Μαρινάκης: Δεν πέτυχε η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Πηγή Φωτογραφίας: [372218] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠOΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΥΛΟ ΜΑΡIΝΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Σαφή καταδίκη για την πρόσφατη επίθεση αγνώστων κουκουλοφόρων στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε τηλεοπτική του εμφάνιση την Παρασκευή.
«Αυτό που συνέβη στη Νομική είναι βαρύτατο έγκλημα. Είναι απολύτως καταδικαστέο και ντροπιαστικό», σημείωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η Ελληνική Αστυνομία «θα εντοπίσει και θα συλλάβει τους εγκληματίες».
Ο ίδιος υπενθύμισε πως για χρόνια υπήρχε ανοχή σε τέτοιες ενέργειες, κάνοντας λόγο για «συνθήματα και πορείες υπέρ του ασύλου» και κόμματα που «μιλούσαν ακόμα και για ‘καλές μολότοφ’».
Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια, υπογραμμίζοντας πως «μέσα σε έξι χρόνια έχουν εκκενωθεί δεκάδες καταλήψεις, ενώ σήμερα δεν υπάρχει καμία ενεργή».
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλαξε τον νόμο και πλέον η Αστυνομία έχει ελεύθερη πρόσβαση στους πανεπιστημιακούς χώρους, όπως σε κάθε δημόσια υπηρεσία», είπε, προσθέτοντας πως «το άσυλο ανομίας έχει καταργηθεί στην πράξη και τα πανεπιστήμια είναι ξανά χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών».
Σε ερώτηση για την Ειδική Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι το εγχείρημα δεν απέδωσε: «Η πανεπιστημιακή αστυνομία, έτσι όπως είχε σχεδιαστεί, δεν πέτυχε. Η βαριά εγκληματικότητα εντοπίζεται στα μεγάλα αστικά ιδρύματα, και απαιτείται παρέμβαση της κανονικής αστυνομίας που έχει εμπειρία στο οργανωμένο έγκλημα».
Ο κ. Μαρινάκης στάθηκε στις ευθύνες ορισμένων πρυτανικών αρχών, τονίζοντας ότι «κάποιες συνεργάζονται, άλλες κλείνουν τα μάτια». Παράλληλα, επιτέθηκε στα κόμματα της Αριστεράς και Κεντροαριστεράς, κατηγορώντας τα ότι για δεκαετίες «δεν στάθηκαν στο πλευρό της σιωπηρής πλειοψηφίας» και «στήριζαν νοσηρές μειοψηφίες» που ευθύνονται για την παραβατικότητα.
Αναφερόμενος στις δομές φύλαξης, πρότεινε τη δημιουργία συγκεκριμένων πρωτοκόλλων και σχεδίων ασφαλείας για κάθε πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Δεν απέκλεισε, μάλιστα, την ενίσχυση της ιδιωτικής φύλαξης, τονίζοντας ότι «μια σειρά μέτρων πρέπει να τεθούν στο τραπέζι».
Κλείνοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε το ζήτημα των πειθαρχικών συνεπειών για φοιτητές που εμπλέκονται σε βαριές εγκληματικές ενέργειες, προτείνοντας ευθέως τη διαγραφή τους από τις σχολές:
«Αυτοί που προβαίνουν σε δολοφονικές επιθέσεις πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουν όχι μόνο ποινικές, αλλά και σοβαρές πειθαρχικές συνέπειες. Και ναι, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και διαγραφή, εφόσον υπάρξει καταδικαστική απόφαση».
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας