Επιστροφή στις περιοδείες για τον Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΟ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Στην Κρήτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του ΒΟΑΚ. Παράλληλα, στη Χαλκιδική, η Σοφία Ζαχαράκη θα παρουσιάσει στη Σύνοδο Πρυτάνεων τις κύριες προτάσεις για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Σήμερα, αυτές οι δύο εκδηλώσεις αναδεικνύουν συμπληρωματικές πτυχές της πολιτικής πρότασης που προωθεί η κυβέρνηση, στοχεύοντας στην επαναφορά της εμπιστοσύνης στην εκλογική της βάση.
Η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κρήτη, η οποία θα ολοκληρωθεί με μια στάση στο χωριό Πεζά και το Φράγμα Πλακιωτίσσης για να συζητήσει έργα άρδευσης, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για συχνές περιοδείες και επισκέψεις σε όλη τη χώρα το προσεχές διάστημα. Αυτές οι επισκέψεις θα συνδυάζονται με την παράδοση έργων που πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους ή με την υπογραφή νέων συμβάσεων, όπως συμβαίνει και σήμερα στην Κρήτη, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Αυτή η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου στοχεύει στην αποκατάσταση της επικοινωνίας με την κομματική και εκλογική βάση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ένα ισχυρό χαρτί στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διατηρήσει την πολιτική της κυριαρχία και να ενισχύσει τις δυνάμεις της, ενώ, σύμφωνα με συνεργάτες του, διατηρεί σημαντικό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις σε σχέση με τους αντιπάλους του. Το μήνυμα που θα επιδιώξει να μεταφέρει ο πρωθυπουργός το επόμενο διάστημα είναι ότι, στον έκτο χρόνο της θητείας της, η κυβέρνηση είναι σε θέση πλέον να παρουσιάζει απτά αποτελέσματα του έργου που έχει υλοποιήσει και να «συνομιλεί» με τους πολίτες σε αυτή τη βάση: «υποσχεθήκαμε, προγραμματίσαμε, υλοποιούμε».

Δεν υπάρχουν περιθώρια για την ανακοίνωση επιπλέον παροχών, καθώς ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πακέτο ανακοινώσεων για τη ΔΕΘ. Η κυβέρνηση επιθυμεί να διατηρήσει την πρωτοβουλία, παρουσιάζοντας απτά αποτελέσματα.
Επιπλέον, η έμφαση στην ατζέντα «ασφάλεια και τάξη» δεν είναι κάτι νέο. Πρόκειται για ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν το παραδοσιακό εκλογικό κοινό της Ν.Δ. και επανέρχεται στο προσκήνιο, με επίκεντρο την ασφάλεια στα πανεπιστήμια, ιδίως μετά τα πρόσφατα επεισόδια στη Νομική και στην Πολυτεχνειούπολη.
Η κ. Ζαχαράκη θα μεταφέρει σήμερα στους πρυτάνεις ένα διπλό μήνυμα: την πρόθεση της κυβέρνησης να αυστηροποιήσει τις ποινές για τους φοιτητές που εμπλέκονται σε βανδαλισμούς και επεισόδια, καθώς και την ευθύνη που έχουν οι ίδιοι να εφαρμόζουν τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η υπουργός Παιδείας θα παρουσιάσει το πλαίσιο των παρεμβάσεων που θα νομοθετηθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα, εστιάζοντας στον καταλογισμό ευθυνών σε όσους συμμετέχουν σε επεισόδια. Για τους φοιτητές, αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε διαγραφή από το πανεπιστήμιο. «Δεν μπορείς να είσαι φοιτητής και να επιτίθεσαι στους συμφοιτητές σου ή να συμμετέχεις σε τέτοιες ενέργειες», τονίζεται. Επιπλέον, θα υπάρξει πρόβλεψη σχετικά με το αστικό δίκαιο. «Όποιος προκαλεί ζημιά στη δημόσια περιουσία θα υποχρεούται να καταβάλει αποζημίωση. Θα αποστέλλεται ένα έγγραφο από την ΑΑΔΕ που θα καθορίζει το ποσό που πρέπει να πληρώσει», επισημαίνεται.
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας