Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι βουλευτές αναμένεται να ακολουθήσουν τον τέως πρόεδρο

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι βουλευτές αναμένεται να ακολουθήσουν τον τέως πρόεδρο

Πηγή Φωτογραφίας: [371009] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το νέο κόμμα θα μπορούσε να αποκτήσει ακόμα και 13 βουλευτές

Το επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε το Σάββατο με τον Στέφανο Κασσελάκη να αποκλείεται και να αποχωρεί από το κόμμα από την Παρασκευή προαναγγέλλοντας τη δημιουργία δικού του κόμματος.

Αυτό όμως φαίνεται πως δεν θα είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην ταραγμένη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό καθώς το μεσημέρι της Κυριακής έγινε γνωστό πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του για το «ψευδές Πόθεν Έσχες» και για τις offshore για τις οποίες τον κατήγγειλε ο Παύλος Πολάκης.

Στην ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής στο Συνέδριο του κόμματος, ο βουλευτής Χανίων ξέσπασε κατά του τέως προέδρου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μέχρι προχθές ήμουν υπέρ του να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης, όμως εγώ δεν μπορώ να δεχτώ πια ότι μπορεί να είναι υποψήφιος σε κόμμα της Αριστεράς ένας άνθρωπος που είχε και πιθανόν έχει ακόμα συμμετοχή σε 7 εταιρείες των νησιών Μάρσαλ».

Ο Παύλος Πολάκης πήρε τον λόγο και το Σάββατο καλώντας τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν ή σκέφτονται να ανεξαρτητοποιηθούν να το ξανασκεφτούν κι αυτό καθώς «Αυτός που τους το προτείνει μπορεί σε μερικούς μήνες να μην βρίσκεται καν στην Ελλάδα». Προσφεύγει Κασσελάκης και Kasselistas

Στη Δικαιοσύνη ξεκαθάρισε πως θα προσφύγει και ο Στέφανος Κασσελάκης «κατά των συκοφαντών και λασπολόγων» σε απάντηση στις πληροφορίες για προσφυγή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τέως πρόεδρος άλλωστε είχε κάνει την αρχή με εξώδικο όταν διέρρευσε το Πόθεν Έσχες του από τα όργανα του κόμματος.

Ποιοι βουλευτές θα τον ακολουθήσουν στο νέο κόμμα

Μέχρι στιγμής τέσσερις είναι οι βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και προτίθενται να ακολουθήσουν τον Στέφανο Κασσελάκη στο νέο του κόμμα. Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Αυλωνίτη, Πέτρο Παππά, Ραλλία Χρηστίδου και Κυριακή Μάλαμα.

Δεν είναι ότι οι υπόλοιποι «το σκέφτονται» όσο ότι θέλουν η κίνησή τους να γίνει την κατάλληλη στιγμή. Πρόκειται για τους: Θεοδώρα Τζάκρη, Νίνα Κασιμάτη, Ευάγγελο Αποστολάκη, Έλενα Ακρίτα, Γιώτα Πούλου, Βασίλη Κόκκαλη, Ράνια Θρασκιά, Γιώργο Γαβρήλο και Γιάννη Σαρακιώτη.

«Τη Δευτέρα θα ανακοινώσουμε συντεταγμένα τις αποφάσεις μας» ανέφερε συγκινησιακά φορτισμένη η Θεοδώρα Τζάκρη το Σάββατο.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη – αν κάποιοι εξ αυτών δεν κάνουν πίσω στην πορεία – θα καταφέρει να σχηματίσει Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

06.12.2025 | 11:46

Σοφία Βούλτεψη-Επισιτιστική ανασφάλεια: Δεν αρκεί να κάνουμε τους τροχονόμους των επιδοτήσεων

06.12.2025 | 11:30

Παρελθόν βασικό στέλεχος από τον Παναθηναϊκό σε νέα οργανωτική αλλαγή

06.12.2025 | 11:21

ΣΥΡΙΖΑ: Η συμπλήρωση 17 χρόνων από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου υπενθυμίζει τους αγώνες μιας ολόκληρης γενιάς

06.12.2025 | 11:10

Δένδιας: "Δημιουργούμε το ισχυρότερο Ναυτικό στην ιστορία της Ελλάδας"

06.12.2025 | 11:05

Χάιντι Κλουμ: Εντυπωσιάζει με δαντελένιο καλσόν και μικροσκοπικά σορτσάκια

06.12.2025 | 10:58

Χαμηλότερο ενεργειακό κόστος και δωρεάν αναβάθμιση για τα ευάλωτα νοικοκυριά

06.12.2025 | 10:50

Super Γιόβιτς: Το ποστάρισμα από Γερμανία, το χατ-τρικ με την ΑΕΚ και η ευχή των οπαδών!

06.12.2025 | 10:38

Απόστολος Πάνας: Οι αγροτικές κινητοποιήσεις ως θεσμικό μήνυμα ευθύνης

05.12.2025 | 19:52

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

05.12.2025 | 14:37

Ο Κοψιάλης «λυγίζει»: «Μπορώ να σε πείσω να μην τρως – εμένα όμως δεν μπορώ να με σώσω!»

05.12.2025 | 13:48

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός αποκαλύπτει: «Αυτό με άφησε άφωνο με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ!»

05.12.2025 | 10:41

"Βόμβα" Μαραντίνη: Δεν θα ξαναπαντρευτώ ποτέ! – Η αποκάλυψη για την προσωπική του ζωή

04.12.2025 | 21:44

Έλενα Κρεμλίδου: «Με εκβίασαν με φωτογραφίες που είχα μοιραστεί με συντρόφους μου όσο ήμουν ανήλικη»

04.12.2025 | 19:57

Παναγιώταρου: “Ο γάμος είναι όμορφος, αλλά θέλει σκέψη και σιγουριά” – Τι λέει για το ενδεχόμενο νέου γάμου

04.12.2025 | 16:02

"Λιώνει" από έρωτα ο Μπισμπίκης: Θέλω μια φωλιά στην Κρήτη για να αράζω με τη Δέσποινα

04.12.2025 | 15:11

Νένα Μεντή: «Έχασα τρία παιδιά από τοξόπλασμα, έφαγα κρέας από ταβέρνα που μάλλον το είχε γλύψει γάτα»

06.12.2025 | 02:08

Τομ Μπάρακ «καίει» τους S-400: Πώς ανοίγει τον δρόμο για τουρκικά F-35 και ρόλο σε Γάζα–Συρία

04.12.2025 | 19:14

Προειδοποιήσεις–Φωτιά από Κρεμλίνο: «Κατάσχεση ρωσικών assets = Πράξη Πολέμου» ξεσηκώνει την Ευρώπη

04.12.2025 | 15:34

Ο Τραμπ θέλει συμφωνία, αλλά η Μόσχα λέει Όχι – Η Ευρώπη Κοιτάει την Κίνα

04.12.2025 | 02:37

Μόσχα βάζει φωτιά στη Μαύρη Θάλασσα: «Επίθεση στην κυριαρχία της Τουρκίας» από το Κίεβο

03.12.2025 | 20:25

«Πόλεμος ή Ειρήνη; Το ΝΑΤΟ Αντιμετωπίζει τη Ρωσική Απειλή – Ευρώπη σε Ετοιμότητα Πόλεμου!»

03.12.2025 | 20:16

Ο Μακρόν κατηγορείται ότι σχεδιάζει «οργουελική» λογοκρισία στα γαλλικά ΜΜΕ

03.12.2025 | 17:56

ΝΑΤΟ προς Πούτιν: Νέο πακέτο-μαμούθ 1 δισ. ευρώ για την Ουκρανία

03.12.2025 | 08:04

Χακάν Φιντάν: Η Τουρκία «ονειρεύεται» πρωταγωνισμό στην ευρωπαϊκή άμυνα

Μαρινάκης: Υπάρχει επιθυμία αγροτών της Θεσσαλίας για συνάντηση με Τσιάρα μέσα στην εβδομάδα

Το σχόλιο του Παύλου Μαρινάκη για τα επεισόδια αγροτών και δυνάμεων της Αστυνομίας στο αεροδρόμιο "Μακεδονία"

Μαρινάκης: Υπάρχει επιθυμία αγροτών της Θεσσαλίας για συνάντηση με Τσιάρα μέσα στην εβδομάδα

Μητσοτάκης: Ώριμο το έδαφος για Ανώτατο Συμβούλιο με Τουρκία το 2026 – Οι σχέσεις Ελλάδας–ΗΠΑ «εξαιρετικές»

Ο Πρωθυπουργός ανοίγει τον δρόμο για «θετική ατζέντα» με την Άγκυρα, επισημαίνει σταθερότητα με ΗΠΑ και ενέργεια

Μητσοτάκης: Ώριμο το έδαφος για Ανώτατο Συμβούλιο με Τουρκία το 2026 – Οι σχέσεις Ελλάδας–ΗΠΑ «εξαιρετικές»

Σακελλαρίδης: Η πολιτική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι πειστική, η Αριστερά είναι σε βαθιά κρίση αξιοπιστίας

«Το νέο πολιτικό πρότζεκτ του Αλέξη Τσίπρα δεν θεωρώ ότι μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την απαραίτητη διαδικασία ανατροπής της πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη» τονίζει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν έδωσε το παρών στην παρουσίαση της «Ιθάκης».

Σακελλαρίδης: Η πολιτική πρόταση του Τσίπρα δεν είναι πειστική,η Αριστερά είναι σε βαθιά κρίση αξιοπιστίας

Μάντζος: «Οι πραγματικοί αγρότες έχουν καταστραφεί κι ακούν για υπερτυχερούς τζογαδόρους»

Καλεσμένος στην εκπομπή Morning Point του MEGA News με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Μαρία Αστερίου ήταν το πρωί της Τετάρτης ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Μάντζος: «Οι πραγματικοί αγρότες έχουν καταστραφεί κι ακούν για υπερτυχερούς τζογαδόρους»

Παρασύρης: «Με αυξημένο περιβαλλοντικό ρίσκο το νομοσχέδιο για την αποθήκευση CO2»

Εισηγητής από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι ο Φραγκίσκος Παρασύρης στο νομοσχέδιο για την αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα, στο οποίο το Υπουργείο συμπεριέλαβε την τελευταία στιγμή και κρίσιμα άρθρα για τις ΑΠΕ.

Παρασύρης: «Με αυξημένο περιβαλλοντικό ρίσκο το νομοσχέδιο για την αποθήκευση CO2»

Μαρινάκης: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με τους αγρότες με επεισόδια όπως αυτά έξω από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

«Η πολιτεία δεν πρόκειται να δείξει την οποιαδήποτε ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές. Ο νόμος θα εφαρμοστεί, χωρίς αστερίσκους» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο και για έναν τραυματία αστυνομικό

Μαρινάκης: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με τους αγρότες με επεισόδια όπως έξω από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Χαρδαλιάς στον Κηφισό: «Φτάσαμε στα όρια των αντοχών μας – συνεχίζουμε τη μάχη με τα ρέματα»

Περιφερειακή αυτοψία μετά την κακοκαιρία δείχνει ότι οι υποδομές λειτούργησαν, αλλά η κυκλοφορία ήταν μαρτύριο – προτεραιότητα τα 54 αντιπλημμυρικά έργα μέχρι το 2026.

Χαρδαλιάς στον Κηφισό: «Φτάσαμε στα όρια των αντοχών μας – συνεχίζουμε τη μάχη με τα ρέματα»

Ο Μητσοτάκης προαναγγέλλει ανατροπές: Αν βρούμε φυσικό αέριο, αλλάζουν όλα–Έρχεται Ανώτατο Συμβούλιο με Τουρκία

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Αθήνα: Διάλογοι για την Πολιτική», με ειδικό τίτλο «Η Ανατολική Μεσόγειος Αλλάζει», ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, κατά τη συζήτηση που είχε με τον Γιάννη Πρετεντέρη, στον ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, τις διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ, καθώς και στα βήματα που έχει κάνει η ελληνική εξωτερική πολιτική.

Ο Μητσοτάκης προαναγγέλλει ανατροπές:Αν βρούμε φυσικό αέριο,αλλάζουν όλα–Έρχεται Ανώτατο Συμβούλιο με Τουρκία