Διεθνή

Σολτς: Ανοιχτός ο δρόμος προς την Ευρώπη για την Ουκρανία

Σολτς: Ανοιχτός ο δρόμος προς την Ευρώπη για την Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Taggeschau, Scholz lädt Merz zum Gespräch ein

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Λάθος και επικίνδυνο να αποκαλεί ο Τραμπ τον Ζελένσκι «δικτάτορα»

Έμφαση στη σημασία που έχει το να παραμείνει ανοιχτός ο δρόμος για την ένταξη στης Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ενώ απέρριψε δηλώσεις ότι η χώρα ευθύνεται για την εισβολή που υπέστη από τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο ARD που μεταδόθηκε την Πέμπτη (20/02), σε ερώτηση αναφορικά με το αν συμμερίζεται την άποψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που ευθυγραμμίστηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία ευθύνεται για τον πόλεμο, ο Σολτς δήλωσε ότι: «Δεν ευθύνεται. Εμείς στην Ευρώπη επιμένουμε σ’ αυτό».

Για το λόγο αυτό, δήλωσε, η ΕΕ κρατάει ανοικτή την πόρτα για να γίνει η Ουκρανία μέλος της και πρόσθεσε: «η Ουκρανία δεν πρέπει να αντιμετωπίσει εμπόδια στην απόφασή της να είναι ένα δημοκρατικό, κυρίαρχο έθνος στο δρόμο της προς την Ευρώπη».

Για την περίπτωση μιας μελλοντικής ειρηνευτικής διευθέτησης, ο Σολτς τόνισε πως η Ουκρανία πρέπει να έχει έναν ισχυρό στρατό, «για τον οποίο εμείς στην Ευρώπη και οι διεθνείς και υπερατλαντικοί εταίροι μας μοιραζόμαστε την ευθύνη».

Πηγή: Pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.