Η κυβέρνηση καταγγέλλει τον ψευτοπατριωτισμό του καναπέ

Πηγή Φωτογραφίας: [376450] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΥΛΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας παραχώρησε το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Ξεκινώντας από την κρίση στη Μέση Ανατολή, έδωσε έμφαση στην ανάγκη για κατάπαυση του πυρός μακριά από ενέργειες που δημιουργούν σοβαρές απώλειες, ενώ αναφερθείς και στην υπόθεση του 26χρονου Αζέρου στη Σούδα, υπογράμμισε: «Προφανώς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, όταν έχει να κάνει με κρίσιμες υποδομές. Οι Ελληνικές Υπηρεσίες έκαναν καλά τη δουλειά τους, είναι σε αυξημένη επιφυλακή όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες φύλαξης της ΕΛΑΣ για πιθανούς στόχους, για την προστασία όλων των πολιτών που ζουν σε αυτήν τη χώρα. Εγώ θα πω ότι η Ελλάδα έχει δείξει μια πολύ υποδειγματική ωριμότητα αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο. Πέραν της υποδειγματικής διαδικασίας επιστροφής των Ελλήνων από το Ισραήλ και την άλλη πλευρά που μεταφέρθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν».
Αναφορικά με τα πλοία του Ελληνικού ΠΝ που βγήκαν ανοιχτά της Λιβύης, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε πως μια από τις πιο δύσκολες συνθήκες που καλείται τόσο η χώρα όσο και η Ευρώπη να αντιμετωπίσει είναι και η αύξηση κατά 170% των μεταναστευτικών ροών από τη Λιβύη προς την Κρήτη. «Εδώ λοιπόν η ελληνική πλευρά κάνει μια σειρά από κινήσεις: τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απέστειλε επιστολή ενόψει της Ευρωπαϊκής Συνόδου στους άλλους ηγέτες, ζητώντας το αυτονόητο. Είναι κάποιες επικοινωνίες ξέρετε που δεν διαφημίζονται και δεν επικοινωνούνται, αλλά έχουν πολύ μεγάλη ουσία».
Ως προς τις αιτιάσεις της Λιβύης, ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε πως στις 3 Μαρτίου ο Εθνικός Οργανισμός Λιμένων της Λιβύης δημοσίευσε χάρτες, οι οποίοι αντιτίθενται σε αυτό που λέει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, καθώς δέχεται τη μέση γραμμή. «Οι γείτονές μας κάνουν κινήσεις προσχηματικές που δεν έχουν αποτέλεσμα», όπως είπε.
«Η Αντιπολίτευση τι κάνει; Πιάνεται από κινήσεις απελπισίας γειτόνων αντί να υιοθετεί τις ελληνικές θέσεις και να βλέπει την υπεροχή της Ελλάδας, η οποία έγκειται στο ότι παράγει αποτέλεσμα έναντι τρίτων. Οι δυο εκδοχές που έχουμε στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο είναι η αποτελεσματική εξωτερική πολιτική και ο ψευτοπατριωτισμός του καναπέ. Μιλάμε για την Αντιπολίτευση των ξυλολίων, των λαθρέμπορων, των χαμένων βαγονιών, των νεκρών που κρύβαμε. Δεν τα ακούγαμε όλα από την Αριστερά, τα ακούγαμε και από την Άκρα Δεξιά και τα δεξιά μας».
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας