Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με Άνγκελα Μέρκελ – Στο επίκεντρο οι ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις

Συνάντηση Μητσοτάκη με Άνγκελα Μέρκελ – Στο επίκεντρο οι ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε για πρωινό την πρώην Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel

Συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Άνγκελα Μέρκελ σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, αφού ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε για πρωινό την πρώην Καγκελάριο της Γερμανίας. Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Merkel αντάλλαξαν απόψεις για τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις. Η συνάντηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα, εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ στην Ελλάδα, με αφορμή σειρά επαφών της με πρόσωπα της πολιτικής και ακαδημαϊκής ζωής.

Ο Πρωθυπουργός εξήρε τον ρόλο της κας Μέρκελ στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής επί σχεδόν δύο δεκαετίες, υπογραμμίζοντας τη σημασία του διαλόγου με προσωπικότητες που διαθέτουν βαθιά γνώση και εμπειρία στα ευρωπαϊκά ζητήματα. Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την εκτίμησή της για τη σταθερή πορεία της Ελλάδας και τον κομβικό της ρόλο στη διατήρηση της ευρωπαϊκής σταθερότητας. Η συνάντηση έκλεισε με την κοινή διαπίστωση ότι η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη ενότητα, διορατικότητα και προσαρμοστικότητα προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει πλέον εισέλθει επίσημα στο δεύτερο μισό της θητείας της, με τις εθνικές εκλογές να προγραμματίζονται για την άνοιξη του 2027, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Παρά τις φήμες περί πρόωρων εκλογών, αυτές διαψεύδονται από όλα τα κυβερνητικά στελέχη.

Ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές είναι αρκετός για να συμβούν τόσο θετικά όσο και αρνητικά γεγονότα, όπως έχει δείξει η ιστορία, ειδικά σε μια εποχή όπου οι εξελίξεις είναι συχνές και το «απρόβλεπτο» έχει σχεδόν γίνει κανονικότητα. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι οι εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οποίες οδήγησαν στην απομάκρυνση ενός υπουργού και τριών υφυπουργών από την κυβέρνηση, καθώς και δύο κομματικών στελεχών από τη ΝΔ.

Αυτή ήταν και η πρώτη κίνηση αντίδρασης του Κυριάκου Μητσοτάκη, απέναντι σε ένα θέμα με ηθικές, ίσως και ποινικές, προεκτάσεις, κίνηση με στόχο να επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά ως προς την πολιτική του διαχείριση και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης.

Επόμενη κίνηση για την κυβέρνηση θα είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας επί του συγκεκριμένου, η αναζήτηση δηλαδή των επιδοτήσεων που δόθηκαν χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια, να καταλογιστούν και προφανώς να επιστραφούν. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής ομάδας, με τη συμμετοχή της Οικονομικής Αστυνομίας και της ΑΑΔΕ, ενώ είναι προφανές ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν αρχές και Δικαιοσύνη.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Latest News

06.06.2026 | 06:09

Στολίσκος για τη Γάζα: Έρευνα στη Γαλλία για βασανιστήρια και πιθανά εγκλήματα πολέμου

06.06.2026 | 05:05

Αλλάζει ο καιρός: Πότε θα σημειωθούν βροχές στην Αττική – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

06.06.2026 | 04:37

Ράμα μετά τις μαζικές διαδηλώσεις για το project Κούσνερ-Τραμπ: «Δεν υπάρχει καν εγκεκριμένο σχέδιο»

06.06.2026 | 04:07

Go Green: Οι ευρωπαϊκές χώρες που δείχνουν τον δρόμο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον

06.06.2026 | 03:39

Pew Research: Αρνητική εικόνα για το Ισραήλ σε 36 χώρες – Τι δείχνει η έρευνα για την Ελλάδα

06.06.2026 | 03:07

«Η Αλβανία δεν πωλείται»: Χιλιάδες στους δρόμους κατά Ράμα και Κούσνερ για το mega resort των 1,4 δισ.

06.06.2026 | 02:39

Τραμπ: Νέες κυρώσεις στον πρόεδρο της Κούβας και στελέχη του καθεστώτος

06.06.2026 | 02:18

Όσα είπαν οι εφοπλιστές στα Ποσειδώνια 2026

05.06.2026 | 16:27

Γιώργος Λιανός: "Χέσ@@@α αν η λέξη νικητής ήταν σωστή" - Το ξέσπασμα για τον Σταύρο Φλώρο

05.06.2026 | 15:44

Ραλφ Σουμάχερ: Παντρεύτηκε τον σύντροφό του και η πρώην σύζυγος πέταξε το πιο «δηλητηριώδες» σχόλιο

05.06.2026 | 14:54

Μέγκι Ντρίο για GNTM: Με χαλάει πιο πολύ η Ηλιάνα που είναι ακόμα εκεί, δεν καταλαβαίνω τι παίζεται με το όνομά της

05.06.2026 | 14:25

Μέμος Μπεγνής: «Με κρατάει ξύπνιο τα βράδια» – Η εξομολόγηση για το χρέος που τον βαραίνει εδώ και 8 χρόνια

05.06.2026 | 12:33

Τοπαλίδου για τη σύλληψη υπό την επήρεια αλκοόλ: Ατυχίες συμβαίνουν, το μόνο που με νοιάζει είναι το παιδί μου

05.06.2026 | 11:55

Ανατριχιάζει η μαρτυρία του Νίκου Μέλλου για τη μάχη με τον καρκίνο- "Νόμιζα ότι ήρθε το τέλος"

05.06.2026 | 11:25

«Καρφί» Τριαντάφυλλου για Χατζίδου: «Μήπως να κοιτάξει λίγο την καριέρα της στο τραγούδι;»

05.06.2026 | 10:05

«Όποιος τον βρίζει, έχει να κάνει μαζί της» – Η αποκάλυψη του Τσουβέλα για τη σύντροφό του

05.06.2026 | 19:32

«Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ» – Το Global South χτίζει τη δική του εμπορική τάξη

05.06.2026 | 19:29

«Ο ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ» – Πώς το Πακιστάν επιχειρεί να γίνει ο νέος παίκτης της Μέσης Ανατολής

05.06.2026 | 18:59

Γουίτκοφ–Αραγτσί: το νέο backchannel που κρίνει τη Μέση Ανατολή

05.06.2026 | 15:15

Η παγίδα της συμμαχίας: Το σχέδιο που μπορεί να δέσει την Αμερική με το Ισραήλ για δεκαετίες

05.06.2026 | 14:37

Ο Πούτιν ανοίγει την πόρτα, το πετρέλαιο κρατά το κλειδί: Η κρίση που δεν έχει ξεσπάσει ακόμη

05.06.2026 | 10:50

ΤΡΑΜΠ εναντίον ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ; Ο Πόλεμος που Απειλεί να Τινάξει στον Αέρα τη Σχέση Ουάσιγκτον–Ιερουσαλήμ

05.06.2026 | 10:37

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ; Η Χεζμπολάχ Απορρίπτει τη Συμφωνία Τραμπ και Φέρνει Νέα Κλιμάκωση

05.06.2026 | 09:55

EXPLAINER | Η Τουρκία προειδοποιεί Ελλάδα και Κύπρο: «Μην μπείτε σε κούρσα εξοπλισμών»

Η Ουκρανία ζητάει συγγνώμη για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα

«Ήταν αποτέλεσμα των συνθηκών που προκάλεσε η συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας» αναφέρει ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας στο ελληνικό διάβημα

Η Ουκρανία ζητάει συγγνώμη για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα

Μαρκογιαννάκη: «Στόχος μας μια σύγχρονη και πραγματικά ευρωπαϊκή Ελλάδα»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio 98,9 και τον δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, παραχώρησε συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Όλγα Μαρκογιαννάκη.

Μαρκογιαννάκη: «Στόχος μας μια σύγχρονη και πραγματικά ευρωπαϊκή Ελλάδα»

Χρίστος Δήμας: Κανένα δυστύχημα στον νέο Αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου

Τα οφέλη στην οδική ασφάλεια και την τοπική οικονομία από τη λειτουργία του νέου Αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, κατά τους πρώτους 10 μήνες λειτουργίας του, παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, μιλώντας στο Ilia Forum, με θέμα: «Υποδομές: Η νέα συνδεσιμότητα ως μοχλός ανάπτυξης», το οποίο πραγματοποιείται στον Πύργο Ηλείας.

Χρίστος Δήμας: Κανένα δυστύχημα στον νέο Αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου

"Εφυγε" ο Γιώργος Σουφλιάς σε ηλικία 85 ετών

"Έφυγε" το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Σουφλιάς

“Εφυγε” ο Γιώργος Σουφλιάς σε ηλικία 85 ετών

Φαραντούρης: Ποια σοβαρά προβλήματα εντοπίζει η Κομισιόν για Ελλάδα και οι λύσεις στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

Για την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα που δημοσιεύθηκε χθες, τοποθετήθηκε με δηλώσεις του απ' τις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου, Νικόλας Φαραντούρης.

Φαραντούρης: Ποια σοβαρά προβλήματα εντοπίζει η Κομισιόν για Ελλάδα και οι λύσεις στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

Ασφάλιστρα υγείας: Αυξήσεις έως 14% – Πολιτική ερώτηση στη Βουλή

Στο μικροσκόπιο οι ανατιμήσεις στα νοσοκομειακά συμβόλαια – Ερώτηση Αποστολάκη προς το Υπουργείο Ανάπτυξης

Ασφάλιστρα υγείας: Αυξήσεις έως 14% – Πολιτική ερώτηση στη Βουλή

Χαρίτσης: «Η κοινωνία αναζητά μια νέα προοδευτική προοπτική – Δηλώνουμε παρόντες»

Τι ανέφερε

Χαρίτσης: «Η κοινωνία αναζητά μια νέα προοδευτική προοπτική – Δηλώνουμε παρόντες»

Ζαχαράκη: Δεν θα σταματήσουμε να ενισχύουμε την ειδική αγωγή

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε, σήμερα το μεσημέρι, η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο περιοδείας της σε σχολεία στον Έβρο.

Ζαχαράκη: Δεν θα σταματήσουμε να ενισχύουμε την ειδική αγωγή