Κόσμος

TikTok: «Όχι» από τον Έλον Μασκ στην εξαγορά του

TikTok: «Όχι» από τον Έλον Μασκ στην εξαγορά του

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//TikTok: «Όχι» από τον Έλον Μασκ στην εξαγορά του

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο δισεκατομμυριούχος τόνισε ότι δεν ενδιαφέρεται για την εξαγοράτης δημοφιλούς πλατφόρμας σύντομων βίντεο, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν να απαγορεύσουν.

«Δημιουργώ εταιρείες από το μηδέν», δήλωσε ο Έλον Μασκ και ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία προσφορά για το TikTok

Ο Έλον Μασκ διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που τον ήθελαν να καταθέτει προσφορά για την αγορά του TikTok.

Ο δισεκατομμυριούχος τόνισε ότι δεν ενδιαφέρεται για την εξαγοράτης δημοφιλούς πλατφόρμας σύντομων βίντεο, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν να απαγορεύσουν.

Οι δηλώσεις του Μασκ έγιναν στο «WELT Economic Summit», ένα γερμανικό συνέδριο που διοργανώθηκε από τον όμιλο μέσων ενημέρωσης AxelSpringer.

«Δεν έχω κάνει καμία προσφορά για το TikTok», ξεκαθάρισε ο Μασκ, μία εβδομάδα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα ήταν ανοιχτός στην ιδέα μιας τέτοιας εξαγοράς από τον ίδιο τον Μασκ.

«Δεν έχω κάποιο σχέδιο για το τι θα έκανα αν το αγόραζα», συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι δεν χρησιμοποιεί προσωπικά την εφαρμογή και δεν είναι εξοικειωμένος με το format της.

«Δεν ανυπομονώ να αποκτήσω το TikTok. Γενικά δεν προχωρώ σε εξαγορές, είναι σπάνιο», είπε επίσης ο Μασκ υπενθυμίζοντας ότι η εξαγορά του Twitter, που μετονομάστηκε σε X, ήταν μια εξαίρεση. Όπως υπογράμμισε, «συνήθως δημιουργώ εταιρείες από το μηδέν».

Τι συμβαίνει με το TikTok στις ΗΠΑ

Την πρώτη ημέρα της δεύτερης θητείας του ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που ανέστειλε προσωρινά την αναγκαστική πώληση ή το κλείσιμο της TikTok, δίνοντας στην εταιρεία και την κινεζική μητρική της εταιρεία περισσότερο χρόνο για να καταλήξουν σε συμφωνία.

Η κινεζική ByteDance είχε λάβει τελεσίγραφο να πουλήσει τα αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία του TikTok ή να αντιμετωπίσει απαγόρευση, λόγω ανησυχιών ότι η Κίνα θα μπορούσε να την εξαναγκάσει να κοινοποιήσει προσωπικά δεδομένα Αμερικανών χρηστών.

Η εταιρεία έχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι έχει παραχωρήσει ή πρόκειται να παραχωρήσει δεδομένα στην κινεζική κυβέρνηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, η Apple και η Google δεν έχουν επαναφέρει την εφαρμογή στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου στις ΗΠΑ. Σε απάντηση, το TikTok ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι χρήστες Android στις ΗΠΑ μπορούν πλέον να κατεβάσουν την εφαρμογή απευθείας από τον ιστότοπό του, παρακάμπτοντας τους περιορισμούς.

Σε συζητήσεις με πιθανούς αγοραστές για το TikToK ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναφέρει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους πιθανούς αγοραστές για το TikTok και αναμένεται να λάβει οριστική απόφαση για το μέλλον της εφαρμογής μέσα στον μήνα. Η πλατφόρμα αριθμεί περίπου 170 εκατομμύρια χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Τραμπ υπέγραψε αυτή την εβδομάδα εκτελεστικό διάταγμα για τη δημιουργία κρατικού επενδυτικού ταμείου, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα εξετάσει την πιθανότητα εξαγοράς του TikTok.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη προσπάθειά του να απαγορεύσει την εφαρμογή κατά την πρώτη του θητεία απέτυχε λόγω νομικών εμποδίων. Ωστόσο, φαίνεται να έχει αλλάξει στάση, δηλώνοντας πρόσφατα ότι τρέφει «ιδιαίτερη συμπάθεια» για το TikTok, αναγνωρίζοντας τον ρόλο του στην αύξηση της δημοτικότητάς του μεταξύ των νεότερων ψηφοφόρων στις εκλογές του 2024.

«Κερδίσαμε την ψήφο των νέων. Νομίζω ότι την κέρδισα μέσω του TikTok, οπότε έχω ένα ζεστό σημείο στην καρδιά μου για το TikTok», δήλωσε.

Πηγή: pagenews.gr

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Latest News

23.10.2026 | 23:05

ΑΑΔΕ: "Λουκέτο" 48 ωρών σε γνωστό νυχτερινό κέντρο επειδή δεν έκοβε αποδείξεις

23.10.2026 | 22:39

Trump and NATO: Europe Braces for a Tougher US Stance After the Midterms as Pentagon Weighs Four Options

23.10.2026 | 22:24

Ζώδια εβδομάδας 26/10–01/11: Η Πανσέληνος στον Ταύρο φέρνει ξεκαθαρίσματα – Ποιοι δοκιμάζονται;

23.10.2026 | 22:20

Άδωνις: Επιπλέον 15 δισ. δολάρια από τα Εμιράτα — «Υπερήφανος για όσα πέτυχε ο Μητσοτάκης»

23.10.2026 | 22:00

Αχτσιόγλου κατά Μητσοτάκη: «Ήττα στο τουρκολιβυκό» – Πυρά για ΗΠΑ, Ερντογάν και Νετανιάχου

23.10.2026 | 21:41

Βαγγέλης Τσάπας: Ο «Έλληνας crypto» ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης των στημένων αγώνων

23.10.2026 | 21:23

Κλίντον κατά ΜακΚόναχι: «Πραγματικά λυπηρό» – Άγρια κόντρα για την ψήφο που φοβάται ο Τραμπ

23.10.2026 | 21:00

Μητσοτάκης από Βριλήσσια: «Αυτοδυναμία ή παζάρια» – Σκληρή επίθεση σε Τσίπρα και αντιπολίτευση

23.10.2026 | 19:44

Πάολα – Αναστασιάδης: Σφραγίζεται το Hotel Music Hall πριν την αποψινή πρεμιέρα

23.10.2026 | 17:50

Ηλιάνα Μαχρέμη: Ποια είναι η γυναίκα στο πλευρό του Λύτρα

23.10.2026 | 16:09

Ιωάννα Τούνη: Ζωντανεύει πάλι ο εφιάλτης με το βίντεο των 35 δευτερολέπτων! - Στο Εφετείο ξανά η υπόθεση

23.10.2026 | 14:56

Αντίνοος Αλμπάνης κατά Pizza Fan: «Η αγάπη για την πατρίδα σταματάει εκεί που αρχίζει η εφορία»

23.10.2026 | 14:22

«Βόμβα» Καρβέλας – Βίσση: Έστειλε νέο εξώδικο στη Βίσση – Του απαντά με 2 λέξεις η τραγουδίστρια

23.10.2026 | 13:07

Άννα Βίσση: Τα εκατομμύρια του ΟΑΚΑ και η πανάκριβη Porsche 911 που τραβάει τα βλέμματα

23.10.2026 | 11:49

Βασίλης Τσικές: Από τις Σέρρες στο Dragons’ Den με την Kerkini

23.10.2026 | 11:33

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Η εξομολόγηση για περιστατικό στα 8 της - «Μου κατέβασε το παντελονάκι και...»

23.10.2026 | 20:00

Τραμπ – ΝΑΤΟ: Η Ευρώπη φοβάται σκληρότερη γραμμή μετά τις εκλογές – Το σχέδιο του Πενταγώνου

23.10.2026 | 19:53

Σαουδική Αραβία: Μυστικό εργοστάσιο πυραύλων αλλάζει τις ισορροπίες – Κίνα, Ιράν και πυρηνικό δίλημμα

23.10.2026 | 15:30

Τραμπ–Νετανιάχου: Εκλογικό «δώρο» με φόντο το Ιράν – Το μεγάλο γεωπολιτικό στοίχημα στη Μέση Ανατολή

23.10.2026 | 12:41

Τουρκολιβικό: Η Αθήνα σηκώνει το γάντι στον ΟΗΕ – «Δεν αλλάζει η γεωγραφία», μέτωπο κατά Άγκυρας!

23.10.2026 | 06:50

Πότε μπορεί να χτυπήσουν ξανά ΗΠΑ και Ισραήλ το Ιράν – Τα τρία σενάρια

23.10.2026 | 06:15

Ο Πούτιν δοκιμάζει τα όρια της... αμήχανης Ιαπωνίας

23.10.2026 | 04:30

Η Ουκρανία θα μπορεί να αγοράζει στρατιωτικό υλικό μέσω υπηρεσίας του ΝΑΤΟ

23.10.2026 | 02:30

Αντιπρόεδρος Λιβύης: "Η Ελλάδα ζητά περισσότερα από όσα δικαιούται – Θέλουμε στενότερη συνεργασία με Τουρκία"

Αυστρία–Ρωσία: «Ξηλώνουν» δίκτυο κατασκόπων στη Βιέννη – Απελάσεις και απειλές από τη Μόσχα

Τέσσερις Ρώσοι διπλωμάτες κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι με την υποψία κατασκοπευτικής δράσης. Ανάμεσά τους στέλεχος της ρωσικής αποστολής στον ΟΑΣΕ, με αρμοδιότητα τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των εξοπλισμών. Το Κρεμλίνο προαναγγέλλει αντίποινα, ενώ αποκαλύπτεται ο κρίσιμος ρόλος της αυστριακής πρωτεύουσας στις επιχειρήσεις πληροφοριών.

Αυστρία–Ρωσία: «Ξηλώνουν» δίκτυο κατασκόπων στη Βιέννη – Απελάσεις και απειλές από τη Μόσχα

Τραμπ–Ιράν: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για πόλεμο διαρκείας – «Μπορούμε να κρατήσουμε τον αποκλεισμό»

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Μάικ Γουόλτς αποκαλύπτει στους Financial Times ότι η Ουάσιγκτον προετοιμάζεται ακόμη και για παρατεταμένο αδιέξοδο με την Τεχεράνη. Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων μετά τις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ενώ τα Στενά του Ορμούζ, το πυρηνικό πρόγραμμα και η ενεργειακή κρίση παραμένουν στο επίκεντρο.

Τραμπ–Ιράν: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για πόλεμο διαρκείας – «Μπορούμε να κρατήσουμε τον αποκλεισμό»

Ουκρανία: «Πόλεμος» Τραμπ–Μασκ–Ζελένσκι για το Starshield – Ποιος έδωσε την εντολή που παρέλυσε τα drones;

Διπλωματικό θρίλερ Ουάσιγκτον–Κιέβου για τους περιορισμούς στο στρατιωτικό δορυφορικό δίκτυο της SpaceX. Ο Τραμπ δηλώνει ότι η υπηρεσία αποκαταστάθηκε, ο Μασκ παραπέμπει στο Πεντάγωνο και ο Ζελένσκι καταγγέλλει ότι η απόφαση θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ουκρανία: «Πόλεμος» Τραμπ–Μασκ–Ζελένσκι για το Starshield – Ποιος έδωσε την εντολή που παρέλυσε τα drones;

Σερβία: 150.000 στους δρόμους κατά Βούτσιτς – Οι φοιτητές διεκδικούν πολιτική ανατροπή στις κάλπες

Μαζική συγκέντρωση στο Βελιγράδι λίγο πριν από τις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής 25 Οκτωβρίου. Το φοιτητικό κίνημα Student List επιχειρεί να μετατρέψει δύο χρόνια διαδηλώσεων σε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, αμφισβητώντας την κυριαρχία του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος. Καταγγελίες για εκφοβισμό και πολιτική πόλωση εντείνουν την ανησυχία.

Σερβία: 150.000 στους δρόμους κατά Βούτσιτς – Οι φοιτητές διεκδικούν πολιτική ανατροπή στις κάλπες

Μακρόν: «Μπλόκο» στις διαδηλώσεις στη Γαλλία – 2.500 συλλήψεις και φόβοι για νέα έκρηξη οργής

Σε αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας προχωρά ο Εμανουέλ Μακρόν, επιχειρώντας να περιορίσει το κύμα κοινωνικής αναταραχής που συγκλονίζει τη Γαλλία. Απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, αστυνομικοί περιορισμοί και εκατοντάδες διώξεις συνθέτουν το σκηνικό, ενώ νέες πανεθνικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο.

Μακρόν: «Μπλόκο» στις διαδηλώσεις στη Γαλλία – 2.500 συλλήψεις και φόβοι για νέα έκρηξη οργής

Bloomberg: Ρωσικά drones σκοτώνουν ήδη ανθρώπους εντός της επικράτειας της Ε.Ε.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, ρωσικά drones έχουν πλήξει επτά εμπορικά πλοία κοντά στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, προκαλώντας, σύμφωνα με τις αρχές των δύο χωρών, τον θάνατο περισσότερων από 24 ναυτικών.

Bloomberg: Ρωσικά drones σκοτώνουν ήδη ανθρώπους εντός της επικράτειας της Ε.Ε.

ΟΗΕ: Τα ΗΑΕ ρίχνουν στη μάχη τη Λάνα Νουσεϊμπέχ – Η γυναίκα που μπορεί να γράψει ιστορία

Με παλαιστινιακές ρίζες, ισχυρή διπλωματική εμπειρία και πρωταγωνιστικό ρόλο στις κρίσεις της Γάζας και της Μέσης Ανατολής, η Λάνα Νουσεϊμπέχ διεκδικεί την ηγεσία του ΟΗΕ. Η υποψηφιότητα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αναδιαμορφώνει μια πολυσύνθετη διπλωματική διαδικασία, στην οποία οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα διατηρούν καθοριστικό λόγο.

ΟΗΕ: Τα ΗΑΕ ρίχνουν στη μάχη τη Λάνα Νουσεϊμπέχ – Η γυναίκα που μπορεί να γράψει ιστορία

Αλβανία: Άγριο ξύλο στη Βουλή – Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια [vid]

Χάος επικράτησε στο Κοινοβούλιο της Αλβανίας, όταν η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση μετατράπηκε σε σωματική σύγκρουση. Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια, μικρόφωνα απομακρύνθηκαν, έδρανα ανατράπηκαν και η κοινοβουλευτική φρουρά χρειάστηκε να μπει ανάμεσα στις δύο πλευρές για να αποτρέψει μεγαλύτερη κλιμάκωση.

Αλβανία: Άγριο ξύλο στη Βουλή – Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια [vid]