Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τα Τέμπη σαν σκηνικό για ένα νέο 2015

Ως επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και εκπρόσωπος των οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, όπως αυτοπαρουσιάζεται, έχει ήδη προσαρμόσει τις επόμενες εκδηλώσεις που σχετίζονται με την πολιτική εκμετάλλευση της εθνικής αυτής τραγωδίας

Η τοποθέτηση της Πλεύσης Ελευθερίας στην υπόθεση των Τεμπών παραπέμπει στον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ προσκολλήθηκε στη σανίδα του μνημονίου, χωρίς να την αποδεσμεύσει, ακόμη και όταν ως κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα από τα μέτρα 1 δισ. του mail Χαρδούβελη στην καταστροφή των 100 δισ. και την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια.

Με παρόμοιο τρόπο, για τη Ζ. Κωνσταντοπούλου, το απογοητευτικό τέλος της σκηνής με τα ξυλόλια και τα μπαζώματα —η σκηνή αποσύρθηκε από την παράσταση λόγω ευθύνης των σκηνογράφων— δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά την μετάβαση στην επόμενη πράξη.

Ως επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και εκπρόσωπος των οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, όπως αυτοπαρουσιάζεται, έχει ήδη προσαρμόσει τις επόμενες εκδηλώσεις που σχετίζονται με την πολιτική εκμετάλλευση της εθνικής αυτής τραγωδίας. Εντός και εκτός Βουλής, η Πλεύση συνεχίζει να «κόβει εισιτήρια» μέσω αυτών των δράσεων.

Αρχικά, απηύθυνε πρόσκληση σε όλα τα κόμματα και τους αρχηγούς τους για τη διοργάνωση ενός «συμβουλίου αντιπολίτευσης» την προσεχή Δευτέρα. Όπως δήλωσε, η συνάντηση θα γίνει χωρίς «κομματικούς υπολογισμούς» και με «αίσθημα κοινωνικής, ηθικής και πολιτικής ευθύνης».

Κανείς δεν εξαιρέθηκε από αυτήν την πρόσκληση. Στο συμβούλιο αντιπολίτευσης θα συμμετάσχουν και οι Κ. Βελόπουλος και Δ. Νατσιός. Ιδιαίτερα, ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης έχει αποδείξει ισχυρά διαπιστευτήρια ηθικής και πολιτικής ευθύνης σχετικά με τη διάδοση των θεωριών για την τραγωδία στα Τέμπη.

Το επόμενο γεγονός είναι η πρόταση για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία θα ζητηθεί και θα απαιτηθεί, όπως έχει δηλώσει, η παρουσία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών.

Η εμμονή της κυρίας Κωνσταντοπούλου με την ηγεσία του Αρείου Πάγου φαίνεται ότι δεν περιορίζεται μόνο στο ζήτημα «Ζωή και Τέμπη». Υποδηλώνει μια παράλληλη στρατηγική της Πλεύσης να διατηρήσει ή να αναζητήσει νέους «συνεταίρους» για τους πολιτικούς της στόχους. Χθες, προανήγγειλε συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τονίζοντας: «Η συνάντηση πραγματοποιείται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ελληνική Δικαιοσύνη, η αξιοπιστία της οποίας, εξαιτίας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της διορισμένης από αυτήν ηγεσίας του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, πλήττεται καθημερινά ενώπιον της ελληνικής κοινωνίας».

Ως εξαιρετική νομικός με βαθιά γνώση του χώρου της Δικαιοσύνης και άνεση στην έκφραση μη αληθών ισχυρισμών, η αρχηγός της Πλεύσης Ελευθερίας σχολιάζει τη διορισμένη από την κυβέρνηση ηγεσία του Αρείου Πάγου. Στοχοποιεί ξανά, χωρίς να το κρύβει, δύο γυναίκες ανώτερους δικαστικούς, τις κυρίες Κλάπα και Αδειλίνη. Συνεργάζεται με την έντονα κομματικοποιημένη Ένωση κατά της κυβέρνησης για τη Δικαιοσύνη, ζητώντας την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού.

Είναι η ίδια κυρία Κωνσταντοπούλου, που ως πρόεδρος της Βουλής επί διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου δεν κούνησε βλέφαρο για τη σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση της προεδρίας του Αρείου Πάγου στην κυρία Βασιλική Θάνου. Με την πρωτόγνωρη και ιστορική απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου που ελήφθη δια περιφοράς στις 2 τα ξημερώματα τον Ιούνιο του 2015. Ουδεμία ένσταση, διαφωνία ή διαμαρτυρία είχε διατυπώσει τότε η κυρία πρόεδρος που πετάχτηκαν στον κουβά εννέα αρχαιότεροι δικαστές για να…διοριστεί η εκλεκτή ως πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Την κυρία Θάνου αποθέωσε η κ. Κωνσταντοπούλου ακόμη και τη μέρα που εκείνη ορίστηκε υπηρεσιακή πρωθυπουργός για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Στο σαλόνι του Μαξίμου όπου είχε σπεύσει να την επισκεφτεί ως ΠτΒ.

Πηγή: Pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο