Κόσμος

Χάνουν την εθνική υπερηφάνεια τους οι Αμερικανοί λόγω Τραμπ

Χάνουν την εθνική υπερηφάνεια τους οι Αμερικανοί λόγω Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO//Χάνουν την εθνική υπερηφάνεια τους οι Αμερικανοί λόγω Τραμπ

Μόλις το 36% των Δημοκρατικών δηλώνουν αρκετά ή πολύ εθνικά υπερήφανοι, ενώ ανάλογα είναι τα ποσοστά στην Gen Z ανεξάρτητα κομματικής «ταυτότητας». Πλήγμα η επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Ολο και λιγότεροι Αμερικανοί αισθάνονται υπερήφανοι για την εθνική ταυτότητά τους, με την εικόνα, όμως, να διαφέρει σημαντικά μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση της Gallup, την οποία παρουσιάζει το Associated Press. Σύμφωνα με αυτή μόνο το 36% των Δημοκρατικών αισθάνονται «υπερβολικά» ή «πολύ» εθνικά υπερήφανοι, ενώ η διαφορά με τους Ρεπουμπλικάνους που έχουν θετικά αισθήματα για την εθνική τους ταυτότητα φθάνει στις 56 ποσοστιαίες μονάδες, η μεγαλύτερη από το 2001. Οσο για τους εκπροσώπους της «Γενιάς Ζ» -όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2012- μόλις τέσσερις στους δέκα είναι εθνικά υπερήφανοι που είναι Αμερικανοί.

Ο Τραμπ κάνει τους Δημοκρατικούς να… ντρέπονται που είναι Αμερικάνοι «Κάθε γενιά είναι λιγότερο πατριωτική από την προηγούμενη, και η Γενιά Ζ είναι σίγουρα πολύ λιγότερο πατριωτική από οποιαδήποτε άλλη», δήλωσε ο Τζέφρι Τζόουνς, στέλεχος της Gallup. «Αλλά ακόμη και μεταξύ των παλαιότερων γενεών, βλέπουμε ότι είναι λιγότερο εθνικά υπερήφανες από τις προηγούμενες και έχουν γίνει λιγότερο πατριωτικές με την πάροδο του χρόνου. Αυτό οφείλεται κυρίως στους Δημοκρατικούς μέσα σε αυτές τις γενιές». Η μειωμένη εθνική υπερηφάνεια των Δημοκρατικών συνδέεται σαφώς με την θητεία του Τραμπ.

Οταν ο Τραμπ εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2017, περίπου τα δύο τρίτα των Δημοκρατικών δήλωναν ότι ήταν υπερήφανοι που ήταν Αμερικανοί. Το ποσοστό αυτό είχε μειωθεί στο 42% το 2020, λίγο πριν ο Τραμπ χάσει την επανεκλογή του από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν. 

Την Παρασκευή ο Τραμπ διέψευσε τις πληροφορίες που μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνησή του έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να βοηθήσει το Ιράν να αποκτήσει πρόσβαση σε κεφάλαια ύψους ως και 30 δισεκ. δολαρίων προκειμένου να έχει πυρηνικό πρόγραμμα για την παραγωγή ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς.

Χθες, οι Αρχές του Ιράν δεν έκρυψαν τις “σοβαρές αμφιβολίες” τους για την πρόθεση του Ισραήλ να τηρήσει την κατάπαυση του πυρός, σε εφαρμογή από την 24η Ιουνίου, με την οποία τερματίστηκε ο πόλεμος των δώδεκα ημερών.

“Διατηρούμε σοβαρές αμφιβολίες για την τήρηση των δεσμεύσεων (του Ισραήλ), συμπεριλαμβανομένης της κατάπαυσης του πυρός, και είμαστε έτοιμη για σθεναρή ανταπόδοση” προειδοποίησε ο κ. Μουσαβί κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον υπουργό Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπα Χαλίντ μπιν Σαλμάν, ένατο γιο του μονάρχη Σαλμάν και νεότερο αδελφό του σημερινού πρίγκιπα διαδόχου.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments