Πολιτική

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τιμά τους εθελοντές αιμοδότες για το κορυφαίο δώρο ζωής στον συνάνθρωπο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τιμά τους εθελοντές αιμοδότες για το κορυφαίο δώρο ζωής στον συνάνθρωπο

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter Adonis Georgiadis//Ο Άδωνις Γεωργιάδης τιμά τους εθελοντές αιμοδότες για το κορυφαίο δώρο ζωής στον συνάνθρωπο

Το υπουργείο Υγείας δρομολογεί ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα λύσουν οριστικά τα σχόλια περί ελλείψεων

Ειδική εκδήλωση αναγνώρισης και σεβασμού προς τους χιλιάδες εθελοντές αιμοδότες της χώρας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, κατά την οποία τιμήθηκαν 316 τακτικοί εθελοντές αιμοδότες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην αίθουσα της Ολομέλειας, γεγονός το οποίο της προσέδωσε ιδιαίτερο συμβολισμό και αξία. Το «παρών» έδωσε, βέβαια, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Στην τιμητική εκδήλωση, υπό τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γεώργιο Στύλιο, βραβεύθηκαν 316 εθελοντές αιμοδότες από όλη τη χώρα, με τιμητικούς επαίνους υπογεγραμμένους από τον Πρόεδρο της Βουλής.

Επισημαίνεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες ο Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε στην επιλογή της Έλενας Τσάγκαρη για Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, μια επιλογή που αποδίδει ήδη καρπούς.  

Μέσα σε λίγες μόλις μέρες οργάνωσε με το ΕΚΕΑ μία καταπληκτική δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο Σύνταγμα. Σε δύο μόνον μέρες και σε λίγες ώρες συνέλεξαν πολλές φιάλες αίματος, με τις οποίες σώζονται ζωές και βοηθούνται συμπολίτες μας.

Από τη μεριά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαιρέτισε και ενθάρρυνε αυτή την εξωστρέφεια και ζήτησε να συνεχιστεί. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το ΕΚΕΑ πρέπει να κάνει πιο έντονη την δράση του στην Κοινωνία μας για το καλό του συνόλου.

Ο Ά. Γεωργιάδης βάζει τέλος στο «ελληνικό παράδοξο» για την εθελοντική αιμοδοσία

Παράλληλα, πρωτοβουλίες για να επιλυθεί το «ελληνικό παράδοξο», «από τη μια να είμαστε πρώτοι στον κόσμο σε αιμοδοσία, να συλλέγουμε τον χρόνο περισσότερες φιάλες αίματος απ’ όσες χρειαζόμαστε και ταυτόχρονα να αναγκαζόμαστε να εισάγουμε κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες φιάλες αίματος», έχει προαναγγήλλει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας τονίζει σχετικά πως η περίπτωση της Ελλάδας έχει φτάσει «να μελετάται επιστημονικά διεθνώς»: Να έχουμε «πολύ μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία στην Ελλάδα, ποσοστιαία για τον πληθυσμό μας να έχουμε τη μεγαλύτερη συλλογή αίματος από εθελοντές σε όλο τον πλανήτη Γη, να συλλέγουμε τον χρόνο περισσότερες φιάλες αίματος απ’ όσες χρειαζόμαστε, και ενώ συμβαίνουν αυτά, να αναγκαζόμαστε να εισάγουμε κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες φιάλες αίματος». Αυτό είναι το ελληνικό παράδοξο, που όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης «έχω βαλθεί να λύσω».

Όπως ανήγγειλε, «έχουμε νέο σχέδιο, στο οποίο το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) θα έχει ρόλο κεντρικής διαχείρισης στη διάθεση των φιαλών αίματος. Διότι η απάντηση στον γρίφο είναι, ότι πάρα πολλές φιάλες αίματος που συλλέγονται στα διάφορα νοσοκομεία, δεν χρησιμοποιούνται και τις πετάμε, ενώ αλλού τις χρειαζόμαστε»..

Ειδικά για τους ασθενείς με μεσογειακή αναιμία, ο υπουργός τόνισε πως «δεν υπάρχει κανένας εξαναγκασμός στους συγγενείς τους για να δώσουν αίμα. Απλά, πράγματι, τους γίνεται μια ευγενική σύσταση, αλλά όχι εξαναγκασμός. Εάν μας λείπουν φιάλες αίματος, φέρνουμε φιάλες από το εξωτερικό. Ζήτημα εξαναγκασμού, τουλάχιστον όπως τίθεται, όχι, δεν υπάρχει».

Αναφορικά, δε, με την εκδήλωση στη Βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζει πως «ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης είχε την πρωτοβουλία να διοργανώσει σήμερα στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου μια εκδήλωση αφιερωμένη στους εθελοντές αιμοδότες. Είχα την Τιμή να απευθύνω χαιρετισμό στους ανθρώπους αυτούς που με την προσφορά τους κάνουν ένα μεγάλο δώρο ζωής στους συνανθρώπους τους. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Χρήστο Πρωτόπαπα (συνωνυμία με τον πολιτικό) έναν άνθρωπο θρύλο στην αιμοδοσία και την κα Έλενα Τσάγκαρη νέα Πρόεδρο του ΕΚΕΑ. Προχωράμε σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα λύσουν οριστικά τα σχόλια περί ελλείψεων».

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments