Σε εξέλιξη βρίσκεται η σοβαρή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι (03/07) στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στο ύψος της Καλλιτεχνούπολης και κοντά στην Αρίωνος στη Ραφήνα, με τους ισχυρούς ανέμους να την ωθούν γρήγορα προς διάφορες κατευθύνσεις, ανάμεσα σε Σπάτα, Πικέρμι και Παλλήνη.
Η φωτιά, που επεκτείνεται σε μεικτή ζώνη κατοικιών και δάσους, χαρακτηρίζεται από την Πυροσβεστική ως «δύσκολη και επικίνδυνη», με προβλήματα πρόσβασης σε περιοχές όπως ο λόφος της Αγίας Κυριακής. Η πυρκαγιά έχει ήδη περάσει μέσα στον οικιστικό ιστό, περικυκλώνοντας κτίσματα, ενώ, έχει επεκταθεί και στην απέναντι πλευρά της Λεωφόρου.
Κατοικίες καίγονται και στη Βουνόπολη, όπου υπάρχουν περίπου 100 σπίτια. Οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, απομακρύνουν τους κάτοικους από τους οικισμούς: Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο, Ήμερο Πεύκο και Βουνόπολη. Μέχρι στιγμής, έχουν απομακρυνθεί από τις παραπάνω περιοχές περίπου 30 άτομα, ενώ, η διαδικασία συνεχίζεται.
Επί ποδός και το ΕΚΑΒ
Τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και δύο μοτοσικλέτες ταχείας ανταπόκρισης, επιχειρούν στη φωτιά στη Ραφήνα. Μέχρι στιγμής έχει διακομιστεί ένα άτομο με κινητικά προβλήματα, μετά από απεγκλωβισμό, στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας για φιλοξενία και είναι σε καλή κατάσταση.
Το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να συνδράμει με επιπλέον αριθμό ασθενοφόρων αν χρειαστεί.
40 φωτιές το τελευταίο 24ωρο
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, από τις οποίες οι 35 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 5.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Στο Λαύριο αντί για το λιμάνι της Ραφήνας το Fast Ferries Andros και το Superferry
Προς το λιμάνι του Λαυρίου κατευθύνονται τα πλοία Fast Ferries Andros και Superferry που θα έδεναν στη Ραφήνα. Το πλοίο Andros Queen που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από τη Ραφήνα στις 17:30 θα καθυστερήσει τον απόπλου.
Η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε απεγκλωβισμούς 9 ατόμων
Σε εξέλιξη βρίσκεται, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, η εκκένωση τεσσάρων οικισμών στην περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά προκειμένου να μην εγκλωβιστούν κάτοικοι και κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα την τελευταία ενημέρωση από την ΕΛΑΣ.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, από αστυνομικούς που βρίσκονται στον τόπο της πυρκαγιάς για να συνδράμουν στην απομάκρυνση των κατοίκων, απεγκλωβίστηκαν νωρίτερα από την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας και του Πικερμίου, εννέα πολίτες και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή απομακρύνουν τους κάτοικους από τους οικισμούς Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο, Ήμερο Πεύκο και Βουνόπολη. Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί από τις παραπάνω περιοχές περίπου 30 άτομα, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται.
Πηγή: pagenews.gr