Πολιτική

Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
«Βόμβα» μεγατόνων το μεσημέρι της Παρασκευής

«Βόμβα» μεγατόνων το μεσημέρι της Παρασκευής καθώς παραιτήθηκε από τη θέση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου ο Μάκης Βορίδης, στη σκιά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ.Εκτός από τον κύριο Βορίδη, παραιτήθηκαν και οι οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Μπουκώρος, οι οποίες επίσης έγιναν δεκτές από τον Πρωθυπουργό.

Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκης Βορίδης υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, για τους λόγους που αναφέρονται στην επιστολή και η οποία επισυνάπτεται. Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτησή του.

Παράλληλα, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Μπουκώρος, οι οποίες επίσης έγιναν δεκτές από τον Πρωθυπουργό.

Τέλος, την παραίτησή του υπέβαλε και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος.

Οι αντικαταστάτες των ανωτέρω θα ανακοινωθούν στις επόμενες ημέρες.

Aποκαλυπτικοί διάλογοι στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να το φτιάξει, το παιδί είναι δικό μας»

Οι καταγραφές έγιναν με νόμιμες άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου με παραγγελίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και αφορούν ανώτατα διοικητικά στελέχη του Οργανισμού, πολιτικά πρόσωπα και ενδιαφερόμενους.

Διαθέσιμη στους βουλευτές είναι από χθες η δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία αποτελείται από 3.000 σελίδες.Σε αυτές αναφέρονται διάλογοι από τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Οι καταγραφές έγιναν με νόμιμες άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου με παραγγελίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και αφορούν ανώτατα διοικητικά στελέχη του Οργανισμού, πολιτικά πρόσωπα και ενδιαφερόμενους.

Δέκα βουλευτές στις τηλεφωνικές συνομιλίες

Στους διαλόγους, φέρεται να έχουν καταγραφεί και επαφές βουλευτών της ΝΔ, μεταξύ άλλων, του Φάνη Παππά (σ.σ. είχε διατελέσει πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ), του Χρήστου Μπουκώρου, καθώς και του Χρήστου Κέλλα, όπως και συνεργάτη του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης, φέρεται να έχει αναφέρει σε συνομιλία του με τον κ. Κέλλα ότι ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης έχει δηλώσει παράνομα βοσκοτόπια.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη δικογραφία, σε καταγεγραμμένες συνομιλίες, φέρεται να εντοπίζεται και ο βουλευτής Ηρακλείου, νυν υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, καθως και επικοινωνίες των Τάσου Χατζηβασιλείου, Θεόφιλου Λεονταρίδη, Διονύση Σταμενίτη και Θανάση Σταυρόπουλο, προερχόμενων επίσης από κυβερνών κόμμα.

Κατά τις ίδιες πηγές, στις τηλεφωνικές συνομιλίες περιλαμβάνονται επίσης οι Φρέντυ Παρασύρης από το ΠΑΣΟΚ και Βασίλης Κόκκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ φέρεται να τηλεφώνησε στον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφορικώς με μια εκκρεμότητα, με τον συνομιλητή του να του απαντά πως είναι στο όριο του παράτυπου, και τον Φρέντυ Παρασύρη να του ζητά να τον ενημερώσει σε περίπτωση που υπάρξει εξέλιξη.

Πηγή: pagenews.gr