Διεθνή

Πεσκόφ: Αδύνατο να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για σύνταξη κοινού κειμένου ειρήνης Ρωσίας και Ουκρανίας

Πεσκόφ: Αδύνατο να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για σύνταξη κοινού κειμένου ειρήνης Ρωσίας και Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: Civil Georgia, Kremlin Defends Reintroduction by GD of Foreign Agents Law

«Τα προσχέδια θα διαμορφωθούν από τη ρωσική και την ουκρανική πλευρά»

Η σύνταξη ενός κοινού κειμένου για την ειρήνη και την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Μόσχας και Κιέβου αναμένεται να είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, γι’ αυτό δεν μπορεί να οριστεί συγκεκριμένη προθεσμία, μετέδωσαν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, που δημοσιεύτηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης.

«Δεν υπάρχουν προθεσμίες και δεν μπορεί να υπάρξουν. Είναι σαφές ότι όλοι θέλουν να γίνει αυτό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά, φυσικά, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο RIA.

«Τα προσχέδια θα διαμορφωθούν από τη ρωσική και την ουκρανική πλευρά, τα έγγραφα αυτά θα ανταλλαχθούν και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν σύνθετες επαφές για την κατάρτιση ενός ενιαίου κειμένου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποίησε τηλεφωνικές συνομιλίες τη Δευτέρα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς και με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Φινλανδίας, σε μια προσπάθεια να προωθήσει την ειρήνη στον τριών ετών πόλεμο στην Ουκρανία.

Μετά τις συνομιλίες, ο Τραμπ δήλωσε ότι η Ρωσία και η Ουκρανία θα ξεκινήσουν αμέσως διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός. Ο Πούτιν από την πλευρά του είπε ότι η Ρωσία «είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την ουκρανική πλευρά για ένα υπόμνημα σχετικά με μια πιθανή μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία».

Μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ έστειλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη μαραθώνια επικοινωνία τους που ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ. Μια εκεχειρία με την Ουκρανία είναι δυνατή μόλις επιτευχθούν σχετικές συμφωνίες, ξεκαθάρισε ο Πούτιν σύμφωνα με το ΤΑSS. Για «ειλικρινή και ουσιαστική επικοινωνία» μίλησε πάντως ο Ρώσος πρόεδρος.

«Η Ρωσία υποστηρίζει την παύση των εχθροπραξιών, αλλά είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν οι πιο αποτελεσματικές οδοί προς την ειρήνη» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ για την υποστήριξή του στην επανέναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, αρνήθηκε την εκεχειρία, για άλλη μια φορά, επικαλούμενος τις «βασικές αιτίες» του πολέμου στην Ουκρανία από τη Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, Τραμπ εξέφρασε τη θέση του για κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο Πούτιν.

Πηγή: Pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments