Διεθνή

Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Μας αναχαίτισαν και μας απήγαγαν»

Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Μας αναχαίτισαν και μας απήγαγαν»

Πηγή Φωτογραφίας: Axios, Israel intercepts Gaza-bound aid ship with Greta Thunberg on board

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ λέει: Παρακαλώ όλους τους φίλους μου, την οικογένεια και τους συντρόφους μου, να πιέσουν τη σουηδική κυβέρνηση, ώστε να απελευθερωθώ εγώ και οι υπόλοιποι όσο το δυνατόν συντομότερο

Λίγο πριν από τις ακτές της Γάζας, το πλήρωμα του Madleen ακινητοποιήθηκε από τις Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF), οι οποίες κατέλαβαν το πλοίο που έφερε βρετανική σημαία και είχε ναυλωθεί από τον συνασπισμό Στολίσκου Ελευθερίας (Freedom Flotilla Coalition – FFC). Το σκάφος κατευθυνόταν προς τη Λωρίδα της Γάζας, παραβιάζοντας τον ναυτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ.

Σε ανάρτηση που γίνεται από τον επίσημο λογαριασμό του Freedom Flotilla Coalition, στο Instagram η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ φαίνεται σε βίντεο που πιθανώς τραβήχτηκε από κάποιο κινητό να λέει:

«Το όνομά μου είναι Γκρέτα Τούνμπεργκ. Είμαι από τη Σουηδία. Αν βλέπετε αυτό το βίντεο, έχουμε αναχαιτιστεί και απαχθεί σε διεθνή ύδατα, από τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ ή δυνάμεις που υποστηρίζουν το Ισραήλ. Παρακαλώ όλους τους φίλους μου, την οικογένεια και τους συντρόφους μου, να πιέσουν τη σουηδική κυβέρνηση, ώστε να απελευθερωθώ εγώ και οι υπόλοιποι όσο το δυνατόν συντομότερο».

Στην ανάρτηση αναγράφεται πως: «Η σουηδική κυβέρνηση πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες της! Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει απαχθεί από τον ισραηλινό στρατό. Η Γκρέτα είναι μια άοπλη πολίτης που βρίσκεται σε ένα πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστικό φορτίο, συμπεριλαμβανομένων βρεφικών τροφών, ιατρικών προμηθειών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τον πολιορκημένο πληθυσμό της Γάζας. Δεν αποτελούσε καμία απειλή και ενεργούσε σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές ναυτικό, ανθρωπιστικό και ανθρωπιστικό δίκαιο.»

Από την πλευρά του το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν γνωστά πρόσωπα, οδηγείται με ασφάλεια στις ακτές του Ισραήλ και ότι οι επιβαίνοντες αναμένεται να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως, ενώ η Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια εντυπωσιακή προβοκάτσια με περιορισμένη ανθρωπιστική βοήθεια (λιγότερη από όση χωράει ένα φορτηγό), το Ισραήλ έχει επιτρέψει την είσοδο πάνω από 1.200 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Πηγή: Pagenews.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments