Πολιτική

Σε καθολική εφαρμογή από σήμερα ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας [vid]

Σε καθολική εφαρμογή από σήμερα ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Σε καθολική εφαρμογή από σήμερα ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας [vid]

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του ΕΣΥ, οι πολίτες μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση στον ατομικό τους φάκελο υγείας, ενώ οι ιατροί έχουν πρόσβαση στο πλήρες ιατρικό ιστορικό των ασθενών

Από σήμερα ξεκινά η καθολική εφαρμογή της νέας ψηφιακής πλατφόρμας MyHealth του ΕΣΥ, η οποία αφορά τον Εθνικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΕΗΦΥ). Αυτή η πλατφόρμα συγκεντρώνει τα ιατρικά δεδομένα των πολιτών σε ένα ασφαλές και εύχρηστο περιβάλλον, προσφέροντας ένα σύγχρονο και διαλειτουργικό σύστημα που εξυπηρετεί τόσο τους πολίτες όσο και τους γιατρούς.

Μέσω της διεύθυνσης https://citizen.ehealthrecord.gov.gr, οι πολίτες μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση στον ατομικό φάκελο υγείας τους, όπου περιλαμβάνονται όλες οι διαγνώσεις, οι συνταγές φαρμάκων, τα αποτελέσματα εξετάσεων και οι νοσηλείες, όλα συγκεντρωμένα σε ένα σημείο. Από την άλλη, μέσω της διεύθυνσης https://doctor.ehealthrecord.gov.gr, οι ιατροί έχουν άμεση πρόσβαση στο πλήρες ιατρικό ιστορικό των ασθενών τους, διευκολύνοντας έτσι την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών υγείας.

Ειδικότερα:

Οφέλη για τους πολίτες

  • Πλήρης πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό: Όλες οι πληροφορίες υγείας συγκεντρωμένες σε ένα ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον.
  • Ευκολία και ταχύτητα: Πρόσβαση στα δεδομένα από οπουδήποτε και οποτεδήποτε μέσω της εφαρμογής MyHealth και της πλατφόρμας ehealthrecord.gr.
  • Ενδυνάμωση και αυτοδιαχείριση: Καλύτερος έλεγχος της υγείας και ενεργός συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων.
  • Βελτιωμένη επικοινωνία: Άμεση και αποτελεσματική επικοινωνία με τους ιατρούς.
  • Ψηφιακοί βοηθοί: Υποστήριξη από τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης για τη βέλτιστη διαχείριση της υγείας.

Οφέλη για τους γιατρούς

Συνολική εικόνα του ασθενούς: Άμεση πρόσβαση σε όλο το ιατρικό ιστορικό των ασθενών, συμπεριλαμβανομένων διαγνώσεων, φαρμακευτικής αγωγής, νοσηλειών και επεμβάσεων, συγκεντρωμένα σε ένα σημείο.

Βελτίωση της κλινικής πρακτικής: Εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου στην καθημερινή εργασία.

Ενίσχυση της συνεργασίας: Δυνατότητα εύκολης και ασφαλούς ανταλλαγής πληροφοριών με άλλους γιατρούς, προκειμένου να διασφαλιστεί συντονισμένη και αποτελεσματική φροντίδα.

Ψηφιακοί βοηθοί: Υποστήριξη από τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης για τη διαχείριση του συστήματος και την άντληση πληροφοριών.

Ενοποιημένη πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα: Πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα των ασθενών από όλους τους παρόχους υγείας, σε όλες τις βαθμίδες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως «η έναρξη του Εθνικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας (ΕΗΦΥ) αποτελεί μια ιστορική στιγμή για την ψηφιακή μεταρρύθμιση της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα. Είναι το επιστέγασμα ενός σπουδαίου έργου που υλοποιήθηκε με συνέπεια και όραμα από το Υπουργείο Υγείας, την ΗΔΙΚΑ και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο ΕΗΦΥ μετασχηματίζει ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο η ιατρική πληροφορία μεταφέρεται και αξιοποιείται από τους επαγγελματίες υγείας, διασφαλίζοντας άμεση και ασφαλή πρόσβαση σε κρίσιμα δεδομένα, τόσο στα τακτικά ραντεβού όσο και σε επείγοντα περιστατικά. Ο πολίτης έχει πλέον πρόσβαση και έλεγχο στη φροντίδα που λαμβάνει, ενώ το κράτος αποκτά μια καθαρή, λειτουργική εικόνα της υγειονομικής πραγματικότητας. Στόχος μας είναι να περάσει η υγεία στην Ελλάδα σε μια νέα ψηφιακή εποχή, με διαφάνεια, προσβασιμότητα και ανθρωποκεντρική προσέγγιση».

Από τη μεριά του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου σημείωσε πως «ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας φέρνει μια σημαντική αλλαγή στον τομέα της Υγείας, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια στους πολίτες και τους γιατρούς. Μέσω της εφαρμογής MyHealth App, οι πολίτες μπορούν εύκολα και γρήγορα να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες υγείας τους, οποιαδήποτε στιγμή και από οπουδήποτε. Αυτή η μεταρρύθμιση διευκολύνει τους πολίτες και ταυτόχρονα μειώνει τη γραφειοκρατία, καθώς δεν απαιτείται πλέον η μεταφορά εγγράφων με εξετάσεις. Επιπλέον, οι γιατροί έχουν πλήρη πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό των ασθενών τους, επιτρέποντάς τους να παρέχουν εξατομικευμένη και ποιοτική φροντίδα. Χρησιμοποιούμε επίσης Τεχνητή Νοημοσύνη με Ψηφιακούς Βοηθούς, οι οποίοι προσφέρουν προσωποποιημένες απαντήσεις σε πολίτες και γιατρούς. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και μέσω του φορέα μας, ΗΔΙΚΑ, προχωρούμε σε μια σειρά ψηφιακών έργων που αναβαθμίζουν την Υγεία και διευκολύνουν την καθημερινότητα τόσο των πολιτών όσο και των επαγγελματιών του τομέα». Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments