Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε σε νυν διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, σε πρώην πρόεδρο του ίδιου Οργανισμού καθώς και σε στέλεχος της εταιρείας φύλαξης Interstar για υπεξαγωγή κατ` εξακολούθηση και απείθεια.
Και οι τρεις παραπέμπονται κατευθείαν σε δίκη χωρίς απολογία καθώς έχουν καταθέσει ανωμοτί μέσω γραπτού υπομνήματος. Το Συμβούλιο εφετών Λάρισας ακύρωσε επίσης το πόρισμα Ροντογιάννη για τα ηχητικά με τους διαλόγους μηχανοδηγών με τους σταθμάρχες.
Το στέλεχος της Interstar διώκεται για υπεξαγωγή κατ’ εξακολούθηση και απείθεια , ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ για ηθική αυτουργία στην απείθεια και ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ για ηθική αυτουργία στην υπεξαγωγή κατ’ εξακολούθηση και την απείθεια. Οι διώξεις αφορούν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.