Τρόμος και πανικός επικράτησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στις περιοχές Σταυρός, Κουνουπιδιανά και Ακρωτήρι στα Χανιά, όταν ένα απίστευτο περιστατικό εξελίχθηκε σε κινηματογραφική καταδίωξη. Τρεις φοιτήτριες, ενώ έκαναν ωτοστόπ, επιβιβάστηκαν σε ένα πολυτελές αυτοκίνητο BMW οδηγούμενο από έναν νεαρό Κρητικό – όμως η χαλαρή αρχή γρήγορα μετατράπηκε σε εφιάλτη
Μόλις ζήτησαν να κατέβουν, ο οδηγός αγνόησε τα επανειλημμένα αιτήματά τους. Αντίθετα, επιτάχυνε, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και “σπινιάριζε” μέσα στην πόλη, προκαλώντας έντονο φόβο στα κορίτσια. Σε κατάσταση σοκ, οι φοιτήτριες κάλεσαν άμεσα το 112 ζητώντας βοήθεια, καθώς ένιωθαν εγκλωβισμένες και αβοήθητες.
Η ανταπόκριση της Αστυνομίας ήταν ακαριαία. Μηχανές της ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικά ξεκίνησαν καταδίωξη του οχήματος, ωστόσο ο οδηγός φάνηκε να μην πτοείται: νωρίτερα επιχείρησε να εμβολίσει αστυνομικές μηχανές και αργότερα συγκρούστηκε με περιπολικό όχημα, προσπαθώντας να διαφύγει.
Σε ένα ισόβιο φανάρι, δύο από τις τρεις φοιτήτριες κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα και να διαφύγουν έντρομες στην άσφαλτο. Η τρίτη γυναίκα δεν πρόλαβε να βγει και παρέμεινε στο αυτοκίνητο μέχρι την ακινητοποίησή του από τις Αρχές
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο νεαρός ζήτησε βοήθεια από τον πατέρα του, ο οποίος εμφανίστηκε στο σημείο οδηγώντας άλλο όχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησε επίσης να εμπλακεί στην απόπειρα διαφυγής και συγκρούστηκε με περιπολικό, επιδεινώνοντας περαιτέρω την κατάσταση
Τελικά, τόσο ο νεαρός οδηγός όσο και ο πατέρας του συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν πλέον πολύ σοβαρές κατηγορίες. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται κατηγορίες για προσπάθεια ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομη κατακράτηση και αντίσταση κατά της Αρχής.
Πηγή: pagenews.gr