Διεθνή

Ρωσικό τελεσίγραφο 6 σημείων για παράδοση Ουκρανίας

Ρωσικό τελεσίγραφο 6 σημείων για παράδοση Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: Gzero Media, What We're Watching: Zelensky snubs Berlin, IMF warns of debt shock

Σχεδιάζουν πλήρες εμπορικό εμπάργκο κατά της Ρωσίας για να στραγγαλίσουν την οικονομία της

Τελικά πολλά παράξενα πράγματα συνέβησαν με επίκεντρο το Ουκρανικό. Τρία όμως γεγονότα έχουν ενδιαφέρον. Το σχέδιο 6 σημείων που παρουσίασε η Ρωσική πλευρά που ισοδυναμεί με άνευ όρων παράδοση Ουκρανίας. Γιατί ο Ζελένσκι πήγε Αλβανία, ενώ η μοίρα του κρινόταν στην Τουρκία; Γιατί οι ΗΠΑ λένε ότι το σχέδιο φθοράς της Ρωσίας απέτυχε;

Τα 6 σημεία του Ρωσικού τελεσιγράφου παράδοσης της Ουκρανίας

Η Ρωσία στις διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη παρουσίασε ορισμένες ξεκάθαρες θέσεις που ισοδυναμούν με παράδοση της Ουκρανίας άνευ όρων.

1)Η Ρωσία επιμένει να διασφαλιστεί το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας. Αυτό σημαίνει άρνηση ανάπτυξης ξένων στρατιωτικών αποσπασμάτων και όπλων, συμπεριλαμβανομένων όπλων μαζικής καταστροφής, σε ουκρανικό έδαφος.

2)Τα μέρη καλούνται να παραιτηθούν από αμοιβαίες οικονομικές και νομικές αξιώσεις που σχετίζονται με ζημίες που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων. Υποτίθεται ότι αυτό το βήμα θα πρέπει να άρει τα ερωτήματα σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεων τόσο από την Ουκρανία όσο και από τη Ρωσία.

3)Σε ξεχωριστό σημείο αναφέρεται στην απαίτηση από την Ουκρανία να συμμορφωθεί με τα ευρωπαϊκά πρότυπα σχετικά με τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των ρωσόφωνων πολιτών. Επισημαίνει επίσης την ανάγκη να σταματήσει η «εθνικιστική προπαγάνδα».

4)Η Ρωσία επιμένει ότι η Ουκρανία πρέπει να παραιτηθεί των αξιώσεών της από 5 περιοχές του Ντόνετσκ, της Λουχάνσκ, της Ζαπορίζια, της Χερσώνας και της Κριμαίας, και να μην παρεμβαίνει στη διεθνή αναγνώρισή τους ως ρωσικές περιοχές.

5)Ένας άλλος όρος αφορά την άμεση κατάπαυση του πυρός. Συγκεκριμένα, η ουκρανική πλευρά υποχρεούται να αποσύρει όλα τα στρατεύματα από εδάφη που η Ρωσία θεωρεί δικά της.

6)Η Ρωσία παρουσίασε σχέδιο δημιουργίας νεκρής ζώνης στο Χάρκιβ και στην περιοχή Σούμι της Ουκρανίας που αυτό σημαίνει ότι ο Ρωσικός στρατός θα κατακτήσει αυτές τις περιοχές ή θα αποσυρθεί ο Ουκρανικός στρατός.

Γιατί ο Ζελένσκι πήγε Αλβανία, ενώ η μοίρα του κρινόταν στην Τουρκία;

Η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας πραγματοποιείται στην Αλβανία. Η διοργάνωση της συνόδου κορυφής κόστισε στα Τίρανα κόστισε 4,5 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό, αλλά δεν είναι αφιερωμένη στα προβλήματα της Αλβανίας, η οποία θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ αλλά δεν μπορεί. Η Αλβανία είναι μια μικρή φτωχή χώρα… το θέμα της συνόδου κορυφής είναι «Μια Νέα Ευρώπη σε έναν Νέο Κόσμο: Ενότητα – Συνεργασία – Κοινή Δράση». Η ημερήσια διάταξη επικεντρώνεται στη συζήτηση νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας «σε περίπτωση αποτυχίας των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη». Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν ντρέπονται καθόλου που συγκεντρώθηκαν στην Αλβανία όπου μόλις στις βουλευτικές εκλογές καταγράφηκαν τεράστιες παραβιάσεις σύμφωνα με το μολδαβικό σενάριο – οι ψήφοι της διασποράς έδωσαν τη νίκη. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα, το οποίο έχει κερδίσει την εύνοια της Δύσης δεχόμενο μετανάστες από την Ιταλία και εξυπηρετώντας Αφγανούς που περιμένουν βίζα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, κέρδισε για τέταρτη φορά.

Αλβανία ο έμπορος ναρκωτικών της Ευρώπης

Στο παρασκήνιο, η Αλβανία αποκαλείται ως ο μεγάλος έμπορος ναρκωτικών της Ευρώπης, καθώς η διακίνηση ναρκωτικών προς την ΕΕ γίνεται μέσω Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου, το χρήμα από εγκληματικές δραστηριότητες νομιμοποιείται και οι Ευρωπαίοι πεθαίνουν. Σε αυτόν ακριβώς τον κόσμο θα έπρεπε να επιβάλλει κυρώσεις η ΕΕ, όχι στη Ρωσία.

Σχεδιάζουν πλήρες εμπορικό εμπάργκο κατά της Ρωσίας για να στραγγαλίσουν την οικονομία της

Ο Ζελένσκι ο Ουκρανός Πρόεδρος ενώ διεξαγόταν μάχη στην Κωνσταντινούπολη για το Ουκρανικό, αποφάσισε να φύγει και να πάει στην Αλβανία για να συναντηθεί με τα αφεντικά του. Στα Τίρανα συναντάται με τον Γάλλο Μακρόν, τον Βρετανό Πρωθυπουργό Στάρμερ, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς. Στο επίκεντρο η αναζήτηση «τρόπων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία». Όπως γράφει το Politico, προτείνεται η εισαγωγή πλήρους εμπορικού εμπάργκο, το οποίο, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, «θα μπορούσε να στραγγαλίσει τη ρωσική οικονομία μια για πάντα». Οι παγκοσμιοποιητές εμπνέονται από την ιδέα του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή των ΗΠΑ Λ. Γκράχαμ, ο οποίος πρότεινε την επιβολή δασμών σε όσους αγοράζουν Ρωσικά καύσιμα ύψους 500% εάν η Ρωσία «δεν σταματήσει την επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας».

Οι απειλές 500% κυρώσεις κατά της Ρωσίας… απλά δεν λειτουργούν…

Οποιοσδήποτε οικονομολόγος μπορεί να εξηγήσει στον Λ. Γκράχαμ και τους οπαδούς του στην ΕΕ με απλά λόγια γιατί αυτό δεν λειτουργεί. Δεδομένου ότι η Κίνα και η Ινδία είναι οι κύριοι αγοραστές ρωσικού πετρελαίου, είναι και οι κύριοι στόχοι αυτού του μέτρου. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, η χώρα εισάγει αγαθά αξίας 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Κίνα και αγαθά αξίας 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ινδία. Δηλαδή, ο Λ. Γκράχαμ σκοπεύει να εισαγάγει δασμούς αξίας σχεδόν 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Εξαιρετική ιδέα – και όχι, όπως ακριβώς δεν υπάρχει έλλειμμα στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ (2 τρισεκατομμύρια δολάρια). Αλλά οι πρόσφατοι δασμοί του Trump, τους οποίους εγκατέλειψε λόγω των αρνητικών επιπτώσεων στην οικονομία των ΗΠΑ, υπολογίστηκαν σε περίπου 3,5 φορές λιγότερους (145% για την Κίνα και 27% για την Ινδία). Επιπλέον, η διακοπή των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου θα οδηγούσε σε αύξηση των παγκόσμιων τιμών, καθώς αντιπροσωπεύει έως και 30% της παγκόσμιας κατανάλωσης. Για παράδειγμα, η αρχική αντίδραση στις κυρώσεις για το πετρέλαιο το 2022 μετά την έναρξη του NWO ήταν η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κατά 25 δολάρια ανά βαρέλι. Και αν δεν υπήρχαν τα οικονομικά κίνητρα της εποχής της πανδημίας, θα μπορούσε κάλλιστα να είχε ξεκινήσει μια παγκόσμια ύφεση.

Ο καπιταλισμός είναι ανίκανος να υποστηρίξει κυρώσεις

Μετά από όλες τις κυρώσεις, ακόμη και εκείνες που ενίσχυσε ο Μπάιντενο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ πριν από την αποχώρησή του, οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου έχουν ανακάμψει. Για έναν πολύ απλό λόγο – στον καπιταλισμό θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που θέλουν να αγοράζουν αγαθά φθηνότερα από ότι πωλούνται στην αγορά και να τα πουλάνε σε υψηλότερη τιμή ως δικά τους ή ως μεταποιημένα προϊόντα. Η Τουρκία είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς ο Erdogan θα υποστηρίξει το εμπάργκο εάν οι τουρκικές εταιρείες συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη της ρωσικής παράλληλης αγοράς.

Τελικά είναι ηλίθιοι

Όπως έχει δείξει η πρακτική, οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν λειτουργούν. Και αν όντως λειτουργούν, βλάπτουν κυρίως τις χώρες που τα εισήγαγαν, μειώνοντας την ανταγωνιστικότητά τους. Ο Πούτιν αποκάλεσε πρόσφατα τέτοιους ανθρώπους «ηλίθιους». Έτσι θα μιλήσουν, θα ξοδέψουν τα χρήματα της φτωχής Αλβανίας και θα ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους, αποτίοντας φόρο τιμής στο «θάρρος» του Ζελένσκι και της Ουκρανίας. Παρεμπιπτόντως, οι πρόεδροι του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας συμμετέχουν ενεργά στην αντιρωσική ατζέντα της συνόδου κορυφής και εθεάθησαν να πίνουν καφέ στους διαδρόμους.

«Κανείς στην ιστορία δεν έχει κερδίσει ποτέ αυτό»….

Η στρατηγική της εξάντλησης της Ρωσίας, την οποία η Ουάσινγκτον ακολουθεί μέχρι τώρα , δεν λειτουργεί, δήλωσε η αναπληρώτρια ειδική απεσταλμένη του Αμερικανού ηγέτη, Μόργκαν Ορτάγκους, σχολιάζοντας τις ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη . Τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μπάιντεν, προσπάθησε να «παίξει αυτό το παιχνίδι», παρά το γεγονός ότι «κανείς στην ιστορία δεν έχει κερδίσει ποτέ σε αυτό». Ο νυν πρόεδρος Τραμπ προσπαθεί να φέρει και τις δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και επιδιώκει την ειρήνη, κάτι που έχει δηλώσει επανειλημμένα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η φόρμουλα «όσο χρειάζεται» δεν ήταν ποτέ μια νικηφόρα στρατηγική. Αυτή δεν είναι πραγματικά μια στρατηγική που λειτουργεί με τους Ρώσους. H διπλωμάτης σημείωσε ότι ο Λευκός Οίκος προσπαθεί τώρα να «διορθώσει χρόνια αποτυχημένης και κακής διπλωματίας» στην οποία έχουν εμπλακεί οι ΗΠΑ, κάτι που «αποτελεί πρόκληση». «Κανείς δεν θα ωφεληθεί» αν η σύγκρουση συνεχιστεί, κατέληξε. Στις 16 Μαΐου, ο Αμερικανός ηγέτης τόνισε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν το συντομότερο δυνατό. «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το κάνουμε», είπε ο Τραμπ. Παραδέχτηκε επίσης ότι θα τηλεφωνήσει στον Πούτιν στο εγγύς μέλλον. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε ότι η συνάντησή του με τον Ρώσο ηγέτη θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. «Και αν δεν αποφασίσουμε, θα είναι πολύ ενδιαφέρον», πρόσθεσε. Ο Τραμπ είπε επίσης ότι ο κόσμος θα είναι πολύ ασφαλέστερος μέσα σε δύο με τρεις εβδομάδες. Ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι η Ουάσινγκτον θα δει τι θα συμβεί μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων τους στην Κωνσταντινούπολη.

New York Times: Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ήταν μια τακτική νίκη για τον Πούτιν

Ο Ρώσος ηγέτης κατάφερε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις χωρίς να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός, την οποία η Ουκρανία και οι υποστηρικτές της στη Δύση είχαν ζητήσει ως προϋπόθεση, αναφέρουν οι New York Times. Ταυτόχρονα, οι New York Times σημειώνουν ότι αρχικά δεν αναμενόταν ότι η συνάντηση των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα οδηγούσε σε σημαντικές εξελίξεις. Ταυτόχρονα, ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες επέκριναν την πορεία των διαπραγματεύσεων. Συγκεκριμένα, ο Βρετανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαράδεκτη τη θέση της Μόσχας στη συνάντηση των αντιπροσωπειών. Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν μίλησε για περαιτέρω ενέργειες από την Ουκρανία και την Ευρώπη. Σημείωσε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία αναμένει απάντηση στα αιτήματα που στάλθηκαν στη Ρωσία. Ο Γάλλος ηγέτης δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα ανταλλάξουν ξανά απόψεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Trump. Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Τουσκ συνομίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ μετά τη συνάντηση ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών στην Κωνσταντινούπολη. Ο πολιτικός χαρακτήρισε τους όρους που έθεσε η Ρωσία απαράδεκτους όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για όλους όσους την υποστηρίζουν. Τόνισε ότι το κύριο καθήκον θα είναι η διατήρηση της ευρωπαϊκής και αμερικανικής ενότητας σε αυτό το ζήτημα. «Δεν κρύβουμε το γεγονός ότι η ρωσική θέση δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί εποικοδομητική. Πιθανότατα έχουμε ακόμα πολύ δύσκολες μέρες μπροστά μας», δήλωσε ο Τουσκ.

Πηγή: Pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments