Πολιτική

Μητσοτάκης: Σύσκεψη στο Μαξίμου με θέμα το ΑΣΕΠ

Μητσοτάκης: Σύσκεψη στο Μαξίμου με θέμα το ΑΣΕΠ

Πηγή Φωτογραφίας: (Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) θα είναι το αντικείμενο της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το απόγευμα (18:30) στο Μέγαρο Μαξίμου

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) θα είναι το αντικείμενο της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το απόγευμα (18:30) στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Για τις αλλαγές στον ΑΣΕΠ ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον ΣΚΑΪ 100,3, πριν από τις ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι «υπάρχει μεγάλο δομικό πρόβλημα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί διακομματικά. Θα βάλω το θέμα σε δημόσιο διάλογο», και σημειώνοντας ότι μια ιδέα είναι η απλοποίηση του μηχανισμού.

Αλλαγές που εξετάζονται

Τρεις αλλαγές και μία εναλλακτική εξετάζονται για το νέο ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα». Ο λόγος για τα ψηφιακά δικαιολογητικά, ένα νέο, αυτοματοποιημένο μοντέλο ελέγχου των δικαιολογητικών που υποβάλλονται. Ακόμη, η πρόσληψη σε 12 μήνες, καθώς, η κυβέρνηση εξετάζει λύσεις μελετώντας κάθε στάδιο ενός διαγωνισμού πρόσληψης, που σημαίνει ότι επίκειται διαβούλευση με τα στελέχη της Αρχής για θέματα εσωτερικής λειτουργίας. Όπως και ο «κόφτης» στον αριθμό των θέσεων που θα μπορούν να επιλέξουν οι επιτυχόντες, αρχής γενομένης από τον επόμενο γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό.

Η εναλλακτική που συζητείται, αναφέρουν «Τα Νέα», είναι το επικουρικό σχήμα. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός μίνι ΑΣΕΠ, δηλαδή το σενάριο συγκρότησης ενός επικουρικού οργανισμού ως υποβοηθητικού στη διαχείριση του όγκου των προσλήψεων, ο οποίος θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments