Πολιτική

Άδωνις για Mega: Η ορθή ενημέρωση για την υγεία υπαγορεύει και δική μου παρέμβαση

Άδωνις για Mega: Η ορθή ενημέρωση για την υγεία υπαγορεύει και δική μου παρέμβαση
Αναμένω τη σχετική πρόσκληση από τον σταθμό.

Την αυτονόητη ανάγκη να υπάρξει ενημέρωση για τα θέματα του ΕΣΥ και της Υγείας και από τον αρμόδιο υπουργό υπογραμμίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ του Mega για την κατάσταση της υγείας στη χώρα μας.

Όπως σημειώνει ο υπουργός Υγείας, «δεδομένου ότι το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega Channel δείχνει εξαιρετικό ενδιαφέρον -και καλά κάνει- για τα θέματα της Υγείας και του ΕΣΥ, ζητήσαμε σήμερα, εάν θα ήταν δυνατόν, να υπάρξει εκεί ζωντανά μία δική μου παρέμβαση, ώστε να ακουστούν και οι θέσεις του Υπουργείου Υγείας επί των καταγγελλομένων. Δεν χώραγε όμως κάτι τέτοιο στο πρόγραμμά τους, οπότε αναμένω την πρόσκλησή τους, όποτε το κρίνουν σκόπιμο».

«Η ορθή ενημέρωση του κοινού στα τόσο σοβαρά θέματα της υγείας παραμένει το ζητούμενο κ. Ράνια Τζίμα και κ. Σταμάτη Μαλέλη», συμπληρώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, ο υπουργός Υγείας είχε προβεί σε διάψευση «έρευνας» που παρουσίασε το Mega Channel αναφορικά με το χρόνο αναμονής στο ΕΣΥ.

Με ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας είχε τονίσει πως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του εν λόγω καναλιού «έπαιξε αυτή την «έρευνα» για να «αποδείξουν ότι το ΕΣΥ καταρρέει». Ωστόσο, «το ΕΣΥ όπως και κάθε Δημόσιο Σύστημα Υγείας στον κόσμο άλλωστε, έχει προβλήματα. αλλά δεν καταρρέει. Στο βίντεο ως «αποδεικτικό» παρουσιάζεται η δήλωση μίας κυρίας ότι πήγε πριν από δύο εβδομάδες στα επείγοντα και την εξέτασαν μετά από 2 ώρες».

Μάλιστα, ο Άδωνις είχε παραπέμψει σε μελέτη για τους χρόνους αναμονής στα νοσοκομεία από το Ηνωμένο Βασίλειο,  η οποία δείχνει πως «το  2000 η Κυβέρνηση των Εργατικών είχε θέσει ως στόχο να επιτύχουν την «μέση αναμονή στα επείγοντα των 4 ωρών». Τώρα δυστυχώς έχουν αποτύχει και η μέση αναμονή είναι άνω των 5 ωρών. Ένα απλό παράδειγμα λαϊκισμού».