Πολιτική

Κοινή δήλωση ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ,Πλεύσης Ελευθερίας,Νέας Αριστεράς: Να διακοπεί η στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ

Κοινή δήλωση ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ,Πλεύσης Ελευθερίας,Νέας Αριστεράς: Να διακοπεί η στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με κοινή τους δήλωση οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της Πλεύσης Ελευθέριας και της Νέας Αριστεράς ζητούν από την κυβέρνηση να τερματιστεί η στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κανένα πολιτικό, νομικό και ηθικό δικαίωμα να δικαιολογεί και τελικά να στηρίζει αυτά τα εγκλήματα», αναφέρουν τα κόμματα

Με κοινή τους δήλωση οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της Πλεύσης Ελευθέριας και της Νέας Αριστεράς ζητούν από την κυβέρνηση να τερματιστεί η στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

Η κοινή δήλωση προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη αναφέρεται στις δραματικές στιγμές που βιώνει ο λαός της Παλαιστίνης στη Γάζα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ.

Η κοινή δήλωση, αναφέρει:

«O λαός της Παλαιστίνης βιώνει δραματικές στιγμές. Το κράτος και η κυβέρνηση του Ισραήλ κλιμακώνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας με διακηρυγμένο σκοπό την εκκαθάρισή της από τον παλαιστινιακό πληθυσμό. Στο πλαίσιο αυτό, αρνούνται ακόμη και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, φέρνοντας τον παλαιστινιακό λαό αντιμέτωπο με την απειλή του λιμού. Η μερική ή ολική εξόντωση ενός πληθυσμού συνιστά Γενοκτονία.

O ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι στη Γάζα κινδυνεύουν με θάνατο χιλιάδες μωρά, λόγω υποσιτισμού και έλλειψης φαρμάκων. Στην Γάζα και μπροστά στα μάτια της ανθρωπότητας συντελείται μια πραγματική γενοκτονία που μέχρι σήμερα έχει ως αποτέλεσμα πάνω από 61.000 νεκρούς, 119.000 τραυματίες και εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζωμένους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία άμαχος πληθυσμός.

Καθημερινά και σε ευρεία κλίμακα, διαπράττονται επιμέρους πράξεις γενοκτονίας, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου, κατά παράβαση κάθε έννοιας και διάταξης διεθνούς δικαίου, διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και διεθνούς ποινικού δικαίου και σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα των λαών όλου του κόσμου, ανάμεσά τους και ο ελληνικός λαός, που διαχρονικά εκφράζει την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι η Ελλάδα, έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου για διεθνή εγκλήματα.

Ενόψει όλων αυτών των κρίσιμων εξελίξεων, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κανένα πολιτικό, νομικό και ηθικό δικαίωμα να δικαιολογεί και τελικά να στηρίζει αυτά τα εγκλήματα. Οφείλει -και με την ιδιότητα του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ- να αναλάβει ενεργητικές, επείγουσες και σαφείς πρωτοβουλίες για να σταματήσει η γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση, να αναγνωριστεί παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι παρακάτω υπογράφουσες Κοινοβουλευτικές Ομάδες, δια των Προέδρων τους, αποστέλλουμε προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας δήλωση προκειμένου να αναλάβουν πρωτοβουλίες στις εξής κατευθύνσεις:

  • Να σταματήσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του κράτους του Ισραήλ στη Γάζα και να υπάρξει εκεχειρία.
  • Να ανοίξουν τώρα όλες οι ανθρωπιστικές δίοδοι ώστε να αποσταλεί άμεσα βοήθεια, νερό, τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικό υλικό και γιατροί, για να αντιμετωπιστεί ο λιμός για τους Παλαιστινίους.
  • Να καταδικάσει ρητά και απερίφραστα η ελληνική κυβέρνηση τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ, σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, σε βάρος εργαζομένων και εθελοντών, γιατρών και νοσηλευτών, σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και αποστολές που προσπαθούν να φέρουν βοήθεια και σε βάρος του προσωπικού ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ.
  • Να διακόψει η Ελληνική Κυβέρνηση τη στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.
  • Να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015 και να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Να προσκληθεί, με ευθύνη και του Προέδρου της Βουλής, ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Μαχμούντ Αμπάς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και συνολικά στα παλαιστινιακά εδάφη.

Σωκράτης Φάμελλος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δημήτρης Κουτσούμπας ΚΚΕ Αλέξης Χαρίτσης Νέα Αριστερά Ζωή Κωνσταντοπούλου Πλεύση Ελευθερίας».

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

26.11.2025 | 03:36

ΒΟΜΒΑ: Ρωσία έτοιμη να χτυπήσει ΝΑΤΟ έως 2029 – «Η απειλή είναι ήδη πραγματικότητα!»

26.11.2025 | 03:09

Witkoff στη Μόσχα για «φιξάρισμα» ειρήνης – «Μόνο 3-4 σημεία μένουν, Ζελένσκι έρχεται Washington!»

26.11.2025 | 02:37

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ: Συλλαλητήριο 29 Νοεμβρίου κατά Δένδια–«Μαύρο» νομοσχέδιο για μισθούς και βαθμούς!

26.11.2025 | 02:06

Πετρέλαιο βυθιστήκε σε $62: Ουκρανία-Ρωσία «συμφωνία» στέλνει τιμές στα τάρταρα – Φόβοι υπερπροσφοράς 2026!

26.11.2025 | 02:02

ΝΑΝ ΒΟΜΒΑ: «Ο Παναθηναϊκός είναι το σπίτι μου – Θέλω τη φανέλα μου να κρεμαστεί στο ΟΑΚΑ!»

26.11.2025 | 01:59

ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ «ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ»: Το viral βίντεο με το κενό βλέμμα [vid]

26.11.2025 | 01:29

AI φούσκα σκοτώνει τις αγορές: Tech κολοσσοί «τρέχουν» το 80% των κερδών!

26.11.2025 | 01:06

ΛΟΥΛΑ «Σαρώνει» στις δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα 46%-39% κόντρα σε Ταρκίζιο ντε Φρέιτας!

25.11.2025 | 20:26

Το παραδέχθηκε δημόσια ο Μπισμπίκης: Δεν είμαι καλό παράδειγμα [vid]

25.11.2025 | 16:11

Ο Δημήτρης Φιντιρίκος γυρίζει σελίδα μετά την Μελίνα Νικολαίδη: Αγκαλιά με νέα σύντροφο [pics]

25.11.2025 | 15:36

Συγκλονίζει η Ασλάνογλου: Έκανα 3 εξωσωματικές,είχα πολύ κακή εγκυμοσύνη, έπαθα αποκόλληση και θρομβοφιλία

25.11.2025 | 13:22

Τζώρτζογλου: "Γνωρίζω ότι γνωστή ηθοποιός έχει παρενοχληθεί από σκηνοθέτη και δεν έχει μιλήσει ποτέ"

25.11.2025 | 12:15

Ξέσπασε η Αρναούτη για το τροχαίο με Παντελίδη: «Ντροπή!Έκανα 17 χειρουργεία και έπαθα πνευμονική εμβολή»

25.11.2025 | 00:19

Πένθος και δύσκολες ώρες για τον Πάνο Κιάμο - Η συγκινητική ανάρτηση του τραγουδιστή

24.11.2025 | 23:27

"Οδηγός ήταν ο Παντελίδης - Τώρα κρίνονται οι αποζημιώσεις...", λένε από την πλευρά της Μίνας Αρναούτη

24.11.2025 | 19:55

Πασχάλης Τσαρούχας: «Έχω οδηγήσει πιωμένος – Μην κοροϊδευόμαστε, όλοι το έχουμε κάνει»

24.11.2025 | 21:03

Κόκκινο τηλέφωνο Τραμπ – Σι για Ιαπωνία και Ταϊβάν: Η ένταση κλιμακώνεται

24.11.2025 | 20:29

Η Τουρκία διεκδικεί ηγεμονία στη Λιβύη ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ – Τρικέφαλη εξουσία στην Τρίπολη

24.11.2025 | 15:42

Ο Ερντογάν ξαναμπαίνει στο παιχνίδι: Τηλεφώνησε στον Πούτιν και ζητά ρόλο-κλειδί στην ειρήνη Ουκρανίας

24.11.2025 | 03:08

ΣΟΚ ΣΤΗ ΒΑΛΤΙΚΗ: Ο «σκιώδης στόλος» της Ρωσίας – Παλιά τάνκερ-φαντάσματα που κρύβουν πετρέλαιο!

23.11.2025 | 13:52

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου προαναγγέλλει επιχειρήσεις σε Γάζα και Λίβανο και στρατιωτική αυτάρκεια

22.11.2025 | 10:34

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί τον Τραμπ: Ρήξη με ΗΠΑ σημαίνει απώλεια ορυκτών και συμφωνιών

21.11.2025 | 17:39

Τελεσίγραφο ΗΠΑ στο Κίεβο: «Ναι» στο σχέδιο Tραμπ ή διακοπή στρατιωτικής βοήθειας

21.11.2025 | 14:26

Κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο: Η Άγκυρα καταγγέλλει τον ελληνικό χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού

Ζαχαράκη για τα lockers στα Δημοτικά: Στόχος να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των μαθητών

Το έργο, η χρηματοδότηση του οποίου θα γίνει μέσω του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025, αφορά σχολεία όπου υπάρχουν ανάγκες σε υποδομές και στοχεύει στη βελτίωση της σχολικής ζωής

Ζαχαράκη για τα lockers στα Δημοτικά: Στόχος να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των μαθητών

Γεραπετρίτης: Νέοι πρεσβευτές παντού για παγκόσμιο Ελληνισμό – η Ελλάδα ενώνει τον κόσμο!

Ο υπουργός Εξωτερικών καλεί τους νέους της Διασποράς να ενισχύσουν τους δεσμούς με την πατρίδα και να διαδώσουν την ελληνική γλώσσα και πολιτισμό.

Γεραπετρίτης: Νέοι πρεσβευτές παντού για παγκόσμιο Ελληνισμό – η Ελλάδα ενώνει τον κόσμο!

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από ποτέ απέναντι στην Τουρκία

Τι ανέφερε

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από ποτέ απέναντι στην Τουρκία

33.000 βιβλία, ΤΕΡΑΣΤΙΑ κέρδη: Δείτε πόσα εισέπραξε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρεμιέρα!

Το οικονομικό όφελος του Αλέξη Τσίπρα από την πρώτη ημέρα πωλήσεων της «Ιθάκης».

33.000 βιβλία, ΤΕΡΑΣΤΙΑ κέρδη: Δείτε πόσα εισέπραξε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρεμιέρα!

5 εκατομμύρια ΑΜΚΑ σώθηκαν – Η Λάτση δίπλα μας! Ο Άδωνις μιλά για το Προλαμβάνω και την Ογκολογική επανάσταση

Στη Βουλή σήμερα συζητήθηκε η δωρεά για τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στην Πάτρα – Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκαλύπτει την αλήθεια για το Πρόγραμμα Προληπτικής Διάγνωσης.

5 εκατομμύρια ΑΜΚΑ σώθηκαν – Η Λάτση δίπλα μας! Ο Άδωνις μιλά για το Προλαμβάνω και την Ογκολογική επανάσταση

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ηγετική ματιά που επανατοποθετεί την Ιστορία στο κέντρο του δημόσιου λόγου

Άδωνις Γεωργιάδης — Βιβλιοπαρουσίαση «Ρώμη: Από την Άνοδο στην Πτώση»

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ηγετική ματιά που επανατοποθετεί την Ιστορία στο κέντρο του δημόσιου λόγου

Βία κατά των γυναικών: 12.150 συλλήψεις και 450 καταγγελίες τον μήνα το 2025

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσιάζει την ετήσια εικόνα για τη βία κατά των γυναικών, την αποτελεσματικότητα των πολιτικών προστασίας και τις νέες τεχνολογικές παρεμβάσεις.

Βία κατά των γυναικών: 12.150 συλλήψεις και 450 καταγγελίες τον μήνα το 2025

Χρυσοχοΐδης: 5.000 panic buttons τον χρόνο–Ραγδαία αύξηση των καταγγελιών,συλλήψεων για ενδοοικογενειακή βία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρουσίασε ανησυχητικά αλλά και αποκαλυπτικά στοιχεία για την έκταση της ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι το κράτος ενισχύει τα εργαλεία προστασίας, όπως το panic button, και αυστηροποιεί τη στάση του απέναντι στους δράστες.

Χρυσοχοΐδης: 5.000 panic buttons τον χρόνο–Ραγδαία αύξηση των καταγγελιών,συλλήψεων για ενδοοικογενειακή βία