Περισσότεροι από 120 πυροσβέστες έχουν επιστρατευτεί για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Σότσι της Ρωσίας εξαιτίας επίθεσης ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αντρέι Πρασούνιν ανέφερε πως μια δεξαμενή πετρελαίου στην περιοχή Αντλερ τυλίχθηκε στις φλόγες από πτώση θραυσμάτων, ευχαριστώντας την αντιαεροπορική άμυνα για την αντίδρασή της προκειμένου να εξουδετερωθεί η απειλή.
Ο ίδιος κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση, ενώ διευκρίνισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.
Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ενημέρωσε πως ανεστάλησαν προσωρινά οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Σότσι για λόγους ασφαλείας.
Τραυματισμός στο Βορονέζ
Μια γυναίκα τραυματίστηκε στο πόδι εξαιτίας νυχτερινής επιδρομής ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη ρωσική περιφέρεια Βορονέζ, ενώ ξέσπασαν πυρκαγιές από πτώσεις θραυσμάτων σε σπίτια και άλλα κτίρια, ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, ο περιφερειάρχης Αλεξάντερ Γκούσεφ.
Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε περίπου 15 εχθρικά drones στην περιοχή αυτή που βρίσκεται κοντά στα ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με ανάρτηση του Γκούσεφ στην πλατφόρμα Telegram.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τη συγκεκριμένη αναφορά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαίωση από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Οι αντιμαχόμενες πλευρές αρνούνται πως βάζουν στο στόχαστρο αμάχους κατά τη διάρκεια του πολέμου που ξέσπασε με την εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Το Κίεβο ισχυρίζεται πως οι επιθέσεις του στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στρέφονται εναντίον υποδομών που ενισχύουν τη ρωσική πολεμική μηχανή και εξαπολύονται εν είδει αντιποίνων για τα αδιάκοπα πλήγματα της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Το υπουργείο Αμυνας στη Μόσχα ενημέρωσε σήμερα το πρωί πως αναχαίτισε 93 εχθρικά drones σε ρωσικές περιφέρειες κοντά στα ουκρανικά σύνορα και στον Εύξεινο Πόντο, από τα οποία τα 60 ήταν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.