Πολιτική

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο πρώτος υπουργός Υγείας με συνολικό σχέδιο για τις εφημερίες [vid,pics]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο πρώτος υπουργός Υγείας με συνολικό σχέδιο για τις εφημερίες [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΣΚΑΙ//Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο πρώτος υπουργός Υγείας με συνολικό σχέδιο για τις εφημερίες [vid,pics]

Με το βραχιολάκι αλλάζει η σχέση των ασθενών με το ΕΣΥ

«Ανακαινίζουμε τα κτίρια, επεκτείνουμε τους χώρους των ΤΕΠ, προσλαμβάνουμε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, βάζουμε μηχανήματα επιτάχυνσης των διαδικασιών, κάνουμε τα πάντα για τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασθενών στις εφημερίες των δημοσίων νοσοκομείων», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε πρωινή παρέμβασή του, ο υπουργός Υγείας μίλησε αναλυτικά για το «βραχιολάκι» στις εφημερίες των νοσοκομείων, εξήγησε την πολιτική του υπουργείου ως προς την πρόσληψη τραυματιοφορέων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί κατατοπιστικά στο πρόγραμμα προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

«Με το βραχιολάκι ο ασθενής θα γνωρίζει θα γνωρίζει σε λίγο καιρό πόση ώρα θα είναι αναμονή στο νοσοκομείο που θα επιλέξει»  Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το σύστημα ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης (βραχιολάκι), ο υπουργός Υγείας απάντησε, λέγοντας: «Όταν άλλαξα τον τρόπο ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, υπήρχαν και τότε ορισμένοι συνδικαλιστές γιατροί, που φώναζαν και διαμαρτύρονταν. Σήμερα όμως, κανένας δεν διαμαρτύρεται. Ξέρετε κανέναν που να διαμαρτύρεται;

Επιπλέον, για το βραχιολάκι, σε έναν τηλεοπτικό σταθμό προβλήθηκε ένα ρεπορτάζ, που δεν στηριζόταν όμως σε σωστά στοιχεία. Πήραν μια ουρά σε ώρα αιχμής στον Ευαγγελισμό και υποστηρίχθηκε ότι το βραχιολάκι απέτυχε, ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά στην πράξη. Όμως, η ώρα ήταν 1:30μμ, όταν τραβήχθηκαν τα πλάνα, αλλά το βραχιολάκι τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά μια ώρα μετά, στις 2:30μμ. Και στις ουρές υπάρχουν πάντα κάποιοι που θέλουν να μπουν πρώτοι, όπως συμβαίνει με τα Black Friday σε εισόδους καταστημάτων.

Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος γιατί με το βραχιολάκι αλλάζουμε τη σχέση μας με το ΕΣΥ. Μέχρι τις 15 Ιουλίου, θα έχει τεθεί σε λειτουργία σε 14 νοσοκομεία: Ευαγγελισμός, Λαϊκό, Γεννηματάς, ΚΑΤ, Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ, Άγιος Σάββας, Άγιοι Ανάργυροι, Ρίο, Γιάννενα, Κάρπαθος, Παίδων Πεντέλης, Παίδων Αγία Σοφία, Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Έως το τέλος του χρόνου, το βραχιολάκι θα έχει εγκατασταθεί σε 100 νοσοκομεία, δηλαδή πρακτικά σε όλα τα νοσοκομεία της Χώρας.

Το βραχιολάκι έχει διάφορα χρώματα, ανάλογα με τη σοβαρότητα του περιστατικού. Ελαφρύ περιστατικό είναι μπλε. Μετά ακολουθούν τα χρώματα πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και το κόκκινο. Κανονικά, όσοι έχουν μπλε πρέπει να φύγουν από το νοσοκομείο. Όταν σκανάρεις το bar code, το σύστημα σού λέει ότι σε μισή ώρα έρχεται η δική σου σειρά. Έτσι, ο ασθενής δεν είναι πλέον κολλημένος στο νοσοκομείο. Η σειρά του ασθενούς δεν χάνεται. Η σειρά του είναι στο κινητό του. Ο ασθενής έχει πλήρη εικόνα της κατάστασής του. Επιπλέον, πριν πάει ο ασθενής στο νοσοκομείο, ξέρει πόση ώρα θα περιμένει ανά νοσοκομείο.

Για το σύστημα, το βραχιολάκι είναι επίσης ένα μεγάλο κέρδος. Ως υπουργός Υγείας γνωρίζω πόση είναι η κίνηση στην εφημερία ανά νοσοκομείο. Παράλληλα, φτιάχνουμε 2.500 τμ ΤΕΠ. Όμως, δεν το βάζουμε το βραχιολάκι, όταν θα είναι έτοιμα τα ΤΕΠ, γιατί τα ΤΕΠ είναι Ταμείο Ανάκαμψης και δεν έπρεπε να χάσουμε τους πόρους, τα χρήματα».

500 προσλήψεις τραυματιοφορέων μέσω ΔΥΠΑ

Μιλώντας, εν συνεχεία, για το ζήτημα των τραυματιοφορέων ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως «έχουμε 500 προσλήψεις τραυματιοφορέων μέσω ΔΥΠΑ. Τώρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι τραυματιοφορείς πηγαίνουν στα ΤΕΠ των νοσοκομείων. 21 πάνε στο Αττικόν, 21 πάνε στον Ευαγγελισμό, 20 πηγαίνουν στο Γεννηματάς, 19 πηγαίνουν στο ΚΑΤ και λοιπά. Άρα, ως προς τους τραυματιοφοτρείς, έχουμε τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη ενίσχυση στα ΤΕΠ που έχει γίνει. Χτίζουμε διαρκώς. Δεν έχουμε αρκετούς τραυματιοφορείς. Όμως, τώρα θα έχουμε τρυματιοφορείς και οι ασθενείς δεν θα περιμένουν πλέον μια ώρα για να πάνε από το ένα τμήμα στο άλλο».

«Έχουμε προκηρύξει όλες τις θέσεις γιατρών και νοσηλευτών που έχουμε ανάγκη για τις εφημερίες»

Αναφερόμενος, τέλος στους γιατρούς και τους νοσηλευτές για τα ΤΕΠ, ο υπουργός Υγείας εξήγησε πως «προσλαμβάνουμε 121 νοσηλευτές και 58 γιατρούς. Στόχος της θητείας μου είναι να μειώσω αποφασιστικά το χρόνο αναμονής στις εφημερίες, που είναι απαράδεκτα μεγάλη. Επί 8 μήνες, εγώ και οι συνεργάτες μου πηγαίναμε στα νοσοκομεία, στις εφημερίες. Έχουμε προκηρύξει τα πάντα, ό,τι έλειπε για να προχωρήσουν οι εφημερίες. Για πρώτη φορά, έχουμε ένα συνολικό σχέδιο συγκροτημένης παρέμβασης στις εφημερίες και είμαι πραγματικά υπερήφανος για αυτό», ολοκλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments