Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Εντολή για πληρωμή των σπουδαστών των ΣΑΕΚ

Άδωνις Γεωργιάδης: Εντολή για πληρωμή των σπουδαστών των ΣΑΕΚ

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ EΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η πληρωμή τους εξασφαλίζεται μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ

«Σπανίως συμφωνώ με το ΚΚΕ, η ερώτησή του θα μπορούσε να έχει γραφεί από το χέρι μου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος σε ερωτώντα βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Απαντώντας, πιο αναλυτικά, σε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση  του βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Δελή για την «απλήρωτη άσκηση των σπουδαστών στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Υγείας είχε τη δυνατότητα να υποστηρίξει πως «η ερώτηση σας θα μπορούσε να έχει γραφεί από το χέρι μου. Σπανίως συμφωνώ με το ΚΚΕ. Έχω δώσει εντολή στις υπηρεσίες να διερευνηθεί η δυνατότητα της πληρωμής από το ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και συγκεκριμένα. Είναι μια κίνηση για την πληρωμή της άσκησης των σπουδαστών των ΣΑΕΚ. 960 ώρες είναι αρκετές ώρες για να εργάζεται κάποιος χωρίς αμοιβή και να μπορεί να τα φέρει και βόλτα. Θα προσπαθήσουμε έτσι ώστε να ανακοινώσουμε την ένταξη του προγράμματος.

Σχεδόν όλα τα προγράμματα απασχόλησης μέσω του ΕΣΠΑ αμείβονται. Χρειαζόμαστε τους σπουδαστές στο χώρο της υγείας. Και το κίνητρο της αμοιβής ελπίζω να είναι ένα επιπρόσθετο κίνητρο για τους σπουδαστές να στραφούν προς το χώρο της υγείας», είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: pagenews.gr

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.