Νοτοπούλου: Η κυβέρνηση δεν διαθέτει στρατηγική για τη στεγαστική κρίση – Προκαλεί ο Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [368345] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Πυρά κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για τη στεγαστική κρίση εξαπολύει η τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας και βουλεύτρια Α΄ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου.
Όπως είπε η κ. Νοτοπούλου, ο πρωθυπουργός «δηλώνει υποκριτικά ότι αναγνωρίζει τη στέγη ως θεμελιώδες δικαίωμα όταν η πολιτική του έχει μειώσει την ιδιοκατοίκηση κατά 5,8% στο διάστημα 2019-2023 και με την άρση της προστασίας της Α΄ κατοικίας την παρέδωσε στα κοράκια των funds και των servicers».
Προσθέτει πως «είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δε διαθέτει καμία στρατηγική για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης. Η μόνη στρατηγική είναι η πολιτική της διάσωση». Τέλος, καλεί τον κ. Μητσοτάκη, «να σταματήσει να προκαλεί την κοινή λογική».
Όσα αναφέρει η Κατερίνα Νοτοπούλου: «Ο κ. Μητσοτάκης για μια ακόμη φορά προκαλεί με το άρθρο του για το στεγαστικό στο ηλεκτρονικό περιοδικό της ΟΝΝΕΔ, επιχειρώντας πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας, σε μία προσπάθεια να απεκδυθεί των ευθυνών του από τη γιγάντωση της στεγαστικής κρίσης.
Δηλώνει υποκριτικά ότι αναγνωρίζει τη στέγη ως θεμελιώδες δικαίωμα όταν η πολιτική του έχει μειώσει την ιδιοκατοίκηση κατά 5,8% στο διάστημα 2019-2023 και με την άρση της προστασίας της Α΄ κατοικίας την παρέδωσε στα κοράκια των funds και των servicers. Όταν χρόνια τώρα δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ελέγχου και ρύθμισης της αγοράς στέγης με αποτέλεσμα τις αυξήσεις των ενοικίων σε δυσθεώρητα ύψη.
Ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση επενδύει σε προγράμματα κοινωνικής στέγασης όταν είναι γνωστό ότι το απόθεμα κοινωνικής κατοικίας στην Ελλάδα είναι σχεδόν μηδενικό.
Αναφέρεται στην επιστροφή ενοικίου με το οποίο θα δοθούν από το υπερπλεόνασμα των 11,5 δισ. 230 εκατ. ευρώ σε 948.000 νοικοκυριά, ενώ το σύνολο των ενοικιαστών το 2023 ήταν 1.758.000. Δίνονται δηλαδή 242 ευρώ τον χρόνο, όταν το μέσο ετήσιο ενοίκιο είναι 4.852 ευρώ, ή μόλις 20,2 ευρώ τον μήνα έναντι μέσου μηνιαίου ενοικίου 404 ευρώ.
Μιλάει για την «επιτυχία» του προγράμματος Σπίτι μου με το οποίο δημόσιοι πόροι του τ. ΟΕΚ και του Ταμείου Ανάκαμψης παραδόθηκαν στις τράπεζες για τη χορήγηση δανείων με σκληρά πιστωτικά και όχι κοινωνικά αντικειμενικά κριτήρια.
Γράφει για την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος ξεχνώντας να πει ότι αυτή εξαιρεί τους φοιτητές των Πανεπιστημίων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης που αποτελούν και τα πολυπληθέστερα Ιδρύματα, ενώ τόσο η Αθήνα, όσο και η Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν έντονο πρόβλημα στέγης.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δε διαθέτει καμία στρατηγική για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης. Η μόνη στρατηγική είναι η πολιτική της διάσωση.
Τουλάχιστον ας σταματήσει να προκαλεί την κοινή λογική».
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας