Πολιτική

Οι βουλευτές δεν διαβάζουν τη δικογραφία για τα Τέμπη

Οι βουλευτές δεν διαβάζουν τη δικογραφία για τα Τέμπη

Πηγή Φωτογραφίας: [376946] ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η ανάγκη για εκατοντάδες ώρες μελέτης των 59.000 αρχείων δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει τα κόμματα και πολλούς βουλευτές

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τα τηλεοπτικά πάνελ έχουν «φουντώσει» με την υπόθεση των Τεμπών από τον Ιανουάριο και μετά, και ότι το τραγικό δυστύχημα έχει γίνει το κύριο θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η αίθουσα 168 της Βουλής, όπου είναι διαθέσιμη η δικογραφία για τους Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη, δεν έχει γεμίσει ποτέ.

Η ανάγκη για εκατοντάδες ώρες μελέτης των 59.000 αρχείων δεν φαίνεται να έχει συγκινήσει τα κόμματα και πολλούς βουλευτές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι βουλευτές δεν επιτρέπεται να πάρουν αντίγραφα μαζί τους, γεγονός που σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να ενημερωθούν είναι να παραμείνουν στη Βουλή για πολλές ώρες και ημέρες, μελετώντας τα έγγραφα.

Από την Τετάρτη, όταν άνοιξαν οι 10 υπολογιστές του Κοινοβουλίου, το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα χαμηλό και τα πρώτα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά. Μόλις 13 βουλευτές από τους 300 έδειξαν ενδιαφέρον να δουν τι περιλαμβάνει το κατηγορητήριο, ποσοστό λίγο πάνω από 4%.

Ίσως η αργία της Πρωτομαγιάς να έχει συμβάλει σε αυτή την κατάσταση, αλλά δεν μπορεί να κρυφτεί η κρίση του πολιτικού συστήματος.

Αν όλοι έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματά τους, τότε κάτι δεν πάει καλά. Εκτός αν από τη Δευτέρα όλα αλλάξουν και η αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» της Βουλής αρχίσει να γεμίζει ζωή.

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση διαφωνούν σχετικά με το αν ο Κώστας Καραμανλής θα αντιμετωπίσει κατηγορία για πλημμέλημα ή κακούργημα.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τα κόμματα της μειοψηφίας για τη στάση τους, υπογραμμίζοντας ότι μόνο ο όγκος της δικογραφίας αποδεικνύει ότι οι καταγγελίες για συγκάλυψη από την αντιπολίτευση δεν έχουν καμία βάση. Επιπλέον, σημειώνουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν σιγήσει τα επιχειρήματα περί ξυλοδαρμού.

Η πλειοψηφία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εκδώσει δικό της πόρισμα, εάν διαπιστώσει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την κατάσταση.

Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν τις αυτόνομες πορείες τους, καθώς δεν σκοπεύουν να συντονιστούν.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι δεν τίθεται θέμα συνεργασιών σε νομικό κείμενο και ότι ενεργούν όπως πέρυσι τον Νοέμβριο για τη σύμβαση 717, που αφορούσε πάλι τον Κώστα Καραμανλή. Δεν θεωρούν ότι, εφόσον τα υφιστάμενα στελέχη διωχθούν για κακούργημα, θα πρέπει να υπάρχει διαφορετική μεταχείριση για τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας.

Όσον αφορά το κόμμα του Σωκράτη Φάμελλου, το κύριο ζήτημα που αντιμετωπίζουν είναι η συλλογή υπογραφών. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υποβάλουν αίτημα για προανακριτική, αλλά τους λείπουν τέσσερις υπογραφές για να φτάσουν τις 30. Αυτές θα τις αναζητήσουν είτε από τη Νέα Αριστερά, όπου φαίνεται να υπάρχει επικοινωνία, είτε από ανεξάρτητους βουλευτές. Θα προχωρήσουν σε ενέργειες για να τις εξασφαλίσουν.

Πηγή: Pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments