Πολιτική

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Μητσοτάκης

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ//Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Μητσοτάκης

Στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ενημέρωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Νωρίτερα, ερωτηθείς μεταξύ άλλων για τη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ, μετά το πέρας των εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψη για την ειρήνη στην Ουκρανία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία, στις παρυφές αυτής της σημαντικής Συνόδου να συναντηθεί με αρκετούς ομολόγους του και ότι αναμένεται από το άτυπο δείπνο των ηγετών τη Δευτέρα, στο οποίο θα συμμετέχει και σε σχέση με το αν τελικά θα κλειδώσουν οι θέσεις για τα ευρωπαϊκά αξιώματα.

Δήλωσε αισιόδοξος ότι τελικά θα οριστικοποιηθεί αυτό, δηλαδή ποια πρόσωπα θα αναλάβουν τα ευρωπαϊκά αξιώματα, τονίζοντας μάλιστα με κοινή, όπως είπε, αποδοχή από τα κράτη μέλη.

Αναφέρθηκε ακόμη στην υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να παρατείνει τη θητεία της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι που στηρίζει η Ελλάδα.

«Όπως ξέρετε, μαζί με τον Πολωνό πρωθυπουργό έχουμε αναλάβει χρέη άτυπων διαπραγματευτών για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ώστε να καταλήξουμε στην κατανομή των σημαντικών θέσεων ευθύνης», υπενθύμισε και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αύριο το βράδυ, Δευτέρα «θα μπορέσουμε στο άτυπο δείπνο να καταλήξουμε σε ονόματα τα οποία θα είναι αμοιβαία αποδεκτά, ξεκινώντας προφανώς με την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για να συνεχίσει να είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για τα επόμενα πέντε χρόνια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments