Nέα της αγοράς

Η Stellantis αναζητά τον διάδοχο του Ταβάρες!

Η Stellantis αναζητά τον διάδοχο του Ταβάρες!

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Η Stellantis αναζητά τον διάδοχο του Ταβάρες!

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο CEO βγαίνει στη… σύνταξη και ο όμιλος -εν μέσω ανασχηματισμού- ψάχνει τον επόμενο εκλεκτό.

Η Stellantis επιβεβαίωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Κάρλος Ταβάρες, θα αποσυρθεί με τη λήξη του συμβολαίου του, στις αρχές του 2026.

Παράλληλα, ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στα ανώτερα διοικητικά στελέχη, καθώς αγωνίζεται να ανατρέψει τις καθυστερημένες δραστηριότητές της στη Βόρεια Αμερική, όπου εντοπίζονται και τα σημαντικότερα εμπορικά προβλήματα.

Η επιβεβαίωση των σχεδίων αποχώρησης του Ταβάρες έρχεται εβδομάδες αφότου η Stellantis ανέφερε ότι αναζητούσε το διάδοχό του, αν και εκείνη την εποχή ισχυριζόταν ότι ήταν πιθανό να παραμείνει και μετά τη λήξη του συμβολαίου του.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει τώρα να ορίσει τον διάδοχό του μέχρι το τέλος του 2025. Στο πλαίσιο της ανανέωσης η Stellantis ανακοίνωσε ότι ο Ζαν-Φιλίπ Ιμπαράτο διορίζεται επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής για την Ευρώπη, εκτός από τον ρόλο του ως CEO του τμήματος Pro One LCV.

Ο Σάντο Φιτσίλι θα ηγηθεί της Alfa Romeo και της Maserati. Αντικαθιστά την Ιμπαράτο ως Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo και τον Νταβίντε Γκράσο ως CEO της Maserati. O όμιλος δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το επόμενο πόστο του Γκράσο.

Η εταιρεία διόρισε επίσης τον Νταγκ Όστερμαν, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο λειτουργίας του τμήματός της στην Κίνα, ως επικεφαλής των οικονομικών της, αντικαθιστώντας την Νάταλι Νάιτ, η οποία αποχωρεί.

Ο Αντόνιο Φιλόζα είναι ο νέος επικεφαλής στη Βόρεια Αμερική εκτός από τον ρόλο του ως Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Jeep, διαδεχόμενος τον Κάρλος Ζαρλένγκα, του οποίου ο μελλοντικός ρόλος δεν έχει ανακοινωθεί.

Η Stellantis στοχεύει το 100% των ευρωπαϊκών πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων να είναι ηλεκτρικά έως το 2030 και  ομοίως το 50% των επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών στις ΗΠΑ. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει 75 ηλεκτρικά μοντέλα παγκοσμίως σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.

Pagenews Editor
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Pagenews Editor Συντάκτης Ειδήσεων
Δημοσιογράφος με εμπειρία στη σύνταξη και επιμέλεια ειδησεογραφικού περιεχομένου, με έμφαση στη ροή της καθημερινής επικαιρότητας και την άμεση κάλυψη των σημαντικότερων εξελίξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολείται με πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και γενικού ενδιαφέροντος θέματα, διασφαλίζοντας την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού. Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με εξειδίκευση στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης και τη σύγχρονη ειδησεογραφία. Διαθέτει εμπειρία στην συγγραφή  online περιεχομένου, τη διαχείριση ειδησεογραφικής ύλης και την παρακολούθηση της επικαιρότητας σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο