Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ευλογημένη η Ελλάδα στην φαρμακευτική περίθαλψη των ασθενών [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Ευλογημένη η Ελλάδα στην φαρμακευτική περίθαλψη των ασθενών [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Άδωνις Γεωργιάδης: Ευλογημένη η Ελλάδα στην φαρμακευτική περίθαλψη των ασθενών [vid]

Αρνούμαι να στερήσω τα φάρμακα από οποιονδήποτε ασθενή

«Καταλαβαίνω τους Ευρωπαίους που μας βρίσκει γαλαντόμους στη φαρμακευτική κάλυψη των πολιτών, αλλά δεν θέλω κανένας ασθενής να μην έχει τα φάρμακά του», ανέφερε πριν από λίγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παρεμβαίνοντας σήμερα το πρωί στο 9th Health Innovation Conference, ο υπουργός Υγείας σημείωσε, αρχικά, πως «πάνω από 3 δις ευρώ δίνουμε για τα φάρμακα. Οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν πρόκειται να κλάψουν. Μην τις κλαίτε τόσο πολύ. Έχουν πολλά μαντήλια για να δακρύσουν. Όμως, είμαι καπιταλιστής και δέχομαι ότι το κέρδος είναι κάτι που πρέπει να σέβεσαι. Πρώτα, ωστόσο, πρέπει να σέβεσαι τον ασθενή. Θεωρώ σωστή την πολιτική τού να δίνουμε σε όλους φάρμακο και να μην αφήνουμε τον κόσμο να πεθαίνει. Είναι μια πολιτική που την υπερασπίζομαι,. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι αυτό που κάνουν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι και υπό την  έννοια αυτή, μπορεί να μας βρίσκουν γαλαντόμους, αλλά τη θεωρώ πολύ σωστή. Προάγει την κοινωνική συνοχή και είναι ένα μεγάλο ανθρώπινο σεβασμό. Δεν μπορώ να είμαι υπουργός Υγείας σε μια χώρα, όπου θα πω στον ασθενή θα πεθάνεις. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Πρέπει να συνεννοηθούμε ότι η Ελλάδα είναι γαλαντόμα».

«Αυτό που με ενοχλεί δεν είναι ότι το κάνουμε», είπε, συνεχίζοντας ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Καλώς το κάνουμε. Με ενοχλεί που ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ΄πόσο ευλογημένος είναι αυτός που ζει στην Ελλάδα και όχι κάπου αλλού. Αυτό δεν το έχουμε εξηγήσει επαρκώς στον κόσμο. Όλη την ημέρα γκρινιάζουμε, αλλά έχουμε πλέον όλο και περισσότερους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, αλλά που έρχονται στην Ελλάδα για να κάνουν θεραπείες σε διαγνωστικά κέντρα, παρά ότι συνέβαινε παλαιά».

«Για παράδειγμα, πήγα στο Λουξεμβούργο», ολοκλήρωσε ο υπουργός Υγείας: «Γνώρισα μια ακτινολόγο Ελληνίδα, που έφυγε από την Ελλάδα κατά τα χρόνια των μνημονίων. Το Λουξεμβούργο είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου και εκεί δεν υπάρχουν ιδιωτικά κέντρα διάγνωσης, αλλά μόνο δημόσια κέντρα. Κι όμως, ο μέσος χρόνος αναμονής για μια ψηφιακή μαστογραφία σε μα ασυμπτωματική ασθενή είναι 16 μήνες. Στην Ελλάδα είναι μόνο 24 ώρες! Και αντί να το πει κανείς στην Ελλάδα προτιμάμε να γκρινιάζουμε και να μεμψιμοιρούμε όλη την ημέρα», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments