Χαμάς: Απάντηση στην πρόταση εκεχειρίας των ΗΠΑ – Απελευθερώνει 10 ομήρους

Πηγή Φωτογραφίας: Gzero media, Hamas: What is it?
ΗΧαμάς ανταποκρίθηκε στην πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα που παρουσίασε ο απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ, αλλά ζητά κάποιες τροποποιήσεις, δήλωσε το Σάββατο στο Reuters αξιωματούχος της Χαμάς .
Για την ακρίβεια, η Χαμάς δηλώνει ότι απαντά θετικά στην πρόταση εκεχειρίας που παρουσίασε στους διαμεσολαβητές ο απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν την αποδέχεται ή την απορρίπτει.
Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε επίσης τις τροποποιήσεις που επιδιώκει η τρομοκρατική οργάνωση.
Η τρομοκρατική οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα απελευθερώσει δέκα ομήρους και θα παραδώσει 18 σωρούς σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση από το Ισραήλ ενός αριθμού Παλαιστίνιων κρατουμένων.
Σε μια πρώτη αντίδραση, Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ανώνυμα σε δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου αντιμετωπίζει την απάντηση της Χαμάς «ουσιαστικά ως απόρριψη».
Αν και το σχέδιο που προτείνουν οι ΗΠΑ δεν έχει δημοσιοποιηθεί, το Reuters αναφέρει ότι τα βασικά του σημεία είναι τα ακόλουθα:
Κατάπαυση πυρός 60 ημερών Απελευθέρωση 28 ισραηλινών ομήρων, ζωντανών και νεκρών, την πρώτη εβδομάδα και άλλων 30 μόλις τεθεί σε ισχύ η μόνιμη κατάπαυση του πυρός
Πηγή: Pagenews.gr
Το σχόλιο σας