Κωνσταντοπούλου: Ρατσιστική η τροπολογία Πλεύρη – Αίτημα αντισυνταγματικότητας

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΚΟΥΤΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Toklik/EUROKINISSI)
«Η Πλεύση Ελευθερίας καταθέτει αίτηση αντισυνταγματικότητας της ρατσιστικής τροπολογίας που δυστυχώς με πολλούς τρόπους στήριξαν βουλευτές και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται αυτή την ώρα η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε αργά το βράδυ της Πέμπτης, για την τροπολογία για το μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για «ανατριχιαστική τροπολογία».
«Πρόκειται για μελανό στίγμα στη Δημοκρατία και σε όλη τη διαδρομή της ανθρωπότητας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των αμάχων. Είναι μία τροπολογία απολίτιστη που θα θέσει τη χώρα εκτός Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα εξέδωσε δραματική έκκληση προς το ελληνικό κοινοβούλιο. Θέλετε αίμα κ. Πλεύρη και γελάτε», τόνισε ακόμη η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
” Μιλάμε για μία τροπολογία στίγμα – Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ποιοι ξεπλένουν τον ρατσισμό”
«Μιλάμε για μία τροπολογία στίγμα. Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ποιοι ξεπλένουν τον ρατσισμό, ποιοι παρέχουν το άλλοθι στον ρατσισμό, ποιοι είναι αυτοί που δεν μίλησαν. Η τροπολογία παραβιάζει το άρθρο 74 του Συντάγματος», συμπλήρωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.
Ακολούθως, η κυρία Κωνσταντοπούλου μίλησε για μία σειρά από άρθρα του Συντάγματος, που σύμφωνα με την ίδια παραβιάζονται. «Πρόκειται για ρατσιστική, απάνθρωπη και αντισυνταγματική ρύθμιση και ζητάμε την απόσυρση της», κατέληξε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.
«Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του έκανε λόγο για ρύθμιση αναστολής της εξέτασης αιτήσεων ασύλου. Αμέσως αντέδρασα. Ήμουν η μόνη που αντέδρασε τόσο έντονα, ρωτώντας τον αν πρόκειται να αποσυρθούμε και από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ρυθμίσεις αυτού του είδους, που παραπέμπουν σε Όρμπαν και Τραμπ, αποτελούν βήματα αυτοεξαίρεσης της χώρας από το διεθνές πλαίσιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας ότι «το δικαίωμα στο άσυλο είναι θεμελιώδες. Είναι το δικαίωμα του κατατρεγμένου να ζητήσει προστασία. Η Δημοκρατία μας, μετά την πτώση της Χούντας, αναγνώρισε και προστάτευσε αυτό το δικαίωμα, παρέχοντάς του Συνταγματική περιωπή».
Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου: «Οι διακρίσεις και ο ρατσισμός συνιστούν διεθνές έγκλημα. Το απαρτχάιντ καταδικάστηκε ήδη από τη δεκαετία του ’80, ενώ ο κρατικός ρατσισμός με τη μορφή του ναζισμού και του φασισμού καταδικάστηκε οριστικά από την ανθρωπότητα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας