Στάχτη και αποκαΐδια από την φωτιά στην Παλαιά Φώκαια

Πηγή Φωτογραφίας: [378828] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (27/6) που κατέκαψε στρέμματα γης και περιουσίες που εκτείνονται σε μέτωπο οκτώ χιλιομέτρων στην Παλαιά Φώκαια, με την Πυροσβεστική να βρίσκεται σε επιφυλακή όλη τη νύχτα για τυχόν αναζωπυρώσεις.
Στο σημείο παραμένουν σε ετοιμότητα 85 πυροσβέστες με 27 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρων.
Παρότι ο απολογισμός των καμένων εκτάσεων και των ζημιών αναμένεται να ξεκινήσει εντός της ημέρας, οι τοπικές Αρχές κάνουν λόγο για περισσότερα από δέκα σπίτια καμένα και πάνω από 1.000 άνθρωποι εκκένωσαν τους οικισμούς: Θυμάρι, Καταφύγι, Χάρακα και Τριανταφυλλιά.
Όσα σπίτια δεν κάηκαν ολοσχερώς υπέστησαν μεγάλες ζημιές κυρίως στις στέγες τους, ενώ όπως έλεγαν πυροσβέστες και εθελοντές βοήθησαν πολύ οι αντιπυρικές ζώνες και οι καθαρισμοί οικοπέδων που είχαν γίνει σε πολλές περιπτώσεις.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβέστες με επίγεια και εναέρια μέσα, δεν στάθηκε ικανό να περιοριστεί γρήγορα η φωτιά που κατέκαψε μεγάλες εκτάσεις και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, αυτοκίνητα και περιουσίες από το Θυμάρι μέχρι και τον Χάρακα.
Παρότι ο απολογισμός των καμένων εκτάσεων και των ζημιών αναμένεται να γίνει με το πρώτο φως της ημέρας, οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για περισσότερα από δέκα σπίτια καμένα και πάνω από 1.000 άνθρωποι εκκένωσαν τους οικισμούς: Θυμάρι, Καταφύγι, Χάρακα και Τριανταφυλλιά.
Ανοιχτοί οι χώροι φιλοξενίας για πυρόπληκτους
Όλες τις δυνάμεις τους και όλες τις υπηρεσίες τους έχουν κινητοποιήσει οι Δήμοι Σαρωνικού και Λαυρεωτικής λόγω της φωτιάς, ενώ οι ομάδες της Πολιτικής Προστασίας συνδράμουν με κάθε μέσο.
Οικισμοί της ευρύτερης περιοχής έχουν εκκενωθεί και οι Δήμοι έχουν διαθέσει λεωφορεία για τη μετακίνηση κατοίκων προς το Λαγονήσι και προς το Λαύριο, ενώ έχουν ανοίξει και χώροι υποδοχής, όπως τα ΚΑΠΗ, αλλά και φιλοξενίας.
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Σαρωνικού ενημέρωσε ότι οι πληγέντες της πυρκαγιάς μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω τηλεφώνου για τη δωρεάν διαμονή τους σε καταλύματα.
Ως προς τις κατασκηνώσεις που υπάρχουν στο νότιο τμήμα του Δήμου Λαυρεωτικής, ο δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς ανέφερε πως είναι μακριά από το μέτωπο της φωτιάς, ωστόσο οι πάντες βρίσκονται σε επιφυλακή για ασφαλή εκκένωση.
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας