Πολιτική

Κεραμέως σε Κασσελάκη για την 6ήμερη εργασία: Συνδυασμός fake news και λαϊκισμού

Κεραμέως σε Κασσελάκη για την 6ήμερη εργασία: Συνδυασμός fake news και λαϊκισμού

Πηγή Φωτογραφίας: Κεραμέως σε Κασσελάκη για την 6ήμερη εργασία: Συνδυασμός fake news και λαϊκισμού

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Επίθεση προς τον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως

Επίθεση προς τον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, για τα «fake news», σχετικά με την εξαήμερη εργασία.

Ειδικότερα, με ανάρτησή της στο X, η υπουργός επισήμανε ότι «Για μία ακόμη φορά ο κ. Κασσελάκης επιδίδεται στον προσφιλή στον @syriza_gr συνδυασμό fake news και λαϊκισμού. Και αλήθεια, ενώ σήμερα εξάρει τη δυνατότητα για 4ήμερη εργασία, γιατί δεν την ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την έφερε προς ψήφιση και έγινε νόμος του κράτους;»

Ολόκληρη η ανάρτηση

Για κακή τύχη του κ. @skasselakis αποφάσισε να βγάλει στον αέρα βίντεό του για τη δήθεν «εξαήμερη» εργασία που θεσπίστηκε στη χώρα μας, την ημέρα που δημοσιοποιήθηκαν τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου. Και τα στοιχεία αυτά έδειξαν ότι οι επιχειρήσεις που έκαναν αίτηση ΚΑΙ πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου (24ώρη λειτουργία 5-7 ημέρες την εβδομάδα με κυλιόμενες βάρδιες) είναι το μόλις 0,076% των επιχειρήσεων της χώρας!

Επίσης, από τα στοιχεία προκύπτει ότι το 82,6% των αιτημάτων που υπέβαλαν οι επιχειρήσεις απορρίφθηκε, επειδή ακριβώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου. Ενώ από την «κοπτοραπτική» που έκανε της δήλωσής μου στην ΕΡΤ απέφυγε εσκεμμένα την αναφορά στην απαγόρευση για τον εργοδότη να απαιτεί να δουλεύεις κάθε Σάββατο.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Κασσελάκης επιδίδεται στον προσφιλή στον @syriza_gr συνδυασμό fake news και λαϊκισμού. Και αλήθεια, ενώ σήμερα εξάρει τη δυνατότητα για 4ήμερη εργασία, γιατί δεν την ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την έφερε προς ψήφιση και έγινε νόμος του κράτους;

Η Κυβέρνηση επιδιώκει διαφανείς εργασιακές σχέσεις, γιατί μόνο αυτές διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.