Nέα της αγοράς

BofA: Επιστρέφει η αισιοδοξία στις αγορές, «στροφή» σε ευρωπαϊκές μετοχές

BofA: Επιστρέφει η αισιοδοξία στις αγορές, «στροφή» σε ευρωπαϊκές μετοχές

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//BofA: Επιστρέφει η αισιοδοξία στις αγορές, «στροφή» σε ευρωπαϊκές μετοχές

Αισθητά βελτιωμένο εμφανίζεται το κλίμα στις διεθνείς σ'υμφωνα με την Bank of America, καθώς η απειλή νέων δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας απομακρύνεται και η παγκόσμια οικονομία φαίνεται να αποφεύγει την ύφεση.
Η BofA βλέπει βελτίωση των προσδοκιών για την παγκόσμια ανάπτυξη. Κερδίζει έδαφος η Ευρώπη στην προτίμηση των επενδυτών, με τις τράπεζες να επιστρέφουν στο προσκήνιο.

Αισθητά βελτιωμένο εμφανίζεται το κλίμα στις διεθνείς σ’υμφωνα με την Bank of America, καθώς η απειλή νέων δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας απομακρύνεται και η παγκόσμια οικονομία φαίνεται να αποφεύγει την ύφεση.

Το ποσοστό των διαχειριστών κεφαλαίων που αναμένουν επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας τους επόμενους 12 μήνες έχει μειωθεί στο 59% από 82% τον προηγούμενο μήνα, ενώ εκείνοι που προέβλεπαν ύφεση σχεδόν μηδενίστηκαν, από 42%.

Η “ήπια προσγείωση” αποτελεί πλέον το βασικό σενάριο για το 61% των συμμετεχόντων, όταν πριν από έναν μήνα το σενάριο της “σκληρής προσγείωσης” κυριαρχούσε.

Το ράλι αισιοδοξίας δεν περιορίζεται μόνο σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πεποίθηση για ενδεχόμενη αποσύνδεση της Ευρώπης από τις παγκόσμιες μακροοικονομικές πιέσεις ενισχύεται, με το 31% να εκτιμά επιτάχυνση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης, λόγω και της αναμενόμενης δημοσιονομικής στήριξης από τη Γερμανία.

Παράλληλα, το 28% βλέπει αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Ευρώπη, την ώρα που σε παγκόσμιο επίπεδο ένα 30% αναμένει αύξηση.

Η βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος μεταφράζεται και σε μεγαλύτερη αισιοδοξία για τις ευρωπαϊκές μετοχές, με το 59% να προβλέπει ανοδική πορεία – ποσοστό αυξημένο από 51% τον Απρίλιο. Καθόλου συμμετέχοντες δεν βλέπουν σημαντική πτώση, έναντι 11% τον προηγούμενο μήνα. Το 35% δηλώνει υπερβάλλουσα θέση σε ευρωπαϊκές μετοχές, ενώ το 38% δηλώνει υποεπένδυση σε αμερικανικές μετοχές, το υψηλότερο επίπεδο διετίας.

Στους κλάδους, οι ευρωπαϊκές τράπεζες επιστρέφουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος: το 28% δηλώνει overweight στις τράπεζες, ακολουθούμενες από ασφαλιστικές εταιρείες (25%) και κοινής ωφέλειας (19%). Αντίθετα, αυτοκινητοβιομηχανίεςχημικά και βασικά μέταλλα είναι οι λιγότερο δημοφιλείς επιλογές.

Η Γερμανία αναδεικνύεται η πιο ελκυστική χώρα για επενδύσεις, με Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθεί. Στον αντίποδα, η Ελβετία καταγράφει τη μεγαλύτερη υποεπένδυση. Σημειώνεται τέλος ότι το 56% των επενδυτών προκρίνει τις μετοχές υψηλής ποιότητας έναντι των χαμηλής, στο υψηλότερο ποσοστό εννέα μηνών.

Πηγή: pagenews.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments