Πλεύση Ελευθερίας: Η πολύφερνη νύφη της Κεντροαριστεράς

Πηγή Φωτογραφίας: [377746] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Σ (ΚΟΥΤΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Toklik/EUROKINISSI)
Ο Στέφανος Κασσελάκης, το Σάββατο, ανέφερε μια πιθανή συμμαχία με την Πλεύση Ελευθερίας, η οποία θα μπορούσε να του προσφέρει νέα δυναμική. Ωστόσο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της την Κυριακή, κράτησε σαφείς αποστάσεις από αυτή την προοπτική.
Η Πλεύση Ελευθερίας, που έχει καταλάβει τη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις, έχει γίνει πλέον η «πολύφερνη νύφη» του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να επαναπατρίσουν τους ψηφοφόρους τους που απογοητεύτηκαν και αποχώρησαν, ενώ το Κίνημα Δημοκρατίας επιθυμεί να κάνει μια νέα αρχή. Επιπλέον, μέσω της κοινοβουλευτικής ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας, θα μπορούσε να αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο στην Ολομέλεια, αξιοποιώντας τους έξι βουλευτές που διαθέτει.
«Το Κίνημα Δημοκρατίας και η Πλεύση Ελευθερίας συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα μέτωπο Δικαιοσύνης, τόσο εντός όσο και εκτός του κοινοβουλίου. Γιατί η συνεργασία είναι αυτή που θα τους νικήσει. Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο. Μαζί με τη Ζωή και όλους εσάς, θα γίνουμε ο δημοκρατικός τους εφιάλτης», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματός του.
Η συγκεκριμένη δήλωση του Κασσελάκη δημιούργησε την εντύπωση ότι οι δύο αρχηγοί δεν έχουν βρεθεί κοντά μόνο στο κατηγορητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη, αλλά και για να συμπεριληφθεί και ο πρωθυπουργός στο «κάδρο». «Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε με τον τρόπο που ειπώθηκε, και δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε έτσι… Δεν έχω δει τα κατηγορητήρια που αναφέρθηκαν, μου τα έστειλαν σήμερα», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποδεικνύοντας ότι κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση.
Αν ο Στέφανος Κασσελάκης πιστεύει ότι «6+6 κάνει 12» στη Βουλή, ίσως να υπολογίζει χωρίς την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία αυτή την περίοδο βρίσκεται στην καλύτερη φάση της. Δεν έχει κανέναν λόγο να δεσμευτεί σε μια κοινή πορεία.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, η Κεντρική Επιτροπή υπήρξε επεισοδιακή, κυρίως λόγω του χάσματος που προέκυψε μεταξύ του Σωκράτη Φάμελλου και του Νίκου Παππά, με αφορμή την απομάκρυνση του νυν προέδρου από τη θέση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, λίγο πριν από το τέλος του περασμένου καλοκαιριού.
Ο πρόεδρος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος συμμετείχαν σε ένα σύντομο«debate», ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης αντέτεινε τις απόψεις του σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών. Εκφράζει την αίσθηση ότι το κόμμα δεν τον έχει υποστηρίξει όσο θα ήθελε, ενώ αναφέρθηκε και σε διαρροές. Ο πρώην υπουργός εκφράζει επίσης δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις του Βασίλη Κόκκαλη σχετικά με την αναστολή της κομματικής του ιδιότητας.
Η «φτώχεια φέρνει γκρίνια» και είναι γεγονός ότι στην Κουμουνδούρου προσπαθούν να ξεπεράσουν τα υπάρχοντα προβλήματα, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα ενωτικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 15 Ιουνίου.
Διαφωνίες προέκυψαν μεταξύ του Σωκράτη Φάμελλου και του Παύλου Πολάκη σχετικά με την κατάργηση των ψηφοφόρων των «δύο ευρώ». Η ηγεσία επιδιώκει να περιορίσει τους «περαστικούς ψηφοφόρους» που προσέρχονται στην κάλπη την τελευταία στιγμή. Επίσης, καταγράφηκαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την κατάργηση των τάσεων, όπως έχει προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι βέβαιο ότι η κινητικότητα στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς θα είναι έντονη το επόμενο διάστημα. Η Νέα Αριστερά παραμένει ενεργή στο «παιχνίδι» και αναμένεται με ενδιαφέρον η πιθανή συνεργασία της με τον ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Αυτό θα συμβεί εφόσον η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος συμφωνήσει με το κείμενο που θα συνταχθεί στην Κουμουνδούρου. Παράλληλα, θα εξετάσουν και το κείμενο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα κατατεθεί πρώτο.
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας