Ανδρουλάκης: Κακουργηματική παραπομπή για τον Καραμανλή – Θα κινηθούμε με βάση το Σύνταγμα

«Η απόφαση που έχουμε πάρει είναι όποια δικογραφία έρχεται στη Βουλή για πολιτικά πρόσωπα τότε θα γίνεται προανακριτική και μετά θα πηγαίνει στο Δικαστικό Συμβούλιο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης για τη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή για τον Κώστα Καραμανλή και τις ευθύνες του για το δυστύχημα στα Τέμπη, στη συνέντευξή του στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.
Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε μάλιστα ότι εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι «έχουμε κακουργηματικές πράξεις που παραπέμπουν σε υφιστάμενους» τότε θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής για κακουργηματικές πράξεις.
Όσον αφορά τη δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη ότι το προηγούμενο με τον Χρήστο Τριαντόπουλο είναι «οδηγός» και για αυτή την υπόθεση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Εμείς ψηφίσαμε να πάει στον φυσικό δικαστή αλλά πρέπει να σεβασθεί το Σύναγμα. Το Σύνταγμα λέει ότι πρέπει να διευρευνηθούν και άλλα πράγματα πέραν της δικογραφίας».
Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ποτέ συνυπογράψει προανακριτική με άλλο κόμμα. Η πρόταση δυσπιστίας ήθελε 150 βουλευτές η προανακριτική θέλει 30».
Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε επίσης ότι η διερεύνηση θα μπορούσε να φτάσει «πιο ψηλά», υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρξουν στοιχεία σε αυτήν την κατεύθυνση. «Αν υπάρξουν στοιχεία που ανοίγουν νέους δρόμους στην έρευνα, προφανώς θα τα λάβουμε υπόψη μας» τόνισε.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας