Διεθνή

Ζελένσκι: Θα πάω την Πέμπτη στην Τουρκία, περιμένουμε πλήρη και γενική κατάπαυση πυρός

Ζελένσκι: Θα πάω την Πέμπτη στην Τουρκία, περιμένουμε πλήρη και γενική κατάπαυση πυρός

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO//Ζελένσκι: Θα πάω την Πέμπτη στην Τουρκία, περιμένουμε πλήρη και γενική κατάπαυση πυρός

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Θα περιμένω προσωπικά τον Πούτιν, ελπίζω αυτή τη φορά να μην βρουν οι Ρώσοι νέους λόγους αναβολής και υπεκφυγές, γράφει σε μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος

Στην Τουρκία για τις διαπραγματεύσεις που έχει ζητήσει η Ρωσία θα είναι την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε ανάρτησή του την Κυριακή γράφει ότι «περιμένουμε πλήρη και διαρκή κατάπαυση του πυρός από αύριο [ενν. Δευτέρα], για μια αναγκαία βάση για τη διπλωματία».

Προσθέτει ότι «δεν έχει νόημα να συνεχίζεται το αιματοκύλισμα». 

Αναφέρει ακόμη ότι «θα περιμένω προσωπικά τον Πούτιν στην Τουρκία την Πέμπτη. Ελπίζω αυτή τη φορά να μην βρουν οι Ρώσοι νέους λόγους αναβολής και υπεκφυγές».

Νωρίτερα σήμερα Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του κάλεσε την Ουκρανία να συμφωνήσει σε άμεσες συνομιλίες με τη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιθυμεί να συναντηθεί την Πέμπτη στην Τουρκία για να συζητήσει μια πιθανή διευθέτηση της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, η Ουκρανία πρέπει να αποδεχθεί την πρόταση αυτή χωρίς καθυστέρηση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα τερματίσει το αιματοκύλισμα.

Πηγή: pagenews.gr

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Κάλυψη Βουλής και νομοθετικού έργου. Δημοσιογράφος κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ με εξειδίκευση στη Βουλή και την πολιτική διαδικασία.