Πολιτισμός

Η μεγάλη ανακαίνιση του Λούβρου: Σε δικό της δωμάτιο η Μόνα Λίζα – Πρόσβαση με ειδική κάρτα

Η μεγάλη ανακαίνιση του Λούβρου: Σε δικό της δωμάτιο η Μόνα Λίζα – Πρόσβαση με ειδική κάρτα

Πηγή Φωτογραφίας: wikipedia // Η μεγάλη ανακαίνιση του Λούβρου: Σε δικό της δωμάτιο η Μόνα Λίζα - Πρόσβαση με ειδική κάρτα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η Μόνα Λίζα, το πιο διάσημο και αναγνωρίσιμο έργο τέχνης του κόσμου, πρόκειται να αποκτήσει το δικό της «ειδικό χώρο» μέσα στο Λούβρο, καθώς το μουσείο επιδιώκει να βελτιώσει την εμπειρία των επισκεπτών του.

Το μουσείο του Λούβρου, το οποίο φιλοξενεί εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, προχωρά σε μια εκτεταμένη ανακαίνιση, καθώς ο διευθυντής του, Λορένς ντε Καρ, προειδοποίησε ότι η επίσκεψη στους υπερπλήρεις χώρους του Λούβρου έχει γίνει σχεδόν «φυσική δοκιμασία» για το κοινό.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του μπροστά στο αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, ανακοίνωσε ότι το εμβληματικό πορτρέτο της Μόνα Λίζα θα μεταφερθεί σε έναν νέο ειδικό χώρο, με τον οποίο οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση μέσω μιας ξεχωριστής «κάρτας πρόσβασης».

Ο Μακρόν εξήγησε ότι αυτός ο χώρος θα είναι «ανεξάρτητος» σε σχέση με το υπόλοιπο μουσείο, δίνοντας στους επισκέπτες μια πιο άνετη και οργανωμένη εμπειρία, μακριά από το συνωστισμό που παρατηρείται σήμερα, καθώς πολλοί επισκέπτες προσπαθούν να δουν το έργο μέσα από τα κινητά τους τηλέφωνα, σύμφωνα με το cnn και τον Στέλιο Παπαγρηγορίου.

Η απόφαση αυτή έρχεται εν μέσω σημαντικών αλλαγών και ανακαίνισης του Λούβρου, το οποίο πέρυσι υποδέχτηκε 8,7 εκατομμύρια επισκέπτες, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών να προέρχονται από χώρες εκτός Γαλλίας. Στόχος του μουσείου είναι να φτάσει τα 12 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, με τη νέα ανακαίνιση να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία υπόγειων εκθεσιακών χώρων και την κατασκευή μιας «νέας μεγάλης εισόδου» κοντά στον Σηκουάνα, η οποία θα ανοίξει το 2031. Η είσοδος αυτή θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του μουσείου και από ιδιωτικούς χορηγούς, χωρίς να επιβαρύνει τους Γάλλους φορολογούμενους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ανακαίνιση έρχεται να διορθώσει και τα προβλήματα που υπάρχουν με τη γυάλινη πυραμίδα. Σχεδιασμένη για να εξυπηρετεί 4 εκατομμύρια επισκέπτες, η πυραμίδα σήμερα δεν επαρκεί για να διαχειριστεί την τεράστια προσέλευση του κόσμου. Οι υποδομές κάτω από την πυραμίδα δεν πληρούν πλέον τις σύγχρονες απαιτήσεις, με τον θόρυβο, τις διαρροές νερού και τις ανεπαρκείς συνθήκες θερμοκρασίας να προκαλούν ανησυχία για τη διατήρηση των έργων τέχνης.

Ο Μακρόν χαρακτήρισε τη νέα ανακαίνιση του Λούβρου ως «ρεαλιστικό» εγχείρημα, με στόχο να διασφαλιστεί ότι το μουσείο θα συνεχίσει να φιλοξενεί τα αριστουργήματα της ανθρωπότητας υπό συνθήκες που σέβονται και προστατεύουν την κληρονομιά του κόσμου. Μέσω αυτής της μεταρρύθμισης, το Λούβρο ελπίζει να βελτιώσει την εμπειρία των επισκεπτών του και να ενισχύσει τη θέση του ως το πιο επισκέψιμο μουσείο στον κόσμο.

Πηγή: pagenews.gr

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Latest News

12.07.2026 | 02:09

Τραμπ προς Ιράν: «Αν με δολοφονήσετε, 1.000 πύραυλοι είναι ήδη έτοιμοι»

12.07.2026 | 01:34

Πεσκόφ: «Αν απειληθεί η ύπαρξη της Ρωσίας, θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα»

12.07.2026 | 01:09

Μαρόκο: Επιστρέφει μόνιμα στην ώρα GMT και αλλάζει τις συναλλαγές με την Ευρώπη

12.07.2026 | 00:37

Νομοσχέδιο για τα ύδατα: ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ απορροφούν 68 παρόχους σε μεγάλη μεταρρύθμιση

12.07.2026 | 00:17

ΣΥΡΙΖΑ σε κατάσταση διάλυσης: Δύο Κεντρικές Επιτροπές, δύο «αλήθειες» και ένας εμφύλιος χωρίς τέλος

11.07.2026 | 23:58

Ζελένσκι: Ζητάει γρήγορη υλοποίηση συμφωνιών για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία

11.07.2026 | 23:50

Κλέλια Ανδριολάτου: Ποζάρει με μπικίνι και κάνει κατακόρυφο δίπλα στην πισίνα [pics]

11.07.2026 | 23:48

Ιράν: Εφημερίδα δημοσίευσε "μαύρη λίστα" με ξένους ηγέτες - Στο στόχαστρο Τραμπ και Νετανιάχου

11.07.2026 | 23:50

Κλέλια Ανδριολάτου: Ποζάρει με μπικίνι και κάνει κατακόρυφο δίπλα στην πισίνα [pics]

11.07.2026 | 23:25

Άρης Μουγκοπέτρος: Η συγκινητική στιγμή που έπιασε ξανά το κλαρίνο μετά τον ακρωτηριασμό [vid]

11.07.2026 | 19:55

Ρένος Χαραλαμπίδης: "Δεν με ενοχλεί που επέλεξαν για Ωραία Ελένη μία Αφρικανή - Με πειράζει ο ηλικιακός ρατσισμός"

11.07.2026 | 15:41

Σίντνεϊ Σουίνι: "Τα πέταξε όλα"-Η πιο αποκαλυπτική φωτογράφιση με εσώρουχα για τη δική της σειρά [pics]

11.07.2026 | 15:29

Συγκλονίζει η Μαρία Μενούνος: «Όγκος στον εγκέφαλο,καρκίνος,διαβήτης,υπογονιμότητα – Η ζωή με σταμάτησε»

11.07.2026 | 14:44

Ελένη Φουρέιρα: «Έριξε» το Instagram ποζάροντας με μπικίνι μπροστά από βίλα [pics]

11.07.2026 | 14:19

Έφη Θώδη: «Με ήθελαν για τα λεφτά μου – Πέρασα πολύ άσχημα στα προσωπικά μου» [vid]

11.07.2026 | 12:46

"Πυρ και μανία" ο Ρόκκος: Η φάρσα της συζύγου του που τον έκανε έξαλλο [vid]

12.07.2026 | 01:34

Πεσκόφ: «Αν απειληθεί η ύπαρξη της Ρωσίας, θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα»

11.07.2026 | 20:02

Το ατσάλι έγινε όπλο: Γιατί το Ισραήλ έβαλε στο στόχαστρο τη βαριά βιομηχανία του Ιράν

11.07.2026 | 19:40

Marco Rubio και Βενεζουέλα: Η νέα αμερικανική γεωπολιτική δεν αλλάζει απλώς κυβερνήσεις – αλλάζει κράτη

11.07.2026 | 17:20

S-400 για F-35: Η Τουρκία παζαρεύει με Μόσχα και Ουάσιγκτον – Το σενάριο μεταφοράς στον Κόλπο

11.07.2026 | 15:57

Το Ιράν απειλεί με εκδίκηση: Ο νέος Ανώτατος Ηγέτης βάζει τον Τραμπ στο στόχαστρο

11.07.2026 | 10:23

Το Ιράν δεν θέλει πλέον να ανοίξει το Ορμούζ – Θέλει να το ελέγχει μόνιμα

11.07.2026 | 10:17

ΗΠΑ προς Ιράν: Τελεσίγραφο για το Ορμούζ – «Δηλώστε δημόσια ότι τα Στενά είναι ανοικτά»

11.07.2026 | 06:09

Τουρκία: Κλειστά χαρτιά για τους S-400 – Φιντάν: «Πλησιάζουμε σε λύση»

Το ιστορικό «Ξενία» των Μυκηνών επιστρέφει στον πολιτισμό

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρεί στην αποκατάσταση και επανάχρηση του κτηρίου.

Το ιστορικό «Ξενία» των Μυκηνών επιστρέφει στον πολιτισμό

Euphoria: Η τρίτη σεζόν χάνει τον έλεγχο και γίνεται θρησκευτικό κήρυγμα

Η νέα κριτική για το «Euphoria» υποστηρίζει ότι η τρίτη σεζόν εγκαταλείπει όσα έκαναν τη σειρά αναγνωρίσιμη, βυθίζοντας την αφήγηση σε σύγχυση, ηθικολογία και βεβιασμένη «χριστιανική στροφή».

Euphoria: Η τρίτη σεζόν χάνει τον έλεγχο και γίνεται θρησκευτικό κήρυγμα

NOŪS Craft Prize 2026: Ο Κώστας Λαμπρίδης μεγάλος νικητής με το “It’s Not Enough”

Το NOŪS Craft Prize 2026 ανέδειξε τη νέα γενιά της σύγχρονης χειροτεχνίας στην Ελλάδα, με έκθεση 15 φιναλίστ στο Καπνεργοστάσιο της Βουλής των Ελλήνων και μεγάλο νικητή τον Κώστα Λαμπρίδη.

NOŪS Craft Prize 2026: Ο Κώστας Λαμπρίδης μεγάλος νικητής με το “It’s Not Enough”

Μετά από 12 χρόνια, το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους αποδίδεται εκσυγχρονισμένο στους κατοίκους

Στο κέντρο της πόλης δημιουργείται μια νέα «συνοικία μουσείων»

Μετά από 12 χρόνια, το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους αποδίδεται εκσυγχρονισμένο στους κατοίκους

Ο Willem Dafoe «ντύνεται» Έλληνας μεγιστάνας: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ταινία «Πάρτι Γενεθλίων»

Ο τετράκις υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός χορεύει ζεϊμπέκικο, μιλά ελληνικά και πρωταγωνιστεί σε μια ιστορία εμπνευσμένη από τον μύθο του Αριστοτέλη Ωνάση

Ο Willem Dafoe «ντύνεται» Έλληνας μεγιστάνας: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ταινία «Πάρτι Γενεθλίων»

Ηρώδειο: Η τελευταία βραδιά πριν από τη σιωπή τριών χρόνων

Ο John Legend έριξε την αυλαία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, λίγο πριν το ιστορικό μνημείο κλείσει για εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης.

Ηρώδειο: Η τελευταία βραδιά πριν από τη σιωπή τριών χρόνων

Οι αρχαίες Σάρδεις στη λίστα της UNESCO – Διεθνής αναγνώριση μετά από 70 χρόνια ανασκαφών

Η ιστορική πόλη της Λυδίας εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, επισφραγίζοντας δεκαετίες αρχαιολογικής έρευνας και αναδεικνύοντας τη διαχρονική σημασία ενός από τα σημαντικότερα κέντρα της αρχαιότητας.

Οι αρχαίες Σάρδεις στη λίστα της UNESCO – Διεθνής αναγνώριση μετά από 70 χρόνια ανασκαφών

Τζένα Ορτέγκα και Τζέικομπ Ελόρντι στην Ακαδημία των Όσκαρ – Η νέα γενιά αλλάζει το Χόλιγουντ

Η Ακαδημία των Όσκαρ προσκάλεσε 529 νέα μέλη, φέρνοντας στο προσκήνιο νέους αστέρες, διεθνείς δημιουργούς και μια πιο πολυπολιτισμική σύνθεση που αντανακλά τις σύγχρονες εξελίξεις στον κινηματογράφο.

Τζένα Ορτέγκα και Τζέικομπ Ελόρντι στην Ακαδημία των Όσκαρ – Η νέα γενιά αλλάζει το Χόλιγουντ