Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Εγκαίνια του προγράμματος ΟΙΚΟΘΕΝ για την κατ’ οίκον θεραπεία ογκολογικών ασθενών

Άδωνις Γεωργιάδης: Εγκαίνια του προγράμματος ΟΙΚΟΘΕΝ για την κατ’ οίκον θεραπεία ογκολογικών ασθενών

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Στα εγκαίνια του προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ» στο Νοσοκομείο «Μεταξά» για την κατ’ οίκων παρακολούθηση των ογκολογικών ασθενών προέβη σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε πως η αποδοχή τέτοιων προγραμμάτων είναι πραγματικά ενθουσιώδης από τους ασθενείς.

Διθυραμβικά τα σχόλια των ασθενών

Στα εγκαίνια του προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ» στο Νοσοκομείο «Μεταξά» για την κατ’ οίκων παρακολούθηση των ογκολογικών ασθενών προέβη σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε πως η αποδοχή τέτοιων προγραμμάτων είναι πραγματικά ενθουσιώδης από τους ασθενείς.

Ιδιαίτερα, ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ», που αφορά σε θεραπείες ογκολογικών ασθενών στο σπίτι.

Το παρών έδωσαν ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, οι Βουλευτές  Α΄ Πειραιώς Κώστας Κατσαφάδος και Νίκος Βλαχάκος, ο Διοικητής του Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά» Σαράντος Ευσταθόπουλος, η Διοικήτρια του Γενικού Αντικαρκινικού – Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας» Όλγα Μπαλαούρα, o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και CEO της ELPEN Group Θεόδωρος Τρύφων, ο Πρόεδρος Δ.Σ. της «WIN MEDICA» Δημήτριος Τρύφων, το  ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και ασθενείς.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» ξεκίνησε από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ογκολογικών ασθενών καθώς και των υπηρεσιών Υγείας του νέου ΕΣΥ. Το νέο πρόγραμμα αποτελεί επέκταση λειτουργίας της κατ΄ οίκον νοσηλείας, σε συνεργασία με την Παθολογική και την Αιματολογική Κλινική.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μεταξύ άλλων δήλωσε πως «αυτό που κάνουμε σήμερα εδώ, το δοκιμάσαμε πιλοτικά στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης που σκοπό έχει να μπορέσει να φτιάξει την αναγκαία δομή στα πλαίσια του Εθνικού Συστήματος Υγείας ώστε να μπορούμε να παρέχουμε το σύνολο των ιατρικών υπηρεσιών οίκοθεν στους καρκινοπαθείς για να λαμβάνουν ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας που θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα από τον «Άγιο Σάββα».

 «Είμαι πολύ ευτυχής γιατί έχω διαβάσει μερικά από τα σχόλια των ασθενών που έχουν λάβει φροντίδα μέσα απ΄ αυτό το πρόγραμμα και είναι πραγματικά «διθυραμβικά», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε: «Άρα, είμαστε σήμερα εδώ για να κάνουμε κάτι που έχει αξία για τον κόσμο που υποφέρει. Μην ξεχνάμε ότι βασικός μας σκοπός, είναι να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη. Είναι ημέρα χαράς για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και σας υπόσχομαι ότι θα ακολουθήσουν πολλές τέτοιες ημέρες χαράς πολύ σύντομα» .

Παράλληλα με τα εγκαίνια του νέου προγράμματος, η διοίκηση του Νοσοκομείου «Μεταξά» παρέλαβε ένα νέο όχημα με όλο τον συνοδευτικό εξοπλισμό που απαιτείται για τη διενέργεια των κατ’ οίκων θεραπειών, προσφορά των εταιρειών «ELPEN» και «WIN MEDICA».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments