Ελλάδα

Σεισμός τώρα: Διπλή σεισμική δόνηση 4,6 και 3,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος

Στα 12,8 χλμ το εστιακό βάθος της δόνησης των 4,6 Ρίχτερ

Έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες ώρες στο Άγιο Όρος, με τον πιο ισχυρό από αυτούς να καταγράφεται στις 12:50 και να είναι της τάξης των 4,6 Ρίχτερ. Επτά λεπτά αργότερα καταγράφηκε νέα δόνηση 3,9 Ρίχτερ στην περιοχή της Ουρανούπολης. 

Ειδικότερα, ο σεισμός που καταγράφηκε στις 12:50 είχε εστιακό βάθος 12,8 Ρίχτερ και καταγράφηκε 8 χλμ δυτικά των Καρυών του Αγίου Όρους. 

Στη συνέχεια, στις 12:57, ο σεισμός των 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε 11 χλμ ανατολικά της Ουρανούπολης κι είχε εστιακό βάθος 12,8 χλμ.

Στον χορό των Ρίχτερ βρίσκεται η Χαλκιδική, κάτι που φαίνεται από τις αλλεπάλληλες δονήσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Στις 12:14 σημειώθηκε μικρότερης έντασης δόνηση 2,6 Ρίχτερ, στις 12:03 3,2 Ρίχτερ, στις 11:53 2,6 Ρίχτερ και στις 11:47 4,1 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταγραφεί ζημιές από τις συνεχείς δονήσεις στην περιοχή του Άγιου Όρους, όμως οι σεισμοί έχουν γίνει αισθητοί και σε άλλα κοντινά σημεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο