Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 4 που έφυγαν– Κίνδυνος να χαθεί η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 4 που έφυγαν– Κίνδυνος να χαθεί η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Πηγή Φωτογραφίας: Πρώτη ημέρα εργασιών του έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Στον ΣΥΡΙΖΑ πλέον μένουν 22 βουλευτές, χάνοντας τον τίτλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του νέου κόμματος του Στέφανου Κασσελάκη διαμορφώνεται ώρα με την ώρα, με τις ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνονται. Την αρχή έκανε ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης χθες και ακολούθησαν οι Ραλλία ΧρηστίδουΠέτρος ΠαππάςΚυριακή Μάλαμα.

Σύμφωνα με αυτά που συζητούνται αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι, καθώς στην εκδήλωση ανακοίνωσης του νέου κόμματος από τον κ. Κασσελάκη παρευρέθηκε και η Θεοδώρα Τζάκρη, που αναμένεται να είναι η πρόεδρος της ΚΟ του νέου πολιτικού φορέα. Επίσης στα πρόσωπα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να παίρνουν τον δρόμο προς το κόμμα του κ. Κασσελάκη περιλαμβάνονται οι Έλενα Ακρίτα, Ευάγγελος Αποστολάκης, Νίνα Κασιμάτη, Γιώργος Γαβρήλος, Γιώτα Πούλου, Ράνια Θρασκιά, Βασίλης Κόκκαλης, Ιωάννης Σαρακιώτης. Αν επιβεβαιωθεί η εξέλιξη αυτή τότε θα μπορούν να συγκροτήσουν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα στην Βουλή απολαμβάνοντας και τα προνόμια που ο κανονισμός της Βουλής παρέχει στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες.

Ρόλο στο νέο κόμμα αναμένεται να αναλάβουν και οι πρώην βουλευτές, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλά και οι Θάνος Μωραίτης, Θανάσης Οικονόμου, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Βαγγέλης Αντώναρος και Νίκος Καρανίκας, που έδωσαν το «παρών» στην σημερινή εκδήλωση του κ. Κασσελάκη.

Σημειώνεται ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μένει με τους εξής βουλευτές, χάνοντας τον τίτλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Παύλο Πολάκη, Μαρίνα Κοντοτόλη, Κώστα Μπάρκα, Χρήστο Γιαννούλη, Σωκράτη Φάμελλο, Γιώργο Ψυχογιό, Καλλιόπη Βέτα, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Γιώργο Παπαηλιού, Όλγα Γεροβασίλη, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, Θόφιλο Ξανθόπουλο, Συμεών Κεδίκογλου, Διονύση Καλαματιανό, Χάρη Μαμουλάκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Πόπη Τσαπανίδου, Ρένα Δούρου, Νίκο Παππά, Αλέξη Τσίπρα, Γιώργο Καραμέρο, Μίλτο Ζαμπάρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

23.11.2025 | 21:43

Μερτς κατά ΗΠΑ: «Απαράδεκτο» το σχέδιο για τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια – Ζητά πρόοδο στη Γενεύη

23.11.2025 | 21:25

Χρύσα Ρώπα:"Αναζήτησα άλλο γιατρό- Στην αρχή δεν ήθελα να πάρω χάπια" είπε για τη μάχη της με την κατάθλιψη

23.11.2025 | 20:59

Άντα Λιβιτσάνου: «Η εξωσωματική είναι σαν να πιέσω το σώμα μου να κάνει κάτι που δεν κάνει μόνο του»

23.11.2025 | 20:40

Επιστροφή ενοικίου και επίδομα 250 ευρώ: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα

23.11.2025 | 20:28

ΑΕΚ: ΕΠΙΣΗΜΟ – Με Ζίνι δίπλα στον Γιόβιτς η ενδεκάδα κόντρα στον Άρη!

23.11.2025 | 20:09

Αγρότες σε δράση: Μαζική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας – Προαναγγέλλουν μπλόκα και κλείσιμο υποδομών

23.11.2025 | 20:01

Η νέα κούρσα εξοπλισμών της Δύσης – Πουλάνε ειρήνη για να αγοράσουν πόλεμο

23.11.2025 | 19:52

Μητσοτάκης: Ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ μαζί με τον γιο του – «Γέμισαν οι κάλπες»

23.11.2025 | 21:25

Χρύσα Ρώπα:"Αναζήτησα άλλο γιατρό- Στην αρχή δεν ήθελα να πάρω χάπια" είπε για τη μάχη της με την κατάθλιψη

23.11.2025 | 20:59

Άντα Λιβιτσάνου: «Η εξωσωματική είναι σαν να πιέσω το σώμα μου να κάνει κάτι που δεν κάνει μόνο του»

23.11.2025 | 17:38

Το αποκάλυψε μετά από χρόνια ο Χρήστος Νικολόπουλος: Ο Στέλιος Καζαντζίδης ήταν....

23.11.2025 | 14:13

Έκπληξη στο The Voice: Η Έλενα Παπαρίζου φίλησε τον Γιώργο Μαζωνάκη on air

23.11.2025 | 13:01

Άκης Πετρετζίκης: Όταν ξεκίνησα το YouTube, όλοι με κορόιδευαν, αυτή τη στιγμή έχω πάνω από 5000 βίντεο

23.11.2025 | 12:13

Μίνα Αρναούτη για την υπόθεση Παντελίδη: «Οι επιθέσεις και οι απειλές που δέχομαι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μου»

22.11.2025 | 22:01

Αποστολία Ζώη: Έχω φάει πισώπλατες μαχαιριές, αν γύριζα τον χρόνο πίσω, θα ήμουν πιο στριμμένη

22.11.2025 | 19:42

Χρηστίδου κατά Λιάγκα: «Μας λέει όλους εμμονικούς! Δεν γίνεται να είσαι συνέχεια το θύμα που όλοι σου επιτίθενται»

23.11.2025 | 13:52

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου προαναγγέλλει επιχειρήσεις σε Γάζα και Λίβανο και στρατιωτική αυτάρκεια

22.11.2025 | 10:34

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί τον Τραμπ: Ρήξη με ΗΠΑ σημαίνει απώλεια ορυκτών και συμφωνιών

21.11.2025 | 17:39

Τελεσίγραφο ΗΠΑ στο Κίεβο: «Ναι» στο σχέδιο Tραμπ ή διακοπή στρατιωτικής βοήθειας

21.11.2025 | 14:26

Κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο: Η Άγκυρα καταγγέλλει τον ελληνικό χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού

21.11.2025 | 09:34

Jets, chips και στρατηγικές συνεργασίες σηματοδοτούν νέο κεφάλαιο στις αμερικανο-σαουδαραβικές σχέσεις

21.11.2025 | 09:23

Πεκίνο-Τόκιο: Το «κόκκινο όριο» για την Ταϊβάν και η στρατηγική πίεσης στην Τάκαϊτσι

21.11.2025 | 09:03

Πόλεμος ή παράδοση; Το σχέδιο «28 σημείων» βάζει φωτιά σε Κίεβο, Μόσχα και Δύση

21.11.2025 | 04:29

Η Κίνα στοιχηματίζει στον διάδρομο Ιράκ-Τουρκία: Η μεγάλη αναδιάταξη του εμπορίου στην Ευρασία

Φάμελλος από Γοργοπόταμο: «Η πολιτική οφείλει να υπηρετεί την ειρήνη, όχι την οικονομία του πολέμου»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι ο τόπος αυτός δεν αποτελεί μόνο σημαντικό μνημείο μνήμης, αλλά και σημείο ηθικής και πολιτικής δέσμευσης.

Φάμελλος από Γοργοπόταμο: «Η πολιτική οφείλει να υπηρετεί την ειρήνη, όχι την οικονομία του πολέμου»

Άδωνις κατά Τσίπρα: «Το Μάτι δεν γράφεται σαν αφήγηση – η Ιστορία μιλά»

Η Ιθάκη του Τσίπρα κρύβει περισσότερα από όσα αποκαλύπτει – όχι μόνο μυθιστόρημα, αλλά και επικίνδυνη αφήγηση.

Άδωνις κατά Τσίπρα: «Το Μάτι δεν γράφεται σαν αφήγηση – η Ιστορία μιλά»

Αδωνις Γεωργιάδης: «Η ΝΔ πάει δυνατή – Το 2027 ο Μητσοτάκης θα είναι ξανά αυτοδύναμος»

Σαφές προεκλογικό σήμα από τον Άδωνι Γεωργιάδη στις εσωκομματικές κάλπες της Νέας Δημοκρατίας – Μεγάλη συμμετοχή, χαμόγελα και μήνυμα συσπείρωσης ενόψει 2027.

Αδωνις Γεωργιάδης: «Η ΝΔ πάει δυνατή – Το 2027 ο Μητσοτάκης θα είναι ξανά αυτοδύναμος»

Ομαλά και με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται η ψηφοφορία για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Ομαλή διαδικασία και υψηλή συμμετοχή

Ομαλά και με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται η ψηφοφορία για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει ενώ η κοινωνία βυθίζεται στα προβλήματα»

Με σκληρή ανακοίνωση απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο μήνυμα του πρωθυπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «απομακρύνεται από την πραγματικότητα» και πανηγυρίζει για επιδόματα, την ώρα που –όπως υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση– η κυβέρνηση ευθύνεται για την ακρίβεια, τα σκάνδαλα και την κοινωνική ασφυξία.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει ενώ η κοινωνία βυθίζεται στα προβλήματα»

Αδωνις Γεωργιάδης: «Ελλάδα–Κύπρος ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Ψηφιακή Υγεία»

Η νέα διακρατική συνεργασία Ελλάδας–Κύπρου φέρνει κοινές ηλεκτρονικές υπηρεσίες υγείας για χιλιάδες πολίτες σε πραγματικό χρόνο.

Αδωνις Γεωργιάδης: «Ελλάδα–Κύπρος ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Ψηφιακή Υγεία»

Κεραμέως: Διαθέσιμη από αύριο ηλεκτρονική πλατφόρμα προσωποποιημένης ενημέρωσης για τα 250 ευρώ

Διευκρινίσεις από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Κεραμέως: Διαθέσιμη από αύριο ηλεκτρονική πλατφόρμα προσωποποιημένης ενημέρωσης για τα 250 ευρώ

Μαρινάκης: Θα αυστηροποιήσουμε το πλαίσιο της οπλοκατοχής και θα εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους

Μίλησε για τη στάση που τηρεί ο ίδιος όταν διαβάζει στα social media άσχημα σχόλια, ενώ παράλληλα κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Μαρινάκης: Θα αυστηροποιήσουμε το πλαίσιο της οπλοκατοχής και θα εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους