Σφοδρά αντιπολιτευτικά πυρά για την παρέμβαση Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [379205] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Σφοδρές βολές, οι οποίες προβλέπεται να εξακολουθήσουν να «αντηχούν» έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντιδρώντας στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός μίλησε εφ’ όλης της ύλης «βγάζοντας ειδήσεις» και για τις εσωκομματικές ισορροπίες εντός ΝΔ, ωστόσο τα όσα είπε για τα εθνικά ζητήματα, καθώς και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα Τέμπη, προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία αξιώνει επιτακτικά την παραίτηση του πρωθυπουργού.
Είναι χαρακτηριστικό το ότι ενώ σε παρόμοιες περιπτώσεις συνεντεύξεων, οι ανακοινώσεις των άλλων κομμάτων είναι συνήθως περιορισμένες σε έναν γενικότερο σχολιασμό, στην περίπτωση αυτή, τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν αναλυτικές απαντήσεις στον πρωθυπουργό, προσπαθώντας να αποδομήσουν, ο καθένας από την πλευρά του, την κυβερνητική αφήγηση, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον ίδιο.
ΠΑΣΟΚ: «Όμηρος των σκανδάλων που εξέθρεψε ο Μητοτάκης»
Σε εκτενή του ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς τονίζει σε έντονο ύφος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη:
«Εγκλωβισμένος στις αντιφάσεις που ο ίδιος δημιούργησε με τη συνεχή αλλαγή γραμμής, όμηρος των σκανδάλων που εξέθρεψε, γυμνός από επιχειρήματα, προσπαθεί να γαντζωθεί στην εξουσία πετώντας λάσπη. Δεν πρέπει όμως να ξεχνά: Μετά την ύβρη, πάντα έρχεται η νέμεσις».
Σχολιάζοντας τα όσα είπε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Κώστας Τσουκαλάς τονίζει ότι «ο Πρωθυπουργός απόψε ως αυτόκλητος δικαστής στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, αθώωσε σε πανελλήνιο δίκτυο τους δύο υπουργούς του, για τους οποίους η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έστειλε τη σχετική δικογραφία στη Βουλή. Διαφώνησε ανοιχτά με τον εαυτό του, που λίγο καιρό πριν δήλωνε πως «όταν έρχεται δικογραφία που αφορά πολιτικά πρόσωπα, η κυβέρνηση δεν θα μπαίνει εμπόδιο στη δικαιοσύνη».
Επιμένοντας στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ η Χαριλάου Τρικούπη τονίζει ότι ο πρωθυπουργός «με θράσος ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση να αποσύρει την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Ψάχνει συνενόχους στην παραγραφή των ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων και την αμνήστευση των εμπλεκόμενων υπουργών. Φοβάται μήπως τη μυστική ψηφοφορία στην κάλπη;» και συνεχίζει: «Έχει μια τελευταία ευκαιρία να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον και να υπερψηφίσει την προανακριτική, που προτείνει το ΠΑΣΟΚ».
ΣΥΡΙΖΑ: «Απονομιμοποιημένος ο πρωθυπουργός»
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχολιάζει ότι «η σημερινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη ήταν αποκαλυπτική του πόσο πιεσμένος, νευρικός αλλά και αμετανόητος είναι. Ήταν αυτό που ξέρουν όλοι, ένας απονομιμοποιημένος πρωθυπουργός».
Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά την κριτική του από το ζήτημα των εθνικών θεμάτων, σχολιάζοντας ότι ο πρωθυπουργός τα τοποθετεί στη σφαίρα των εσωκομματικών διενέξεων της ΝΔ, πράγμα το οποίο, όπως λέει η ανακοίνωση, είναι πολύ επικίνδυνο.
«Ο Πρωθυπουργός δεν απάντησε σε κανένα από τα ανοικτά ερωτήματα που έχει δημιουργήσει η ανεύθυνη κυβερνητική εξωτερική πολιτική, τόσο όσον αφορά το ζήτημα της Λιβύης, όσο και σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων. Έφτασε σε σημείο να ισχυρισθεί ότι «δεν θα πρέπει να μεγαλοποιούμε» το γεγονός ότι πάγωσε η πόντιση του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Κύπρο προσπαθώντας να πείσει ότι αυτό αφορά περισσότερο την Κυπριακή Δημοκρατία παρά την Ελλάδα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ρεκόρ ψεμάτων». «Ισχυρίστηκε ότι ανακοίνωσε τη διάλυση του οργανισμού και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ με δική του πρωτοβουλία ενώ η αλήθεια είναι ότι αυτό έγινε μετά την έφοδο της Ευρωπαίας Εισαγγελέα στον ΟΠΕΚΕΠΕ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιέται: «Είχε τέσσερα χρόνια τον κ. Βάρρα σύμβουλο στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν μιλάνε; Από την εξεταστική θα μάθει για το γαλάζιο σκάνδαλο των “φραπέδων” και των “χασάπηδων”»;
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας