Pagenews.gr / Οικονομία / Τράπεζες: Τέλος οι κάρτες – Πώς θα κάνουμε τις συναλλαγές μας
Σεισμικές αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα
Σαρωτικές αλλαγές στην καθημερινοτητά μας φέρνει η πρόοδος της τεχνολογίας, με μια από τις επόμενες να είναι το τέλος των πλαστικών καρτών.
Σύντομα οι πιστωτικές κάρτες θα αποτελέσουν παρελθόν και οι συναλλαγές με βιομετρικά στοιχεία θα έχουν έρθει στην καθημερινότητά μας έως το 2030, ενισχύοντας την ασφάλεια και την ευκολία στις συναλλαγές.
Αξίζει να σημειωθεί πως κολοσσοί όπως η Amazon και η Apple έχουν εισάγει βιομετρικά με το Face ID.
Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, πέρα από το πρόσωπο θα χρησιμοποιείται ακόμη και όλη η παλάμη για την επαλήθευση των συναλλαγών, κάτι το οποίο προφανώς θα προσφέρει μεγαλύτερο περιβάλλον ασφάλειας στους χρήστες.
Να σημειωθεί πως οι φυσικές κάρτες δεν θα καταργηθούν άμεσα, ωστόσο ο στόχος είναι μέσα στην επόμενη εξαετία να έχουν αντικατασταθεί πλήρως.
Παράλληλα, αυτό προϋποθέτει πως οι χρήστες θα έχουν και τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα υποστηρίζει τέτοιες λειτουργίες, όπως τερματικά POS σε καταστήματα ή smartphones και tablets με αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος ή προσώπου.
Οι τομείς που πιθανότατα θα υιοθετήσουν πρώτοι αυτή την τεχνολογία περιλαμβάνουν το λιανικό εμπόριο, τον τραπεζικό τομέα και τις βιομηχανίες υγείας και φιλοξενίας.
Η ακρίβεια της βιομετρικής τεχνολογίας είναι γενικά πολύ υψηλή, με ποσοστά επιτυχίας που κυμαίνονται από 95% έως 99%, ανάλογα με τη συσκευή και τη μέθοδο που χρησιμοποιείται (αναγνώριση προσώπου, δακτυλικού αποτυπώματος, σάρωση παλάμης).
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
FT: Πώς η Ελλάδα επέστρεψε από το χείλος του γκρεμού
Η Eλλάδα έχει σημειώσει ισχυρή ανάκαμψη τα 10 χρόνια που ακολούθησαν την οικονομική κατάρρευση, σημειώνουν σε ειδικό αφιέρωμα οι Financial Times - Οι σκληρές μεταρρυθμίσεις βοήθησαν στον μετασχηματισμό της οικονομίας της και η «εμπειρία» συνέβαλε στην βαθιά αναμόρφωση της Ευρωζώνης
Στο ελεγκτικό... ξεσκόνισμα περισσότερων από 1.000 ελευθέρων επαγγελματιών προχωρά η ΑΑΔΕ
Η επιλογή των ελεγκτικών στόχων θα γίνει μέσα από τη λίστα των επαγγελματιών που αμφισβήτησαν τον τεκμαρτό τρόπο υπολογισμού του εισοδήματός τους τα έτη 2024 και 2025.
Πιερρακάκης: Δημιουργήσαμε δημοσιονομικό χώρο 1,5 δισ. ευρώ για το 2026
«Εχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 4,8%. Συνολικό πλεόνασμα 1,3%. Είμαστε μία από τις έξι από τις 27 χώρες που έχουν αυτό το πλεόνασμα. Το ελληνικό χρέος αποκλιμακώνεται», είπε ο υπουργός - Πιερρακάκης στη Βουλή: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων είναι η ανυπαρξία αυτού που παραλάβαμε
S&P: Η Ελλάδα στις χώρες που βγήκαν ισχυρότερες από την πανδημία
Ο δείκτης που χρησιμοποιούν για να πιστοποιήσουν την εικόνα αυτή είναι η μεταβολή του ονομαστικού ΑΕΠ έναντι της μεταβολής του ονομαστικού χρέους από το 2019 έως το 2024
Το σχόλιο σας