Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγεί πώς λειτουργεί στην πράξη το βραχιολάκι [vid,pics]
![Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγεί πώς λειτουργεί στην πράξη το βραχιολάκι [vid,pics]](https://cdn.pagenews.gr/wp-content/uploads/2025/05/photo-collage.png-19-768x768.png)
Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγεί πώς λειτουργεί στην πράξη το βραχιολάκι [vid,pics]
Σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων που άπτονται του χαρτοφυλακίου του αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο υπουργός Υγείας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο σύστημα ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης (=βραχιολάκι), το οποίο τέθηκε χθες, για πρώτη φορά στα νοσοκομεία της Χώρας, σε λειτουργίας.
Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη της Πολιτικής Ηγεσίας του @YpYgGR έθεσα ως έναν από τους βασικότερους μου στόχους την μείωση του μέσου χρόνου αναμονής στις εφημερίες και την μείωση της εν γένει ταλαιπωρίας των ασθενών σε αυτές. Εχουμε ήδη εφαρμόσει μία σειρά μέτρων… pic.twitter.com/fXmamv7nIw
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) May 15, 2025
Εξηγώντας συγκεκριμένα πώς λειτουργεί το βραχιολάκι, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα νοσοκομεία που υιοθετούν το σύστημα ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης, κάνοντας λόγο για πραγματική αλλαγή του ΕΣΥ.
«Φτάνεις σε ένα νοσοκομείο, πας στο Γραφείο Κίνησης και σου περνάνε την ηλεκτρονική ιχνηλάτηση. Όταν κάνεις scan με το κινητό σου το barcode που έχεις, αυτό μπαίνει κατευθείαν στο MyHealth app. Επόμενο βήμα: πας στους γιατρούς του Triage, οι οποίοι αποφασίζουν τι είδους περιστατικό είσαι. Μόλις αποφασίσουν, λένε “εσύ έχεις πολύ ελαφρύ περιστατικό, χρώματος μπλε”, “λίγο βαρύτερο περιστατικό χρώματος πράσινου”, μετά είναι το κίτρινο, το πορτοκαλί και το κόκκινο. Αυτό καθορίζει και την προτεραιότητά σου. Δεν χάνεις τη σειρά σου, πηγαίνεις στην ώρα που σου γράφει. Αυτό σημαίνει η σειρά είναι στο κινητό σου. Ο ασθενής δεν είναι δεσμευμένος να μείνει κολλημένος στην ουρά του νοσοκομείου. Άρα ο ασθενής έχει πλέον πλήρη εικόνα της αναμονής του και όταν συνδεθούν και τα 15 νοσοκομεία, θα έχουμε πλέον δεδομένα από όλα, θα ανοίξουμε την πλατφόρμα και πριν πας σε εφημερία, στο κινητό σου θα ξέρεις αν πας πχ στο Σισμανόγλειο ότι η μέση αναμονή σου θα είναι 3 ώρες, στο άλλο 2 ώρες. Θα ξέρεις δηλαδή από πριν πού θα μπορείς να πας».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Άδωνις Γεωργιάδης (@adonis_georgiadis)
Αυτά είναι τα 14 νοσοκομεία που μέχρι 15 Ιουλίου θα έχουν το ηλεκτρονικό το σύστημα ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης ασθενών: Ευαγγελισμός Λαϊκό Γεννηματάς ΚΑΤ Σισμανόγλειο Αμαλία Φλέμινγκ Άγιος Σάββας Άγιοι Ανάργυροι Ρίο Γιάννενα Κάρπαθος Παίδων Πεντέλης Παίδων Αγία Σοφία Παίδων Αγλαΐα…
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) May 16, 2025
Θυμίζουμε στο σημείο αυτό πως από τον Ευαγγελισμό ξεκίνησε χθες η πρότυπη λειτουργία του ψηφιακού συστήματος tracker για την παρακολούθηση των ασθενών στις εφημερίες, η οποία θα επιτρέπει στους γιατρούς να παρακολουθούν τις εξετάσεις, αλλά και όλες τις στάσεις κάθε ασθενή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πρόκειται να επεκταθεί σε 14 νοσοκομεία έως τα μέσα Ιουλίου και σε 100 νοσοκομεία έως το τέλος της χρονιάς.
Υπογραμμίζεται ότι το σύστημα ιχνηλάτησης (tracking) των ασθενών μέσω QR code θα επιτρέπει την παρακολούθηση της διαδρομής του ασθενούς στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και θα καταστήσει εφικτή τη συλλογή πληροφοριών για τον χρόνο αναμονής και πότε αυτός ξεπερνά τον προβλεπόμενο. Ο ασθενής που προσέρχεται στα Επείγοντα, μετά το γραφείο κίνησης, θα φορά ένα πλαστικό βραχιόλι που φέρει επάνω ένα barcode, το οποίο θα σκανάρεται σε ειδικά μηχανήματα.
Η παρακολούθηση θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο και όταν ο χρόνος αναμονής του ασθενούς είναι μεγάλος και ξεπερνάει το “φυσιολογικό”, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου θα μπορούν να εντοπίζουν τους ασθενείς με τη μεγαλύτερη αναμονή και θα παρεμβαίνουν.
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας