Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Δύο στους τρεις δεν έχουν ακόμα υποβάλλει – Στις 26 Ιουλίου λήγει η προθεσμία

Φορολογικές δηλώσεις: Δύο στους τρεις δεν έχουν ακόμα υποβάλλει – Στις 26 Ιουλίου λήγει η προθεσμία

Πηγή Φωτογραφίας: FREEPIK.COM

Φορολογικές δηλώσεις: Έχουν υποβληθεί 2,2 εκατ. - Οι μισές είναι μηδενικές

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, 40 ημέρες προτού εκπνεύσει η προθεσμία. Μέχρι σήμερα μόλις ένας στους τρεις έχει υποβάλει δήλωση, με τις μισές δηλώσεις να είναι μηδενικές.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία λήγει στις 26 Ιουλίου και έως τώρα έχουν υποβληθεί 2,2 εκατομμύρια δηλώσεις, κι απομένουν περίπου άλλα 4,4 εκατ. δηλώσεις καθώς συνολικά υπολογίζεται ότι θα πρέπει να υποβληθούν γύρω στα 6,5 εκατομμύρια δηλώσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την παράταση που δόθηκε η προθεσμία 26 Ιουλίου ισχύει και για τα νομικά πρόσωπα. Από τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί, οι μισές είναι μηδενικές, δεν υπάρχει δηλαδή ούτε επιπλέον φόρος αλλά ούτε επιστροφή.

Περίπου 1,1 εκατομμύρια εκκαθαριστικά είναι μηδενικά, ενώ 648.000 είναι χρεωστικά.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα λάβουν, αν δεν έχουν ήδη λάβει, χρεωστικό εκκαθαριστικό με τον μέσο όρο του επιπλέον φόρου να είναι 1185 ευρώ. Υπάρχουν και περίπου 475.000 φορολογούμενοι οι οποίοι θα πάρουν επιστροφή φόρου, καθώς έχουν πιστωτικό εκκαθαριστικό. Ο μέσος όρος της επιστροφής φόρου είναι 312 ευρώ. Οι επιστροφές φόρου κατά τα 2/3 μέχρι στιγμής γίνονται άμεσα, δηλαδή οι φορολογούμενοι δεν έχουν χρέη οπότε δεν έχουμε και συμψηφισμούς, ενώ κατά το ένα τρίτο γίνονται μετά από συμψηφισμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments