Πολιτική

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Τι ισχύει για τη διακοπή της σύμβασης του Γιώργου Τσίπρα – Προσχηματικά τα όσα υποστήριξε

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Τι ισχύει για τη διακοπή της σύμβασης του Γιώργου Τσίπρα – Προσχηματικά τα όσα υποστήριξε

Πηγή Φωτογραφίας: Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη στα γραφεία του κόμματος στην Θεσσαλονίκη, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023. (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

«Έμεινε τελικά έμμισθος για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι είχε ζητήσει», αναφέρει η ανακοίνωση

Απαντήσεις για τη διακοπή της σύμβασης του Γιώργου Τσίπρα δίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μετά την καταγγελία του πρώην διευθυντή της ΚΟ του κόμματος.

Ειδικότερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρουν ότι «ο Γιώργος Τσίπρας είχε έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως διευθυντής της ΚΟ παρόλο που είχε πάψει να βρίσκεται στη θέση αυτή εδώ και τρεις μήνες» και πως «ο ίδιος είχε ζητήσει να συνεχίσει να πληρώνεται για έναν επιπλέον μήνα, μετά την αντικατάστασή του και την υποβολή υποψηφιότητας για την ευρωβουλή, ώστε να διατηρήσει την ασφαλιστική κάλυψη κι έμεινε τελικά έμμισθος για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι είχε ζητήσει». Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως «όλα όσα ο ίδιος υποστήριξε ότι δήθεν αποτέλεσαν την αιτία της διακοπής της σύμβασης του, είναι τουλάχιστον προσχηματικά καθώς δεν ήταν εκτός γραμμής» όσων ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, είχε ανακοινώσει στην συνεδρίαση της ΚΟ, την προηγούμενη εβδομάδα».

Οι δηλώσεις Τσίπρα

Νωρίτερα, ο Γιώργος Τσίπρας είχε δηλώσει ότι «δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα «σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας« από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων».

«Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας», ανέφερε. Συμπλήρωσε καταληκτικά πως σε ό,τι τον αφορά, δεν ανήκει «στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments