Τζόρτζιο Αρμάνι: Τα πιο κομψά ρούχα του κόσμου από έναν 90χρονο- Τι συμβαίνει με την υγεία του

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO--instagram//Τζόρτζιο Αρμάνι: Τα πιο κομψά ρούχα του κόσμου από έναν 90χρονο- Τι συμβαίνει με την υγεία του
Ο Τζόρτζιο Αρμάνι, διάσημος ιταλός σχεδιαστής και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στον χώρο της μόδας, έχασε τα ντεφιλέ του στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου το περασμένο Σαββατοκύριακο λόγω προβλημάτων υγείας, για πρώτη φορά στην ιστορία του οίκου, αναμεταδίδει από την Ιταλία η Μοργουένα Φέριερ, συντάκτρια μόδας της βρετανικής εφημερίδας The Guardian. Σύμφωνα με μια δήλωση που εξέδωσε, ο οίκος μόδας το Σάββατο το πρωί, ο 90χρονος σχεδιαστής «αναρρώνει στο σπίτι» και «δεν θα είναι παρών στις δύο επιδείξεις όπως συνήθως».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgio Armani (@giorgioarmani)
Σύμφωνα, δε, με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η απουσία του έρχεται σε συνέχεια μιας σύντομης νοσηλείας στο νοσοκομείο. Μιλώντας στον Guardian τον Ιανουάριο, ο μόδιστρος -γνωστός στην Ιταλία ως «Re Giorgio» (Βασιλιάς Γεώργιος)- δήλωσε ότι «η ηλικία είναι αναμφίβολα ένας παράγοντας που πρέπει να αντιμετωπίσουμε». Είπε επίσης «Θα συνεχίσω όσο η υγεία και η ενέργειά μου το επιτρέπουν», και πρόσθεσε ότι «το να κάνω ένα βήμα πίσω στο εγγύς μέλλον [είναι] αναπόφευκτο». Πέρυσι, ο διάσημος ιταλος σχεδιαστής δήλωσε στην Corriere della Sera ότι σχεδίαζε να αποσυρθεί τα επόμενα χρόνια, αλλά ότι η μάρκα Armani θα συνεχίσει χωρίς αυτόν. Στην πρώτη του live επίδειξη μετά την πανδημία το 2021, ο Αρμάνι έδειξε μια ουλή από χειρουργική επέμβαση στο χέρι του, που προκλήθηκε από πτώση κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στον κινηματογράφο. Στο τρέχον τοπίο της βιομηχανίας της μόδας, το οποίο κυριαρχείται από ομίλους όπως οι LVMH και Kering, ο Αρμάνι είναι ένας από τους λίγους σχεδιαστές που παραμένει ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας του, ενώ παράλληλα επιβλέπει κάθε συλλογή που παράγεται στην 50χρονη ιστορία του.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgio Armani (@giorgioarmani)
Μια πρόσφατη αποτίμηση από το Forbes έδειξε ότι η αξία του ομίλου Armani ανέρχεται σχεδόν σε 12 δισ. ευρώ. Ο σχεδιαστής, ο οποίος γίνεται 91 ετών τον επόμενο μήνα, πιστώνεται ευρέως για τη μεταμόρφωση των άκαμπτων κοστουμιών για τους άνδρες, την εισαγωγή των ανδρικών κοστουμιών στη γυναικεία γκαρνταρόμπα και την εισαγωγή του ιταλικού στυλ στο Χόλιγουντ. Πιστεύεται, δε, ότι έχασε τις επιδείξεις αυτού του Σαββατοκύριακου ως προληπτικό μέτρο, ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει την επίδειξη υψηλής ραπτικής -Privé – τον επόμενο μήνα στο Παρίσι, αναμεταδίδει στον Guardian η Μοργουένα Φέριερ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PERFECT (@theperfectmagazine)
Να σημειωθεί ότι μία από τις βασικές συνεισφορές του κορυφαίου μιλανέζου designer στην υψηλή μόδα ήταν η εφεύρεση -και η επανεφεύρεση- του ντυσίματος των διασημοτήτων, με τις εντυπωσιακές και ωραίες προσωπικότητες του Χόλιγουντ, όπως η Τζούλια Ρόμπερτς, η Κέιτ Μπλάνσετ και η Αντζελίνα Τζολί, να φορούν όλες τουαλέτες υψηλής ραπτικής με την υπογραφή του στο κόκκινο χαλί. Την απαραίτητη υπόκλιση του σχεδιαστή στο τέλος της επίδειξης του Emporio Armani το Σάββατο και της επίδειξης του Giorgio Armani την Δευτέρα αποφασίστηκε ότι θα έκανε ο Λέο Ντελ Ορκο, ο συνεργάτης του Αρμάνι και επικεφαλής του σχεδιασμού ανδρικών ενδυμάτων. Η δήλωση του οίκου επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Τζόρτζιο Αρμάνι είχε εργαστεί «με τη συνήθη αφοσίωσή του» για τη δημιουργία και των δύο συλλογών και ότι σχεδίαζε να παρακολουθήσει τις επιδείξεις. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει προφανής κληρονόμος του θρόνου του Αρμάνι.
Τζόρτζιο Αρμάνι: Τα πιο κομψά ρούχα του κόσμου από έναν 90χρονο
Ο Τζόρτζιο Αρμάνι πήγε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη το 1979 για να παραλάβει ένα βραβείο από τον Neiman Marcus, που είχε τότε ένα από τα ισχυρότερα πολυκαταστήματα του κόσμου. Ο οίκος του, πέντε ετών τότε, είχε μόλις αρχίσει να ανθίζει. Την επόμενη χρονιά, δε, επρόκειτο να κυκλοφορήσει το «Επάγγελμα: Ζιγκολό» (1980), μια νέο-νουάρ ταινία του Πολ Σρέιντερ με τον Ρίτσαρντ Γκιρ και τη Λόρεν Χάτον, που θα καθιέρωνε διεθνώς τον ιταλό designer. Ο Αρμάνι είχε αναλάβει να ράψει τα ρούχα του Τζούλιαν Κέι, του ακριβού ζιγκολό που υποδυόταν ο Γκιρ. Ο διάσημος ιταλός σχεδιαστής είναι πλέον 90 ετών, παρόλα αυτά εργάζεται από το πρωί ως το βράδυ, όπως δήλωσε στη Λίσα Αρμστρογκ, επικεφαλής του τμήματος μόδας της βρετανικής Telegraph, η οποία παρακολούθησε την πρόσφατη επίδειξή του στη Νέα Υόρκη, με 93 ανδρικά και γυναικεία σύνολα. Εξάλλου, εκτός από την επίδειξη, μόλις άνοιξε και ένα τριώροφο κατάστημα – ναυαρχίδα στη Λεωφόρο Μάντισον 760, μια από τις πιο εντυπωσιακές διευθύνσεις αγορών στο Μανχάταν. Το «Planet Armani» είναι ένας ολοκαίνουργιος «ναός» μόδας σε στιλ αρ ντεκό, όπου οι θαυμαστές του μετρ μπορούν να αγοράσουν όχι μόνο έτοιμα ή κατά παραγγελία ρούχα του οίκου Armani, αλλά και αξεσουάρ, αρώματα, έπιπλα, ακόμη και σπίτια!
Τα Armani Residences είναι δώδεκα διαμερίσματα 2-5 υπνοδωματίων σχεδιασμένα από τον οίκο Armani, αξίας μεταξύ 8 – 32 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία καταλαμβάνουν τους επάνω ορόφους και έχουν πουληθεί όλα. Ωστόσο, ο σχεδιαστής κράτησε ένα για τον εαυτό του. Τον επόμενο μήνα, δε, ανοίγει και το εστιατόριό του. Σε περίπτωση, τώρα, που ανησυχείτε για τον αν θα πάνε καλά οι δουλειές του, με δεδομένη την κατάσταση του λιανεμπορίου στη Νέα Υόρκη, όπου, όπως σε κάθε μεγαλούπολη του κόσμου, ορισμένα καταστήματα παραμένουν επίμονα άδεια, μην το κάνετε. Οπως πληροφορήθηκε η Αρμστρογκ από έγκυρες πηγές, τις πρώτες τρεις ημέρες της λειτουργίας του το «Planet Armani» έκανε εισπράξεις ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων. (Γιατί όπως ξέρουμε όλοι, λεφτά υπάρχουν και όταν πρόκειται για οτιδήποτε με την υπογραφή Armani, υπάρχουν αγοραστές που τα δίνουν αγόγγυστα). Οσο για τους A-listers, είναι τρομερά χαρούμενοι όταν εμφανίζονται στο κόκκινο χαλί φορώντας δημιουργίες του.
Ο Λιβ Σράιμπερ και η Μέγκαν Φέιχι, δύο από τους πρωταγωνιστές της σειράς – θρίλερ του Netflix, «Το τέλειο ζευγάρι», παρακολούθησαν το ντεφιλέ, μάλιστα, η Φέιχι φορούσε ένα vintage μίνι φόρεμα Armani με χάντρες. Παρόντες ήταν επίσης οι Τζέιμς Νόρτον, Αμάντα Σέιφριντ, Ορλάντο Μπλουμ, Πάμελα Αντερσον, Μπρουκ Σιλντς, Μπριν Λάρσον και οι σχεδιαστές Μάικλ Κορς του ομώνυμου οίκου Michael Kors και ο Ντάνιελ Λι της Burberry.
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας