Ελλάδα

Gov.gr: Ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για έκδοση φορολογικής ενημερότητας

Gov.gr: Ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για έκδοση φορολογικής ενημερότητας
Το νέο πιστοποιητικό θα εκδίδεται σε ψηφιακή μορφή μετά από αίτηση των πολιτών και θα είναι έγκυρο για κάθε νόμιμη χρήση ενώ θα γίνεται υποχρεωτικά αποδεκτό από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς

Έφτασε η ώρα για την ενοποίηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στο gov.gr, μετά από μεγάλη αναμονή.

Σύμφωνα με το πλάνο για την ενοποίηση της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας σε ένα ενιαίο πιστοποιητικό, θα εκδίδεται εύκολα και γρήγορα μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας στο gov.gr.

Η πλατφόρμα για την έκδοση του πιστοποιητικού οικονομικής ενημερότητας πρόκειται να ανοίξει στις 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Το νέο πιστοποιητικό θα εκδίδεται σε ψηφιακή μορφή μετά από αίτηση των πολιτών και θα είναι έγκυρο για κάθε νόμιμη χρήση ενώ θα γίνεται υποχρεωτικά αποδεκτό από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

Μετά την υποβολή της αίτησης θα γίνεται αυτόματος έλεγχος των στοιχείων που υποβλήθηκαν και στη συνέχεια θα εκδίδεται το πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας, σύμφωνα με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που απαιτούνται σήμερα για την έκδοση των δύο ξεχωριστών εγγράφων.

Εμπόδια στην έκδοση της οικονομικής ενημερότητας θα μπαίνουν μόνο στην περίπτωση που υπάρχουν αρρύθμιστες ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία ή ασφαλιστικά ταμεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments