Πολιτική

Γερουλάνος: Αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει έτσι, ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου θα το οδηγούσε σε νίκη

Γερουλάνος: Αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει έτσι, ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου θα το οδηγούσε σε νίκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Γερουλάνος: Αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει έτσι, ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου θα το οδηγούσε σε νίκη

Με αφορμή τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και πρώην υπουργός, Παύλος Γερουλάνος

Με αφορμή τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και πρώην υπουργός, Παύλος Γερουλάνος.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ένα ανοιχτό κόμμα»

Στην αρχή της συνομιλίας του ο κ. Γερουλάνος σημείωσε πως  «Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας. Βλέπει μια τρομερή ευκαιρία με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέει, να έχει δύο διασπάσεις, να νιώθει ότι δεν μπορεί να πάει πουθενά και να αναλαμβάνει πρόεδρος ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ ή τι είναι εν πάση περιπτώσει.

Άρα, να είναι μια χρυσή ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να κάνει το μεγάλο άλμα που χρειαζόταν να κάνει για να γίνει πάλι αξιωματική αντιπολίτευση με προοπτική εξουσίας, με τρία χρόνια μπροστά να πείσει τον ελληνικό λαό ότι μπορεί να φέρει μια πρόταση για τη χώρα, η οποία είναι καλύτερη από αυτή της Νέας Δημοκρατίας».

Όπως είπε, «χάνοντας λοιπόν, αυτή τη ευκαιρία άνοιξε η συζήτηση για το τι πήγε λάθος (…). Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία μαζί από τις τελευταίες ευρωεκλογές έχασε ενάμιση εκατομμύριο κόσμο. Εμείς πήραμε εξήντα χιλιάδες. Αυτό είναι 4%. Δηλαδή από τον κόσμο που κοιτάζει να αλλάξει κόμμα, εμείς τραβάμε το 4%.

Δεν λέω, ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτού του κόσμου πάει στην αποχή και είναι κάτι το οποίο χαίρει ολόκληρης συζήτησης το τι είναι η αποχή και πως θα πείσουμε τον κόσμο ότι η πολιτική μετράει αλλά αυτό το οποίο δημιούργησε τις αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ και ζητήθηκε να υπάρξει ένας γρήγορος απολογισμός του τι πήγε λάθος, είναι και αυτό που οδήγησε στην χθεσινή συνεδρίαση».

Στην προκειμένη περίπτωση, συνέχισε, «εγώ τουλάχιστον προσήλθα εκεί πέρα και με την κριτική μου στον πρόεδρο, αλλά και με μια σειρά από πράγματα που πρέπει να αλλάξουν στο κόμμα. Με άλλα λόγια, πράγματα τα οποία πιστεύω ότι αν αλλάξουν θα δώσουν στο ΠΑΣΟΚ μεγάλη ώθηση. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ένα ανοιχτό κόμμα. Πάντα ήταν, πάντα αισθανόταν ο κόσμος ότι μπορούσε να μπει μέσα και η γνώμη του να ακουστεί. Αυτό το έχει ανάγκη η κοινωνία σήμερα».

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου ο ίδιος να ήταν δεν θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ σε νίκη στις επόμενες εκλογές»

Έπειτα, ερωτηθείς για το τι έχουμε να περιμένουμε από εδώ και πέρα για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παύλος Γερουλάνος επισήμανε το εξής «υπάρχουν πολλά σενάρια πάνω στο τραπέζι. Ένα σενάριο είναι για παράδειγμα να πάμε άμεσα σε εκλογές. Δεύτερο σενάριο να πάμε σε εκλογές μετά το καλοκαίρι και τρίτο σενάριο είναι να κάνουμε μια συνδιάσκεψη και μετά να πάμε σε εκλογές».

Όσο για το πιο σενάριο θεωρεί ο ίδιος καλύτερο, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε «Για μένα όσο πιο γρήγορα προχωρήσουν αυτές οι διαδικασίες, τόσο το καλύτερο διότι μετά όλο αυτό σαπίζει και σαπίζει σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο που είναι το μικρό χρονικό διάστημα που έχει το ΠΑΣΟΚ και ο οποιοσδήποτε αρχηγός του να αναπτύξει το σχέδιό του για τη χώρα, έτσι ώστε αύριο να ξέρει ο πολίτης, όταν θα πάει στην κάλπη, στις επόμενες εκλογές, εάν το ΠΑΣΟΚ αξίζει τον κόπο ή όχι, εάν το ΠΑΣΟΚ αξίζει την προσοχή του ή όχι.

Άρα, δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας και γι’ αυτό η δική μου πεποίθηση είναι ότι όσο πιο γρήγορα γίνει η εκλογική αναμέτρηση, διασφαλίζοντας μεγάλη συμμετοχή, τόσο το καλύτερο». Κληθείς να απαντήσει αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος με το κόμμα, ο κ. Γερουλάνος αρκέστηκε στην εξής απάντηση «Αυτό θα το αφήσουμε για το αν θα έρθει, όταν θα έρθει ο χρόνος (…).

Από τη χθεσινή μου ομιλία θα ήθελα πραγματικά να γίνει συνείδηση-τουλάχιστον εσωτερική σε εμάς-ότι το να κοιτάξουμε μόνο τα πρόσωπα δεν είναι αυτό που θα δώσει τη λύση στο ΠΑΣΟΚ. Πιο συγκεκριμένα, αν ένα πρόσωπο έρθει αύριο, πάρει το ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει να λειτουργεί έτσι, σας διαβεβαιώ ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ο ίδιος να ήταν δεν θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ σε νίκη στις επόμενες εκλογές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments