Τραμπ κατά Πούτιν: Δεν είμαι ευχαριστημένος μαζί του, σκοτώνει κόσμο και μας αραδιάζει βλακείες

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO//Τραμπ κατά Πούτιν: Δεν είμαι ευχαριστημένος μαζί του, σκοτώνει κόσμο και μας αραδιάζει βλακείες
Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκάλεσε την Τρίτη (8/7) το υπουργικό του Συμβούλιο, συγκεντρώνοντας τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του για να προβάλει τις πρόσφατες πρωτοβουλίες τους και να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.Στη διάρκεια της συζήτησης με τους δημοσιογράφους για τη Ρωσία, ο Τραμπ εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας πως δεν είναι ευχαριστημένος μαζί του και πως «σκοτώνει πολύ κόσμο», με θύματα τόσο Ρώσους στρατιώτες όσο και Ουκρανούς. Δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Μας πετάει πολλές βλακείες ο Πούτιν». Παράλληλα, σχολίασε ειρωνικά πως ο Ρώσος πρόεδρος «είναι πάντα ευγενικός, αλλά στο τέλος δεν έχει καμία σημασία».
Σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να αναλάβει δράση κατά του Πούτιν, ο Τραμπ απάντησε αινιγματικά: «Δεν θα σας το έλεγα», αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο. Παραδέχθηκε πάντως ότι ο πόλεμος «αποδείχθηκε πιο σκληρός» απ’ ό,τι υπολόγιζαν αρχικά οι Αμερικανοί.
Όταν ρωτήθηκε αν θέλει να επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας, απάντησε: «Το εξετάζω».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος, κατά την προεκλογική εκστρατεία του, υποστήριζε επανειλημμένα πως θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα σε μία ημέρα — κάτι που, μέχρι σήμερα, δεν έχει επαληθευτεί στην πράξη.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ έδωσε ακόμη μια παράταση, έως την 1η Αυγούστου για την επιβολή των υψηλών δασμών του, ενώ έστειλε επιστολές σε 14 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, στις οποίες περιγράφει αναλυτικά τους φόρους που αντιμετωπίζουν. Η προθεσμία για την επιβολή των δασμών έληγε στις 9 Ιουνίου και είχε δοθεί ώστε να επιτευχθούν εμπορικές συμφωνίες των χωρών με τις ΗΠΑ, ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος δίνει ακόμα ένα περιθώριο, ενώ παράλληλα, απειλεί πως θα επιβάλει δασμούς της τάξεως του 25% στα προϊόντα από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.
Η παράταση δεν είναι έκπληξη, δεδομένου ότι οι εμπορικές συμφωνίες συχνά χρειάζονται χρόνια για να οριστικοποιηθούν, εξηγεί στο BBC ο οικονομολόγος Άνταμ Αχμάντ Σαμντίν από την εταιρεία ερευνών Oxford Economics.
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας